Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, mam na oku taki komputer i pytanie czy się opłaca za 2900zł? Raczej nie planuje nic ulepszać.

Intel i5-12600K

Gigabyte B660 GAMING X

16GB (2x8GB) KINGSTON FURY 3200MHz

SilentiumPc Vero M3 700W

SilentiumPc Fortis 5 Endorfy

SilentiumPc Signum z podświetleniem 4 wentylatory RGB

RTX3070 8GB DDR6

500GB SSD M.2 NVme

500GB SSD (2x 250 GB SATA)

Opublikowano (edytowane)

Cena jest dość ok, ani okazja ani mocno przepłacone.

Pytanie w jakiej rozdzielczości chcesz grać i w jakie gry? W przypadku RTX 3070 problemem jest 8GB pamięci, pod nowe gry to będzie mało. W 1080p jeszcze jako-tako ale wyjdą nowe gry na Unreal Engine 5 to będzie też pewnie problem z brakującym V-RAM.

Natomiasat jak grasz głównie w jakieś sieciówki, CS, DOTA, LOL, Fortnite - to fajny sprzęt pod takie gierki.

Edytowane przez Dirian
Opublikowano

Głównie gry samochodowe takie jak Forza horizon 5 albo Beamng Drive.

Co do rozdzielczości to mam jakiś zwykły monitor więc 1080p i raczej nie planuje zmieniać.

Po zastanowieniu się możliwe że kiedyś będę chciał zmienić kartę na jakiegoś rtx 4070 / ti. Pytanie czy będzie wszystko współgrało wtedy?

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Popularne tematy

• Najnowsze posty

• jest po prostu modne,   Europa zostawila ukraine i chce zeby wykrwawiala rosje wiec na co mozna narzekac? wina Trumpa    to mnie jeszcze rozwalilo: dadza rade wyslac wojska ale dopiero jak bedzie pokoj XD no i nie blisko frontu, maja byc schowane w miastach i tylko do szkolenia XD   innymi slowy, jak dojdzie do dogrywki to beda pilnowac schronow w Kijowie a w najgorszym razie ewakuowac instruktorow XDDDDDDDDDDDDDD   dla mnie to jasne - wina Trumpa
    • Żeby już nie zakładać dodatkowego tematu - na różnego rodzaju promocjach udało się wypatrzeć w miarę rozsądnych(?) pieniądzach:   CPU - AMD Ryzen 7 9800X3D GPU (kupione wcześniej) - PowerColor Hellhound Radeon RX 9070 XT RAM - CORSAIR VENGEANCE RGB DDR5 32GB (2x16GB) DDR5 6000MHz CL36 M2 - Samsung 990 Pro 2TB (+ mam jeszcze łącznie 3 dyski M2 w obecnej konfiguracji + 1 SATA + 1 HDD)   Czym to najlepiej wykończyć (płyta główna / zasilacz / chłodzenie / obudowa / dodatkowe wentylatory)? Obudowa raczej w stylu Fractala, którego mam teraz (raczej z panelem bocznym z metalu niż szkła) + bez RGB - PC i tak raczej stoi na podłodze. Z zachcianek, to żeby jak najmniej kurzu zbierała, ew. jak największą ilość filtrów tak żeby środek nie nadawał się do czyszczenia co tydzień.   USB-C + WiFi obowiązkowe
    • Nie do końca się zgodzę. Żyjemy w czasach gdzie to niekoniecznie może być jedynie obrazą, a może być pomówieniem z którego zostanie ukształtowana opinia na czyjś temat. Jak dodasz miejsce w którym zostanie to zrobione, to może to wywołać efekt w dość dużej grupie osób. Dlatego jeżeli dane działanie czy poprzez określanie kogoś jakimiś niepochlebnymi przymiotnikami, czy próba działania w celu dyskredytacji w jakiejś grupie społecznej jest celowe, to jak najbardziej powinna być możliwość interwencji prawnej.  
    • https://ithardware.pl/aktualnosci/steam_zwrot_call_of_duty_black_ops_7_gracze_wsciekli_ai-46907.html?fbclid=IwY2xjawOVFv1leHRuA2FlbQIxMQBzcnRjBmFwcF9pZBAyMjIwMzkxNzg4MjAwODkyAAEeOeMM_N88NWrcUSyExc9Pn_FoeGG5_aruJIAVtTCp-LaXjcPgnK6PTSCfvyA_aem_KMxUkUiBFLY22ZdeSN-X6g
    • Niektórzy trafiają pechowo i albo mają problem temperaturami, bo w 7800x3D chip z v-cache jest niejako pomiędzy procem a IHSem/radiatorem, albo wręcz kończy się obniżeniem efektywnych zegarów i idącą za to stratą wydajności. Nie pamiętam gdzie ktoś kupił 9 czy ileś takich proców i porównał. Nie linustechtips czasem? W każdym razie różnice były istotne, Do 5% jak nie nawet więcej. Dla wydajności proca 5% to już istotna różnica, skoro nowa generacja proców potrafi przynieść +10% (chyba że chodzi o intela to i -10% )  Przy słabym chłodzeniu nawet pod 2x więcej nie jest wykluczone, ale to już spekulacja..     
  • Aktywni użytkownicy

• Dodaj nową pozycję...