Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Hej,

Takie o to właśnie pytanie. Od lekko ponad roku posiadam Asus Dual 3060 Ti GDDR6X. Z moim prockiem 5800X wykręciłem na nim nawet legendarny wynik w Steel Nomad, który jakiś czas temu został sporo podbity przez bardziej zaawansowanego overclockera. W każdym razie 23 grudnia spodziewałem się paczki (najprawdopodobniej dojdzie później) z Chin z obudową Jonsbo D32 PRO i będę musiał przenieść tam wszystkie graty. Kupiłem Thermal Grizzly Kryonaut Extreme 2g za 50zł i zastanawiam się, czy przy okazji nie przesmarować karty graficznej. Po UV karty na około 160-170W mam temperatury około 70 stopni, a po oc na około 240-247W około 83-86 stopni Celsjusza. Karta oczywiście na gwarancji, ale planuję przesiedzieć na niej jeszcze nawet do 2 lat, tak że na tej gwarancji jakoś mi specjalnie nie zależy gdybym miał ją za ten czas sprzedać.

Gdybym chciał ją rozkręcać to wymienić również termopady?

Edytowane przez CozyHog
Opublikowano

Jak chcesz już rozbierać to tylko pad zmiennofazowy zamiast zwykłej pasty (PTM7950 czy gelid heatphase ultra) nakładasz raz i masz z bani dożywotnio przez brak degradacji po czasie tego pada, termopadów nie ruszasz bo nie ma to najmniejszego sensu, chyba że któryś się porwie przy demontażu chłodzenia wtedy podmieniasz na identyczną grubość w innym wypadku zostawiasz je w spokoju.

• Like 1
  • Upvote 1