N.Otis 0 Opublikowano 4 godziny temu Opublikowano 4 godziny temu Witam, potrzebuję pc do 7k dla osoby na co dzień pracującej jako grafik w photoshopie, sam ułożyłem zestaw, ale że nie znam się aż tak dobrze na składaniu pc chciałem zaczerpnąć wiedzy osob co mają o tym pojęcie. Czy jest tu coś co wypadało by zmienić?
kalderon 108 Opublikowano 3 godziny temu Opublikowano 3 godziny temu (edytowane) W tym zestawie nawet zasilacz 650W będzie się nudził. Obudowa nie potrzebuje dodatkowych wentylatorów, ma cztery w zestawie. Nieco wydajniejsze powinno być chłodzenie procesora. Ten dysk w testach wypadł nawet nieco lepiej niż KC3000: https://www.x-kom.pl/p/1275363-dysk-ssd-sk-hynix-2tb-m2-pcie-gen4-nvme-platinum-p41.html Nie wiem czy do Photoshopa jest sens dopłacania do 9900X względem 9700X lub 9600X: Edytowane 3 godziny temu przez kalderon
N.Otis 0 Opublikowano 3 godziny temu Autor Opublikowano 3 godziny temu Czyli usunąć te 2 extra wiatraczki, zasilacz słabszy, lepsze chłodzenie do procesora, proponowany dysk i ryzen 9 9700x, i powinna byc sztosik maszyna?
kalderon 108 Opublikowano 2 godziny temu Opublikowano 2 godziny temu Tak, chociaż Fera powinna sobie poradzić z 9700X, to chłodny procek.
Dirian 116 Opublikowano 2 godziny temu Opublikowano 2 godziny temu (edytowane) Pod Photoshopa to z dużym zapasem wystarczy Ryzen 5 7500F czy 7600. Dopłata do czegokolwiek wydajniejszego nie ma sensu jeśli głównym zastosowaniem jest PS. Edytowane 2 godziny temu przez Dirian
Rekomendowane odpowiedzi