Dobra lokata +/-40k
-
Ostatnio przeglądający 0 użytkowników
- Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
-
Popularne tematy
-
Najnowsze posty
-
Przez Umpero · Opublikowano
@Gret jak dla mnie to wygląda na normalną sprawę. Coś chyba za bardzo dramatyzujecie. Od kąd pamiętam to w każdym monitorze jaki miałem czy to IPS czy OLED miałem coś takiego. Szczególnie to widać np w grze War Thunder gdy się wleci samolotem w chmury. Gdyby nie to, że poruszyliście tą kwestię tutaj to w życiu bym nie pomyślał, że to jakiś problem. -
Przez Radziuwilk · Opublikowano
Mocy produkcyjnych europejskiego NATO to szkoda nawet komentowac. Jedyne co pociesza, ze ruskie nie maja sprzetu i ze NATO ma lotnictwo ktore w ciagu jednego dnia rozwalilo by wszystko co wazne w odleglosci 300km od linii frontu. Kolejna sprawa, ze ruskie nie maja OPL, wiec jakis tak lek przed pajacowaniem miec musza. Tylko zamiast cieszyc sie swoja sila cieszymy sie slaboscia wroga, a na to drugie niestety nie mamy wplywu. -
Przez Lameismyname · Opublikowano
@toska78 Kolegi egzemplarz jest z końcówki 2021 roku, przegrzewał się zdrowo. Wymiana starej pasty na pada + UV i kultura pracy znośna, temperatury drastycznie spadły (rdzeń i HS). Do jakich konkretnie wartości już nie pamiętam... może pisałem w jakimś poście na forum. Tak czy siak warto. Były chyba 2 albo 3 wersje chłodzenia TwinX2 do 2060. Poniższe było najbardziej gorące: -
Przez Reddzik · Opublikowano
Spokojnie, to było żartem, i raczej pokazaniem, że jest to poza możliwością finansową, nawet jakbym chciał to bym raczej nie wydał tyle, celuję w okolicę 3tyś za kartę i tak to będzie dosyć sporo, nigdy nie wydałem tyle za kartę, a czy dam, nie wiem, im taniej tym lepiej, tak żeby się w miarę grało w 1440p, nie grałem w każde nowości jakie wyszły z gier, jak cena, tak i wiem, że karta nie da rady plus optymalizacja jest daleka od ideałów, dlatego też tak nie pcham się w nie wiadomo co, gdybym chciał to bym kupił rtx 4070, a nawet w wersji Super, ale poczekam na nowe "cuda". A jeszcze trzeba doliczyć ewentualny zasilacz, więc, najwięcej za sprzęt to wydałem na PS5, a teraz ten rekord może być pobity przez kartę, i chciałbym żeby "pożyła" co najmniej 3 lata, bo nie mam zamiaru co chwilę wymieniać karty graficznej. Przy okazji ciekawi mnie FSR, bo niestety ale on jest bardzo kiepski, widać to po grach na konsoli Ps5, jak i na PC, zaś DLSS nawet w trybie balans nie robi takiej papki jaką robi właśnie FSR, DLSS nie ma takich artefaktów, migotania tekstur, a to zawsze pozwoli przedłużyć żywot karty. -
Przez kalderon · Opublikowano
Nie odpuścić, Okęcie powinno być już dawno zmodernizowane (start w 2016, gotowe w 2020), ale PiSowska amatorka to zablokowała. Dlaczego powinno? Bo zaraz wyczerpie swoją przepustowość i przez kilka lat rynek nie będzie rósł czyli po powstaniu CPK zostanie tam przeniesiona mniejsza liczba pasażerów. Nie możemy sobie na to pozwolić.
-
-
Aktywni użytkownicy
Rekomendowane odpowiedzi