zgreg 8 Opublikowano 9 Stycznia Autor Opublikowano 9 Stycznia (edytowane) Siema ziomale , nowy zas. w budzie , BIOS updated - jakieś poropzycje jakie gry zapuścić przed / po - zmianie gafiki / proca żeby zobrazowac rórżnice z zas 550W(ocz)- 1000W(MSI MPG) z graf rx590 8GB - RTX 5070 ti 16GB z proc R5 3600 - R9 5950x Edytowane 9 Stycznia przez zgreg
wallec 1 286 Opublikowano 9 Stycznia Opublikowano 9 Stycznia Najpierw zaktualizuj sygnaturę a jeżeli musisz się pytać w co grać, żeby poczuć róznicę to znaczy, że sprzęt niepotrzebny 1
zgreg 8 Opublikowano 12 Stycznia Autor Opublikowano 12 Stycznia Chłodzenie ani drgnie, nie ruszane od początku (~6 lat). Chyba była tam pasta Zalman. Może o czymś nie wiem, jakiejś śrubki nie odkręciłem ? Zostały odkręcone 1, 2. Nie obracałem za chłodzenie (obawa, że proc wyjdzie z chłodzeniem) tylko z wyczuciem lekko gibane na boki, lecz siedzi. Na razie złozyłem z powrotem, działa Próbowałem na ciepłym , b zmian
miro 1 082 Opublikowano 12 Stycznia Opublikowano 12 Stycznia (edytowane) masz porzadnie rozgrzać jakimś stress testem z 15min potem kręcisz delikatnie prawo lewo, a nie żadne gibanie oczywiście pamięci itd wyjac wczesniej i robić to na wyłaczonym po tylu latach nawet to może nie pomóc, wyjdzie procek przyklejony do chłodzenia. najlepiej obejrzyj kilka filmów na youtube żebyś miał jakieś pojęcie... Edytowane 12 Stycznia przez miro 3
zgreg 8 Opublikowano 12 Stycznia Autor Opublikowano 12 Stycznia Chyba dużo merytorycznej wiedzy jest tu i w kommets Lecz trzeba to czytać z dystanem Thx
Send1N 5 732 Opublikowano 12 Stycznia Opublikowano 12 Stycznia (edytowane) Kilka razy wyjąłem ryzena z socketu przyklejonego do stopki chłodzenia dzięki paście MX5 i za każdym razem wszystkie piny były proste także nie panikuj Edytowane 12 Stycznia przez Send1N 1
tomcug 3 249 Opublikowano 12 Stycznia Opublikowano 12 Stycznia Czasem po takiej akcji mi się zdarzyło, że kilka wymagało lekkiego naprostowania, ale to jest nic Niemniej lepiej unikać, bo dla socketu zdrowe to też nie jest
zgreg 8 Opublikowano 13 Stycznia Autor Opublikowano 13 Stycznia (edytowane) Procesor wyszedł ale przyklejony do roadiatora. Wyjąłem k. graficzną i podważałem płaskim śrubokretem (miedzy półokragłym mocowaniem do mobo a tą poprzeczką w chłodzeniu) równomiernie. Było słychać jak puszcza. Procesor stary ok, piny w porządku. Rogrzewałem CPU do 85st, przy zdjętych wentylaorach (OCCT) .Potem już na wył nawet suszarką do włosów ale ani drgnął. Poprzednia pasta to była jednak (nie Zalman STG1) Kryonaut th grizzy, teraz też taką dałem (nowa) Edytowane 13 Stycznia przez zgreg 2
Rekomendowane odpowiedzi