boban666 101 Opublikowano 2 Lutego Opublikowano 2 Lutego (edytowane) Fajne te nowe sterowniki do 4080s , takie nieustawialne Kopletnie nic nie moge ustawić Edytowane 2 Lutego przez boban666 1
Adikon 139 Opublikowano 2 Lutego Autor Opublikowano 2 Lutego (edytowane) Ja już całkiem zrezygnowałem z tej aplikacji i instaluję tylko sterowniki. Może kiedyś się skuszę na pełen pakiet, ale na razie raczej tylko stery ;p Testowałeś u siebie curve optimizer? Jakieś testy typu cinebench 24? Edytowane 2 Lutego przez Adikon
boban666 101 Opublikowano 2 Lutego Opublikowano 2 Lutego (edytowane) No dobra ale ja nic w niej nie moge ustawić. Nwet Gsynca nie moge włączyć. Zaraz ci napisze ile mam te curve u siebie a w Cinebanch nie gram Edytowane 2 Lutego przez boban666
Adikon 139 Opublikowano 2 Lutego Autor Opublikowano 2 Lutego Czyli dobrze zrobiłem nie instalując tego. Ja teraz serio lecę na 566.03, czyli starych sterach i jest ok. Czasem coś tam przytnie, ale to naprawdę minimalnie. W raceroom na przykład na początku po wyjeździe z PIT raz czy dwa pyknie, a potem ok. Zauważyłem jeszcze u siebie, że jak coś robię na pulpicie to potrafi minąć jakby się jakiś program odpalał czy coś. Takie widmo 🙆🏻
boban666 101 Opublikowano 2 Lutego Opublikowano 2 Lutego (edytowane) Udało się jakoś zmusić te nowe sterowniki do współpracy i kurde nie ma tragedii W Raceroom też jest lepiej i to nawet bardziej jak lepiej Edytowane 2 Lutego przez boban666
boban666 101 Opublikowano 2 Lutego Opublikowano 2 Lutego Nic szukałem na necie rozwiązania i samo się załadowało
Adikon 139 Opublikowano 2 Lutego Autor Opublikowano 2 Lutego Ja u siebie kombinuję z CO, ale niby testy przechodzi tylko nie mam pewności, że to jest stabilne. Na pewno ma też wpływ RAM, który dokręciłem już praktycznie do granic możliwości.
Adikon 139 Opublikowano 2 Lutego Autor Opublikowano 2 Lutego Dokładnie te. O ile na reszcie nie oszczędzałem tak pokusiłem się o te, by były tanie 😛 W sumie jak się okazuje są chyba a-die albo po prostu fartem trafiłem nastawami i zeszło do 134ns Ogólnie chyba panowie z wątku AM5 mają rację, że im późniejsze sztuki tym lepsze, a my mamy z początku praktycznie, więc pewnie kasztany. Może jak się sytuacja na rynku uspokoi to się sprzeda ten i kupi inny. Płytę mam pod nowsze opcje, więc będzie można upgrade robić. Póki co karty graficznej nie mam zamiaru zmieniać, bo mi gra w 120 klatkach w sumie wystarcza jeśli chodzi o simracing i gry w które gram, więc nawet jeśli procesor będzie chodził w 5,2 to i tak karta go ograniczy. Jedyna rzecz która mnie kieruje do zmiany na inną sztukę to możliwość zjechania CO. Jeśli ustawię -20 all core i +200 to widzę, że podczas cinebench 24 zegary nie dobijają za często do 5,4, a bez offsetu już ładnie 5,2 stabilnie.
