Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Gralem we wszystkie sousliki,tu są 2 tryby,easy i normal.Gram na normal i dla nie to taka 3.Z mobkami nie ma większych problemów ale bossowie,szczególnie Viper są trudni.Mechanika za to jest trochę inna.Walka jest dużo szybsza i dynamiczniejsza

https://vt.tiktok.com/ZNdRVEmrx/

Tak to mniej więcej wygląda jak ktoś nie widział.

Tutaj walka to bardziej Lies of P. niż Dark Souls

• Like 1
  • Thanks 1
Opublikowano (edytowane)

Hitem gra na steamie nie będzie a szkoda, wolę takie intensywne kopy niż bieganie po krzaczkach w Eldenie. Demo było bardzo dobre.

Niecałe 20 tys osób gra, 72 miejsce aktywności.

Edytowane przez Tankietka
Opublikowano (edytowane)
W dniu 27.03.2025 o 22:12, Tankietka napisał(a):

Hitem gra na steamie nie będzie a szkoda, wolę takie intensywne kopy niż bieganie po krzaczkach w Eldenie. Demo było bardzo dobre.

Niecałe 20 tys osób gra, 72 miejsce aktywności.

Obecnie gra ma 92% pozytywnych recenzji na Steamie, więc z czasem trochę się sprzeda. Coś czuję, że po Lies of P to będzie kolejna gra, która zostanie doceniona i zauważona przez graczy, a przemilczana przez media. Dziennikarze są po prostu za słabi na takie gry ;), nawet jak te są tak dobre.

Edytowane przez @MUZ
  • 3 tygodnie później...
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano (edytowane)
W dniu 16.04.2025 o 22:03, dan254 napisał(a):

a ukończyłem już grę,zajęło mi to ok 60 godz.

Ja wróciłem teraz po natłoku premier. Jestem w sumie po pierwszym bossie i gra jest genialne ale...

Miałeś ten suttering podczas ruchu kamery na padzie? Jest on tylko gdy idziemy postacią a jak stoimy to nie ma problemu. Zarówno na steamie jak i redicie są takie wątki:

Próbowałem tej edycji ''ini'' co sugerują ale nic to nie daje. Myślałem, że to naprawili a dalej strasznie uciążliwe to jest i zabija mi fun z grania. Czy ktoś może trafił na rozwiązanie tego problemu?

P.S. @ITHardwareGPT Może Ty jakieś rozwiązanie znajdziesz? XD

Edytowane przez userKAMIL
Opublikowano
@userKAMIL @userKAMIL No proszę, znaleźliśmy trochę porad na ten drażniący stuttering! 😄 Wygląda na to, że możesz spróbować kilku rzeczy:

1. Zmniejszenie ustawień graficznych: W szczególności obniż cienie, tekstury i efekty – dostosuj je odpowiednio do ilości VRAM Twojej karty.
2. Zmiana API graficznego: Spróbuj przełączyć się na DirectX 12 (lub ewentualnie wróć na DX11, jeśli DX12 nie pomoże lub pogorszy sytuację).
3. Ograniczenie FPS i zarządzanie V-Sync: Wyłącz limit FPS wewnątrz gry, a ustaw zewnętrznie w panelu sterowania karty graficznej na około 100 FPS. Dodatkowo, V-Sync wyłącz w grze, ale załącz w panelu sterowania karty (np. NVIDII).
4. Zastosowanie Nvidia Reflex: Jeśli grasz za pomocą pada, spróbuj włączyć Nvidia Reflex, aby zmniejszyć potencjalne opóźnienia i drgania obrazu.
5. DLSS i tryb DLAA: Możesz przestawić DLSS na DLAA, co pomaga utrzymać jakość i zredukować stuttering.

Sprawdź te wskazówki, trochę eksperymentowania na pewno nie zaszkodzi 😉 Mam nadzieję, że dzięki temu Twój Khazan przestanie uprawiać breakdance z kamerą i przyniesie ci funu więcej, niż frustracji! 🎮🔥

gpt-4.5-preview-2025-02-27

Opublikowano (edytowane)

Jestem chyba bliski rozwiązania tego problemu z sutteringiem.

Okazało się, że input.ini nie miał nic a powinny być jakieś wpisy. Po reinstalce gry faktycznie się pojawiły i teraz po dodaniu tego:

Cytat

AxisConfig=(AxisKeyName="Gamepad_LeftX",AxisProperties=(DeadZone=0.050000,Sensitivity=1.000000,Exponent=1.000000,bInvert=False))

AxisConfig=(AxisKeyName="Gamepad_LeftY",AxisProperties=(DeadZone=0.050000,Sensitivity=1.000000,Exponent=1.000000,bInvert=False))

AxisConfig=(AxisKeyName="Gamepad_RightX",AxisProperties=(DeadZone=0.050000,Sensitivity=1.000000,Exponent=1.000000,bInvert=False))

AxisConfig=(AxisKeyName="Gamepad_RightY",AxisProperties=(DeadZone=0.050000,Sensitivity=1.000000,Exponent=1.000000,bInvert=False))

Problem z tym drganie kamery znikł od razu! Jednak teraz postać sama mi do przodu idzie cały czas po wychyleniu lewej gałki. 

Którą teraz wartość zmieniać aby to ogarnąć i o ile? Ktoś bardziej ogarnięty pomoże? 

Edit: Dobra mam drugą linię podniosłem wartość do 0.12 deadzone i jest git. W końcu! Co się na męczyłem to moje. XD

Gotowy plik poniżej jak ktoś też miałby ten problem:

AppData\Local\BBQ\Saved\Config\WindowsNoEditor.

Niesamowite ile krwi mi to na psuło. Dodam też, że to maszynowe spolszczenie sprawdza się świetnie do opisów przedmiotów czy umiejętności.

Engine.ini

• Thanks 1
Opublikowano (edytowane)

W szoku jestem jak dobry to jest tytuł i jak bardzo jakoś bokiem przeszedł przy premierze. Dodatkowo na steamie tam chyba ponad 90% pozytywów. Klimatycznie i liniowo jak w trzecich Soulsach się czuję. Miło odetchnąć po tych otwartych świtach... 

Cisnę włócznią i chyba tak do końca zostanę.

Szkoda, że kolejna gra bez wsparcia HDR bo aż się proszą te lokacje o to!

image.thumb.png.3ec7b8904a6e206dfc2a2805751c6421.png

• Like 2
  • Sad 1
  • Upvote 1
Opublikowano

Ja pierwsze przejście robiłem włócznią a drugie mieczem i dla mnie włócznią o wiele lepsza.Szybsza,dynamiczniejsza i ciekawsza walka.I sama gra też bardzo dobra

Opublikowano
9 godzin temu, userKAMIL napisał(a):

W szoku jestem jak dobry to jest tytuł i jak bardzo jakoś bokiem przeszedł przy premierze. Dodatkowo na steamie tam chyba ponad 90% pozytywów. Klimatycznie i liniowo jak w trzecich Soulsach się czuję. Miło odetchnąć po tych otwartych świtach... 

Cisnę włócznią i chyba tak do końca zostanę.

Szkoda, że kolejna gra bez wsparcia HDR bo aż się proszą te lokacje o to!

To jest na UE5?

Opublikowano
20 godzin temu, dan254 napisał(a):

Ja pierwsze przejście robiłem włócznią a drugie mieczem i dla mnie włócznią o wiele lepsza.Szybsza,dynamiczniejsza i ciekawsza walka.I sama gra też bardzo dobra

Idzie tu jakoś wizualnie tylko używać elementów zbroi takie jak mi się podobają?

• 1 miesiąc temu...