miro 153 Opublikowano 9 godzin temu Opublikowano 9 godzin temu 1 minutę temu, toska78 napisał(a): w tym zwykłym teście a nie benchmarku furmarka ale furman nie dociska do cna, chcesz full to odpal kombustora i powybieraj tam różne, albo superposition
toska78 4 Opublikowano 9 godzin temu Opublikowano 9 godzin temu (edytowane) 7 minut temu, miro napisał(a): ale furman nie dociska do cna, chcesz full to odpal kombustora i powybieraj tam różne, albo superposition Testowałem kiedyś superposition i z tego co pamiętam tam nie schodziło tak nisko taktowanie. Nie zależy mi na dociskaniu poboru do 105 czy 110 %TDP. Uruchomiłem benchmarka żeby porównać wynik i taktowania z kartą autora tematu. Edytowane 9 godzin temu przez toska78
Send1N 622 Opublikowano 9 godzin temu Opublikowano 9 godzin temu U mnie nic innego nie rozgrzewa tak karty i nie robi takiego poboru jak furmark bez limitu klatek przykładowo
toska78 4 Opublikowano 9 godzin temu Opublikowano 9 godzin temu U mnie zdaje się też, poza tym ze względu że to asus dual mam podkręcone ręcznie obroty wentylatorów bo u mnie w stresie HS jest 18'C wyższy od rdzenia dlatego po 30min testu temperatura rdzenia 65'C.
[email protected] 2 Opublikowano 9 godzin temu Autor Opublikowano 9 godzin temu (edytowane) 35 minut temu, miro napisał(a): tu jest wszystko krok po kroku, działa : https://itigic.com/pl/how-to-flash-a-bios-on-an-amd-graphics-card/ Puscili podaje więcej W, zaraz sprawdzę jak z temperami ale widziałem 95 stopni a 94 wiec nie wiem czy się nie przegrzewa i czy niewrocic do wczeisjeszego biosa ? Edytowane 8 godzin temu przez [email protected]
Send1N 622 Opublikowano 8 godzin temu Opublikowano 8 godzin temu Aha czyli w końcu ci się udało wgrać normalny bios a teraz chcesz wracać do tego który ostro tnie wydajność bo masz zbyt wysokie temperatury? zmień pastę na rdzeniu na początek albo zwróć kartę jak nie chcesz dalej grzebać.
toska78 4 Opublikowano 8 godzin temu Opublikowano 8 godzin temu (edytowane) 95'C to jakaś kpina, uv + podkręcenie wentylatorów może nie pomóc zbytnio ale nie zaszkodzi chyba sprawdzić skoro już tak grzebie. Autorze przetestuj w jakiejś grze po zmianie biosu. Edytowane 8 godzin temu przez toska78
Keller 32 Opublikowano 8 godzin temu Opublikowano 8 godzin temu (edytowane) 4 godziny temu, [email protected] napisał(a): Proszę nie zwracać na procesor, ponieważ włączałem tego benchmarka na lepszy i takie same wyniki wyświetlała karta Ja mówię w grach. Nawet jak sobie naprawisz tą kartę, to i tak nie będzie wydajna w dużej części gier ze względu na procesor. A co do samej karty, to referent? To są grzałki. Nie widziałem bys gdzies nazwę firmy pisał. Referenty były brane do koparek, bo nikt by nie chciał tego turbo słuchać przy graniu. A jak nie, to jak wyżej, czyli pasta, no i sprawdzić dokładnie czy wszystko dobrze przylega, dokręcone, czy wszystko się dobrze kręci... no ale jak turbina to tam nei ma co sprawdzać. Edytowane 8 godzin temu przez Keller
Send1N 622 Opublikowano 8 godzin temu Opublikowano 8 godzin temu W pierwszym poście napisał jaki ma model karty jak jest w posiadaniu ryzena 5500 to da sobie radę z tego typu kartą.
Keller 32 Opublikowano 7 godzin temu Opublikowano 7 godzin temu Ślepy byłem. Ten Asrock pytanie czy turbinka.
Send1N 622 Opublikowano 7 godzin temu Opublikowano 7 godzin temu Żadna turbinka, challenger ma 2 wentylatory, pewnie pasta jest po takim czasie do zmiany w pierwszej kolejności jeżeli oba wentylatory poprawnie pracują
[email protected] 2 Opublikowano 5 godzin temu Autor Opublikowano 5 godzin temu Tak tak jutro to będę ogarniał, prawdopodobnie dawno nie była czyszczona i kartę ograniczają temperatury, bo jeśli nie jest nagrzana to podaje dużo fps, a gdy później się nagrzeje to spadają fps w furmarku, jutro wymienię pady i pastę i będę dawał znać Godzinę temu, Send1N napisał(a): Żadna turbinka, challenger ma 2 wentylatory, pewnie pasta jest po takim czasie do zmiany w pierwszej kolejności jeżeli oba wentylatory poprawnie pracują Ps jak miałem chwilę rtx 3060 Ti u siebie to głośniej chodzi niż ten rx więc nie jest tak źle 1
Rekomendowane odpowiedzi