Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

@Kadajo Wiesz co, kultura pracy jest naprawdę niezła, sam się zdziwiłem, po lekkiej zabawie krzywą wentyle spadły do 1500-1600 rpm, do takiego TUFa daleko ale nie jest tragicznie.  ;) 

Poza tym i tak karta leci na zwrot, ale posiedzę na niej do konfy NV i AMD w styczniu  :P 

@PiPoLiNiONa razie brak czasu bo w praktyce do jutra trzeba pozamykać kilka tematów, cały przyszły tydzień wszyscy już na urlopach będą na bank, no i nie widzę tutaj zbyt wiele miejsca na progres.  ;)

Opublikowano

No, z RTX 4070S to jeszcze luz, jakbyś zobaczył jaki dramat miałem na 3070... pamiętam ze jej musiał ostro zrzucić zegary i pobór prądu aby to pracowało w miarę cicho.

Ogólnie nie lubię dlatego Gigabyte za to ze z pudelka trzeba jeszcze ogarniać krzywe. Miałem chyba 3 czy 4 ich karty i zawsze to samo.

Opublikowano (edytowane)

Eagle 4070S wcale nie jest taka najgorsza, są jeszcze wersje dwuwentylatorowe.
2 fps jest spokojnie do ugrania, może nawet więcej. Trzeba mieć niestety czas, aby monitorować, przy jakim napięciu (na zwykłym OC) karta pracuje w tym teście i potem podnieść krzywą tylko w tym zakresie, a powyżej tego napięcia wypłaszczyć.

Edytowane przez wamak
  • Upvote 1
Opublikowano

@Kadajo No na wersję Gaming OC złego słowa nie powiem bo 7800 XT dawał radę, pewnie by można jeszcze nad krzywą wentyli popracować ale generalnie układ chłodzenia na plus.

Niestety Eagle i WF mają mocno odchudzone układy chłodzenia, mniej ciepłowodów i znacznie skromniejsze radiatory, no to jakoś muszą nadrabiać.