Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Weź ja już naprawde szewskiej pasjii dostaje z tym złomem , kompa za pare dobrych tysięcy i takie kwiotki. Nie ma to jak byc Beta testerem od NV i AMD. Jeśli kiedykolwiek zdecyduje się jeszcze na PC to minimum rok poczekam , nie bede juz kupowal nic na premiere.

Komp wstal , ale musialem znowu go wytargac i wyciagac baterie. DLLS dalej nie działa 🤯🤯🤯🤯

Oooooo i NV inspector przestał działać , no poprostu genialnie się Nvidia spisała.

Dobra robie 1456 czysta instalacje Windows 😂 To by było na tyle , jeśli chodzi o instalacje Windowsa 

IMG_20250202_160627090.jpg

Edytowane przez boban666
  • Like 1
Opublikowano (edytowane)

Co to ma być. Nowy system a on mi sie pluje że już brakuje plików

image.png.7b2c676218c9744549eba6875769f019.png

Więc jednak coś jest zje....z W11. Można sobie porównać wykresy

Ten jest w Windows 11

image.thumb.png.217656f015d4329199c5b6ba88e2c532.png

A ten jest z Windows 10

image.thumb.png.bf99402ca92ef9220eea3c698eb10207.png

Ogólnie mam wrażenie jak bym teraz grał na jakimś monitorze 60Hz , zero płynności. Ogólnie w W11 zrobiłem wszystko to co w W10 jeśli chodzi o powiedzmy optymalizacje a co przewijało się w tym wątku.

Dam jeszcze jeden przykład Raceroom. Pierwszy wykres z W10

image.thumb.png.46e73e178a860622c3d18b4da0b5952c.png

Drugi z W11

image.thumb.png.0b45d1170be1c0fe8c10dfda53959fe5.png

Edytowane przez boban666
  • Confused 1
Opublikowano (edytowane)

No chyba nie dokońca bo tak jak pisałem wcześniej mam wrażenie jakby gry działały na monitorze 60Hz (monitor ustawiony na 165Hz) , mimo iż Freesync/Gsync mam włączony , robiłem też próby z vsync jak w grach , tak w sterowniku.

Edytowane przez boban666
Opublikowano

Tutaj panowie jakieś magiczne sztuczki wrzucają. Może pomogą 🤔

Wykresy faktycznie lepiej wyglądają na win11, ale liczy się to co widzisz. Coś musi być ze sterownikami, bo ja mam podobne wykresy jak Ty teraz, a jest ok. Oglądałem też sporo różnych transmisji z gier i tam ludzie też mają ścięcia. Może spróbuj z tym inspektorem i co tam jeszcze jest 😉

T

• Thanks 1
Opublikowano

Właśnie tutaj chodzi o to aby funkcji c-states nie wyłączać, a włączyć. Podobno to sprawia, że procesor boostuje poprawnie i poprawia się komunikacja między procesorem a systemem. U mnie np. po wyłączeniu c-states działy się dziwne rzeczy (nagłe mocne ściny, zegary procka też dziwnie się ustawiały podczas gry, input z myszki też jakiś dziwny tak jakby poszarpany momentami) więc miałoby to jakiś sens.

Opublikowano (edytowane)

Ja chciałem teraz odpalić komputer na Curve -30 i nic z tego windows sie zawiesza zaraz po starcie :clap:

No tych najnowszych sterownikach jest tak

image.thumb.png.550e914c1ba4f1a568309919670360a0.png

Czas się rozstać z PC na dobre. 

Tu jeszcze z włączonym C-State

image.thumb.png.a35fb91cb1358bf73b0f55867fea9fe9.png

Edytowane przez boban666
Opublikowano

U mnie akurat bez różnicy jeśli chodzi o C-state, więc pewnie nawet na  auto bios to włącza. Ścięcie też raz miałem i spadło do 69 klatek. Odinstalowałem nvidia HD audio, bo nawet wywalając to przez nvslimmer się wpieprzyło nie wiem jakim cudem. Jeśli chodzi o CO to u mnie na -35 nawet cinebench przechodzi, ale szybko się wywala w aida64. Niby działa, ale nie jest stabilnie w syntetykach. Sprawdzałeś procesor tak w ogóle w cinebench, żeby porównać wyniki z tymi z neta? Być może wyjdzie naprawdę słabo i będzie to jakaś podstawa do reklamacji, bo widziałem, że ludzie po takich akcjach pisali do AMD. Oczywiście to luźna propozycja. I jeszcze dodam, że wczoraj też ziomek do mnie napisał, bo kupił oczywiście 9800x3d i również się zaczęło ciąć, a tylko procesor zmieniony :D

Opublikowano (edytowane)

No u mnie z kolei teraz sa te spadki do 80/90 kl/s a na W10 bylo nawet 115 kl/s przy blokadzie na 120 kl/s więc już sensownie.

Zrobiłem tego Cine 23 chyba jest OK bo nie wiem ile tam komu wychodziło na pojedyńczym rdzeniu

image.thumb.png.855c4fc5b832892bf222ec23a103c1f5.png

Edytowane przez boban666