Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć, czy jest możliwość wyłączenia kontrolnego na minutę wentylatorów z cooler'a CPU? Płyta ASUS Z590 WiFi Plus. Potrzebuję przekonać się, które wentylatory są najgłośniejsze, bez fizycznego odłączania. Jest niby soft ASUS AI Suite 3, czy ASUS Armoury Create, ale nie widzę opcji całkowitego wyłączenia. Jakiś inny soft?

Opublikowano (edytowane)
W dniu 4.01.2025 o 11:09, kamilos69 napisał(a):

SpeedFun.

A najprościej to je po prostu swoim własnym palcem zatrzymaj.

SpeedFan to program z nie tej epoki, bazujący jeszcze na płytach Abita...
To już niedziałający trup.

Edytowane przez error1983
literówka
  • Upvote 1
Opublikowano
6 godzin temu, error1983 napisał(a):

Cześć, czy jest możliwość wyłączenia kontrolnego na minutę wentylatorów z cooler'a CPU? Płyta ASUS Z590 WiFi Plus. Potrzebuję przekonać się, które wentylatory są najgłośniejsze, bez fizycznego odłączania. Jest niby soft ASUS AI Suite 3, czy ASUS Armoury Create, ale nie widzę opcji całkowitego wyłączenia. Jakiś inny soft?

ja pomagałem sobie ołówkiem

Opublikowano (edytowane)
Godzinę temu, error1983 napisał(a):

SpeedFan to program z nie tej epoki, bazujący jeszcze na płytach Abita...
To ju niedziałający trup.

:sciana:

Oczywiście chodziło o Fan Control. Poprawione.

Edytowane przez kamilos69
  • Like 1
Opublikowano

W biosie w zakładce od zarządzania wentylatorami powinna być możliwość wyłączenia wentylatora od jakiejś temp. U mnie działa w czasie rzeczywistym i nie muszę nawet zapisywać ustawień tylko od razu po wklepaniu mam taki ficzer. Skoro to Asus to pomimo innej podstawki opcje powinny być podobne ;)

Ewentualnie palec przytrzymać na środku wentylatora. Byle nie wsadzać nic pomiędzy łopatki kiedy się kręci bo uszkodzisz.

• Like 1
Opublikowano (edytowane)
18 godzin temu, Send1N napisał(a):

Argus monitor też jest ok i możesz zrobić w nim to o czym  pisałeś w pierwszym poście (sam używam) 

Zainstalowałem, niby suwakiem zjeżdżam na zero, daje apply i nic się nie dzieje. Dalej się kręcą także w programie obr.

Edytowane przez error1983