Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
1 minutę temu, toska78 napisał(a):

w tym zwykłym teście a nie benchmarku furmarka

ale furman nie dociska do cna, chcesz full to odpal kombustora i powybieraj tam różne, albo superposition

Opublikowano (edytowane)
7 minut temu, miro napisał(a):

ale furman nie dociska do cna, chcesz full to odpal kombustora i powybieraj tam różne, albo superposition

Testowałem kiedyś superposition i z tego co pamiętam tam nie schodziło tak nisko taktowanie. Nie zależy mi na  dociskaniu poboru do 105 czy 110 %TDP. Uruchomiłem benchmarka żeby porównać wynik i taktowania z kartą autora tematu.

Edytowane przez toska78
Opublikowano

U mnie zdaje się też, poza tym ze względu że to asus dual mam podkręcone  ręcznie obroty wentylatorów bo u mnie w stresie HS jest 18'C wyższy od rdzenia dlatego po 30min testu temperatura rdzenia 65'C.

Opublikowano (edytowane)
35 minut temu, miro napisał(a):

tu jest wszystko krok po kroku, działa :

https://itigic.com/pl/how-to-flash-a-bios-on-an-amd-graphics-card/

Puscili podaje więcej W, zaraz sprawdzę jak z temperami ale widziałem 95 stopni a 94 wiec nie wiem czy się nie przegrzewa i czy niewrocic do wczeisjeszego biosa ?

Edytowane przez [email protected]
Opublikowano

Aha czyli w końcu ci się udało wgrać normalny bios a teraz chcesz wracać do tego który ostro tnie wydajność bo masz zbyt wysokie temperatury? :E zmień pastę na rdzeniu na początek albo zwróć kartę jak nie chcesz dalej grzebać.

Opublikowano (edytowane)

95'C to jakaś kpina, uv + podkręcenie wentylatorów może nie pomóc zbytnio ale nie zaszkodzi chyba sprawdzić skoro już tak grzebie.
Autorze przetestuj w jakiejś grze po zmianie biosu.

Edytowane przez toska78
Opublikowano (edytowane)
4 godziny temu, [email protected] napisał(a):

Proszę nie zwracać na procesor, ponieważ włączałem tego benchmarka na lepszy i takie same wyniki wyświetlała karta

Ja mówię w grach. Nawet jak sobie naprawisz tą kartę, to i tak nie będzie wydajna w dużej części gier ze względu na procesor.

A co do samej karty, to referent? To są grzałki. Nie widziałem bys gdzies nazwę firmy pisał. Referenty były brane do koparek, bo nikt by nie chciał tego turbo słuchać przy graniu. A jak nie, to jak wyżej, czyli pasta, no i sprawdzić dokładnie czy wszystko dobrze przylega, dokręcone, czy wszystko się dobrze kręci... no ale jak turbina to tam nei ma co sprawdzać.

Edytowane przez Keller
Opublikowano

Tak tak jutro to będę ogarniał, prawdopodobnie dawno nie była czyszczona i kartę ograniczają temperatury, bo jeśli nie jest nagrzana to podaje dużo fps, a gdy później się nagrzeje to spadają fps w furmarku, jutro wymienię pady i pastę i będę dawał znać 

Godzinę temu, Send1N napisał(a):

Żadna turbinka, challenger ma 2 wentylatory, pewnie pasta jest po takim czasie do zmiany w pierwszej kolejności jeżeli oba wentylatory poprawnie pracują ;) 

Ps jak miałem chwilę rtx 3060 Ti u siebie to głośniej chodzi niż ten rx więc nie jest tak źle 

• Upvote 1