Skocz do zawartości

Metal Gear Solid Delta: Snake Eater

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
2 godziny temu, Funky Koval napisał(a):

Obejrzałem walkthrough na yt i kompletnie nie mam ochoty tego kupować. Oryginalnego mgs3 przechodzilem wiele razy i znam na pamiec :)

Fakt jak ktoś MGS3 zna i grał wiele razy to sens zakupu jest niewielki, a już na pewno nie za taką cenę.

• 3 tygodnie później...
  • 3 tygodnie później...
Opublikowano (edytowane)

Nie dalej jak wczoraj cos mi padło na mózg i postanowiłem sprawdzić na YT streszczenie fabuły serii, zainspirowany właśnie informacjami o remake'u MGS3... No i powiem tak: posuwając się chronologicznie, to gdzieś tak do MGSV z trudem, bo z trudem, ale da się tu jeszcze dostrzec jakiś sens i - z trudem! - uznać, że całość trzyma się kupy. Ale to, co dzieje się później...  ja cierpię dolę. :E 

Zabili go i uciekł (chyba ze cztery razy), dobrzy, którzy stają się złymi, a potem ponownie dobrymi, pięć razy odwracani agenci, powroty po latach niczym w tureckiej telenoweli, wojna klonów i wskrzeszonych zwłok... 

Oczywiście, wiem, kim jest Kodżambo i co odstawił w Death Stranding, ale fabuła Metal Gear to tak pozbawiony sensu i wyzuty z logiki bełkot, że aż trudno w to uwierzyć, patrząc na popularność marki. Brazylijskie telenowele oglądane przez moją babkę 30 lat temu miały chyba więcej sensu (kto pamięta Luz Claritę albo - dla koneserów! - Kopciucha z Polonii 1?). :E 

Edytowane przez Zas
  • Haha 1
Opublikowano
38 minut temu, Kadajo napisał(a):

Tej tabletki używa się tylko w jednym momencie gry. Jak ci to napisze kiedy będzie duży spoiler. Sam się domyślisz ;)

Podpowiem ci, tylko że masz też revival pill i możesz go użyć ;)

Chodziło bardziej co trzeba użyć aby wejść do meniu wyboru. Już ogarnąłem. W tym wałaśnie momencie byłem. Ogólnie sterowanie momentami jest strasznie drewniane mimo nowoczesnego

Opublikowano
W dniu 15.10.2025 o 17:07, Kadajo napisał(a):

Tej tabletki używa się tylko w jednym momencie gry. Jak ci to napisze kiedy będzie duży spoiler. Sam się domyślisz ;)

Podpowiem ci, tylko że masz też revival pill i możesz go użyć ;)

O kurczatko nie pamiętam tej sceny :E

• Like 1
Opublikowano (edytowane)

Jak można zaprojektować tak gównianą walke. Normalnej rozgrywce mogę się podkraść i znokautować przeciwnika a z The boss kompletnie żadnej interakcji od placów. Nawet nie mogę skontrować ataku jak mnie zauważy

Edytowane przez luk21pl
Opublikowano
1 godzinę temu, luk21pl napisał(a):

Jak można zaprojektować tak gównianą walke. Normalnej rozgrywce mogę się podkraść i znokautować przeciwnika a z The boss kompletnie żadnej interakcji od placów. Nawet nie mogę skontrować ataku jak mnie zauważy

Problem rozwiązany snajperką

• 1 miesiąc temu...