boban666 101 Opublikowano 2 Lutego Opublikowano 2 Lutego Kurrrrr no i teraz już mam cały czas okrojone te sterowniki od Nvidii. Zainstalowałem swoje które robiłem NVcleaninstall i dalej nie mam do wyboru Gsync i reszty opcji. No chu.... mnie zaraz strzeli. A te ramy pytałem bo mam te same , identyczne Curve mam na -10 , zegar dobija mi do 5222 Ale jest zły na te sterowniki , teraz nie wiem czy mi Gsync działa czy nie
Adikon 139 Opublikowano 2 Lutego Autor Opublikowano 2 Lutego (edytowane) Masz te same RAMy to możesz ewentualnie skopiować sobie nastawy jeśli masz ochotę. CPU też chyba mamy z tego samego rzutu. W idle masz temperatury 45-50 średnio? Ja mam opcję podglądu odświeżania monitora jak włączę menu i widzę czy się zmienia. Jak zmienia to wiem, że gsync działa. Edytowane 2 Lutego przez Adikon
boban666 101 Opublikowano 2 Lutego Opublikowano 2 Lutego (edytowane) Ramy se zostawie , ktoś wie jak zrobić żeby te menu miało wszystkie ocpje .Odintalowałm wszysto DDU i Revo Uninstallerem i dalej dupa blada Edytowane 2 Lutego przez boban666
Adikon 139 Opublikowano 2 Lutego Autor Opublikowano 2 Lutego (edytowane) Próbowałeś podłączyć monitor pod kartę graficzną zamiast płyty? Z tego co pamiętam jedziesz na hybrydzie, więc tutaj będą okrojone opcje. Edytowane 2 Lutego przez Adikon
boban666 101 Opublikowano 2 Lutego Opublikowano 2 Lutego (edytowane) Tak wlasnie zrobiłem , ale musiałem tez w BIOS wylaczyc te Hybryde GPU. Ja pier.... Te ramy u mnie na Vsoc nie wstaja przy 1.25 😂 a temperatury 45/50 stopni. Ps teraz wszystkie gry mi startuja z integry 😆😆 Edytowane 2 Lutego przez boban666
Adikon 139 Opublikowano 2 Lutego Autor Opublikowano 2 Lutego Zależy też od płyty w sumie. No i jak się trafi z całą resztą. U mnie Gajrowskie teraz git można powiedzieć, a na zimowych to wiadomo różnie bywa, ale już wielu narzekało na lekkie ścięcia na śniegu. Zresztą sam podesłałeś ten filmik i gość mówił o tych ścinkach.
boban666 101 Opublikowano 2 Lutego Opublikowano 2 Lutego A u mnie DLLS nie działa teraz tzn działa , ale tak że np. bez DLLS mam 165 kl/s , a jak włącze DLLS na Quality to mam 150 kl/s. Rozj.... mi te strerowniki całego W10
Kendi 52 Opublikowano 2 Lutego Opublikowano 2 Lutego @boban666 Gdzie masz w końcu wpięty kabel od monitora?
Adikon 139 Opublikowano 2 Lutego Autor Opublikowano 2 Lutego Z tego co czytałem rebar psuje coś w tych nowych sterownikach i można wyłączyć go przez inspektora.
Kendi 52 Opublikowano 2 Lutego Opublikowano 2 Lutego Ja mam nowe sterowniki i rebar włączony. Wszystko działa tak jak działało na poprzednich sterownikach, a jeśli już są zmiany to delikatne na plus. Skąd znowu u was taka magia? 1
boban666 101 Opublikowano 2 Lutego Opublikowano 2 Lutego (edytowane) Nie mam już siły , odinstalowałem sterowniki od NV i dupa , no signal , nawet do BIOS nie moge wejsc , przepinam kabel miedzy GPU a integra i nic dupa blada caly czas no signal. No widisz @Kendi nie znam sie i tyle , widocznie 35 lat składania i konfigurowania PC to za mało. Edytowane 2 Lutego przez boban666
Kendi 52 Opublikowano 2 Lutego Opublikowano 2 Lutego Jak masz wpięty kabel do płyty i integra ogarnia wyświetlanie obrazu to będziesz miał okrojony panel sterowania Nvidia. Jak nie możesz wejść do biosu to spróbuj uruchomić komputer ponownie przytrzymując przy tym klawisz SHIFT. Przy uruchamianiu powinno się otworzyć środowisko odzyskiwania systemu i można tam wybrać opcję przejścia do BIOSu.
boban666 101 Opublikowano 2 Lutego Opublikowano 2 Lutego No właśnie przed instalacją najnowszych sterowników tak nie było , a teraz to mam i na jednej i na drugiej No Signal ale ja mam dar do uwalania PC , kiedyś na studiach na pracowni informatycznej wykładowca omawial jakiegos Unixa i powiedział że to najlepszy system i nie da rady go zawiesic , mi się udało , dostałem zaliczenie 😁 2
Kendi 52 Opublikowano 2 Lutego Opublikowano 2 Lutego A jak robiłeś czyszczenie DDU to i Nvidia i AMD było czyszczone?
boban666 101 Opublikowano 2 Lutego Opublikowano 2 Lutego (edytowane) Tak wszystko wypucowałem , robie se przerwe od PC , naprawde nie mam już siły się z tym babrać. Miałem w miare dobrze na poprzednich sterownikach , chciałem spróbować na tych nowych i dupa blada , cały system mi się rozsypał. Odpuszczam na pare tygodni PC , naprawde , muszę to sprzedać , za stary już jestem żeby tracić na to czas Edytowane 2 Lutego przez boban666
Rekomendowane odpowiedzi