kacpi278 0 Opublikowano 10 Stycznia Opublikowano 10 Stycznia (edytowane) Czesc myślę o zakupie laptopa do 3000 na domowy użytek, raczej jako awaryjna opcja bo na codzien i do grania mam pc który wystarcza. generalnie chciałbym żeby chodził płynnie i bez problemu puszcze na nimyt i odpale kilka kart w przeglądarce ,czasem moze jakas stara gra typu metin czy cos starszego. zastanawiam się czy szukać lapka "zwykłego" czy moze cos typu "gaming" -w tej cenie to jakies rtx 2050 widziałem ale chyba i tak lepsze to niz typowa integra? ktoś cos doradzi? https://www.mediaexpert.pl/komputery-i-tablety/laptopy-i-ultrabooki/laptopy/notebook-acer-anv15-41-nh-qpgep-003-16gb-r5-7535hs-16gb-512gb-rtx2050-4-15-6-w11 Edytowane 10 Stycznia przez kacpi278
Send1N 1 043 Opublikowano 10 Stycznia Opublikowano 10 Stycznia Moja rada: unikać acer nitro propozycja: https://www.ceneo.pl/171857030
Czarny_PLone 13 Opublikowano 11 Stycznia Opublikowano 11 Stycznia Może być używana Gamingowa perełka z prawie jeszcze roczną gwarancją Premium Care - Lenovo Legion 5 PRO z rtx 3070TI i Cpu i7_12700H po dołożeniu 1000pl z Twojej strony, mam taki na zbyciu
x-kom 74 Opublikowano 13 Stycznia Opublikowano 13 Stycznia W dniu 10.01.2025 o 16:59, kacpi278 napisał(a): w tej cenie to jakies rtx 2050 widziałem ale chyba i tak lepsze to niz typowa integra? Z RTX 2050 możesz kupić laptopa w okolicach 2500 zł, jak ten IdeaPad. A za 2899 zł można znaleźć przyzwoitego ASUSa z RTX 3050. Naturalnie dedykowana karta jest wydajniejsza od integry. Natomiast z tego co piszesz zrozumiałem, że decyzja zwykły/gamingowy nie została jeszcze podjęta?
kacpi278 0 Opublikowano 13 Stycznia Autor Opublikowano 13 Stycznia 11 godzin temu, x-kom napisał(a): Z RTX 2050 możesz kupić laptopa w okolicach 2500 zł, jak ten IdeaPad. A za 2899 zł można znaleźć przyzwoitego ASUSa z RTX 3050. Naturalnie dedykowana karta jest wydajniejsza od integry. Natomiast z tego co piszesz zrozumiałem, że decyzja zwykły/gamingowy nie została jeszcze podjęta? ""decyzja zwykły/gamingowy nie została jeszcze podjęta? "" jeszcze nie , nie musi byc to gamingowy ,od grania mam stacjonarke laptop ma byc awaryjnie ,żeby chodził płynnie -ale jakby w razie W dało się na nim odpalić jakiegos metina to byłoby dobrze
kacpi278 0 Opublikowano 13 Stycznia Autor Opublikowano 13 Stycznia co sądzicie o takich? (sorry Xkom -tym razem wybór padnie na sklep gdzie mają raty 0% ) 1. https://www.mediaexpert.pl/komputery-i-tablety/laptopy-i-ultrabooki/laptopy/laptop-asus-vivobook-16x-k3605zf-mb395w-16-ips-i5-12500h-16gb-ram-512gb-ssd-geforce-rtx2050-windows-11-home 2. https://www.mediaexpert.pl/komputery-i-tablety/laptopy-i-ultrabooki/laptopy/laptop-lenovo-ideapad-slim-5-16abr8-16-ips-r7-7730u-16gb-ram-512gb-ssd-windows-11-home 3. https://www.euro.com.pl/laptopy-i-netbooki/asus-laptop-x1504-i3-16gb-512gb-w11_2.bhtml
Mpro 6 Opublikowano 14 Stycznia Opublikowano 14 Stycznia W dniu 10.01.2025 o 19:48, Send1N napisał(a): Moja rada: unikać acer nitro propozycja: https://www.ceneo.pl/171857030 Czemu unikać. Nitro V15 czy V16 to rzeczywście złomy. Ale Nito 5 czy 16 są chyba udane? Np. nitro 16 ma super ekran, 500 nitow, 1920x1200 i 100% sRGB. Unikałbym cybrogów, katan i thinów;)
Send1N 1 043 Opublikowano 14 Stycznia Opublikowano 14 Stycznia Poszperaj sobie w necie ile gamingowych acerów (nitro) ląduje na serwisach zdecydowanie przoduje w tej kwestii, najczęściej z ubitym cpu.
Mpro 6 Opublikowano 14 Stycznia Opublikowano 14 Stycznia Godzinę temu, Send1N napisał(a): Poszperaj sobie w necie ile gamingowych acerów (nitro) ląduje na serwisach zdecydowanie przoduje w tej kwestii, najczęściej z ubitym cpu. Własnie widzę, że przoduje jeden model Acera, dokładnie Nitro 5. Obecnie można kupić za 3600 zl Acera Nitro 16, 100% sRGB, i5-13420, 512 gb ssd, 16gb ram i rtx 4050 140W + windows 11 w komplecie. Nie wiem czy jest coś lepszego w tej cenie i chyba warto zaryzykować, że Nitro 16 nie podzieli losu Nitro 5
kacpi278 0 Opublikowano 14 Stycznia Autor Opublikowano 14 Stycznia wracając do tematu... cos z tego co napisałem 3 posty wyżej?
Mpro 6 Opublikowano 15 Stycznia Opublikowano 15 Stycznia 2 godziny temu, kacpi278 napisał(a): wracając do tematu... cos z tego co napisałem 3 posty wyżej? albo vivobooki, ultrabooki, slimboki albo gaming... Niestety w tej cenie jest ciężko o gaming, a te które podałeś z rtx 2050 to bardzo stare gpu i do tego okrojone pewnie z mocy w tym ultrabookach, aby dało rade to schłodzić. Zawsze to lepsze niz integra, ale nie wiem w co na tym pograsz... raczej starsze pozycje
kacpi278 0 Opublikowano 15 Stycznia Autor Opublikowano 15 Stycznia 7 godzin temu, Mpro napisał(a): albo vivobooki, ultrabooki, slimboki albo gaming... Niestety w tej cenie jest ciężko o gaming, a te które podałeś z rtx 2050 to bardzo stare gpu i do tego okrojone pewnie z mocy w tym ultrabookach, aby dało rade to schłodzić. Zawsze to lepsze niz integra, ale nie wiem w co na tym pograsz... raczej starsze pozycje nigdy nie miałem laptopa bo zawsze była stacjonarka więc nawet nie ogarniam tych vivobooków itp czym to sie rożni. tez mysle ze "gamingowy" mozna odpuścić -zatem co warto wybrac do tych 3k pln? szybkosc i płynnosc działąnia
Keel 42 Opublikowano 15 Stycznia Opublikowano 15 Stycznia Za około 3k z nowych laptopów wziąłbym coś takiego Allegro LOQ Acer albo bez systemu i z rtx4050 LOQ 4050. Skoro masz piec do gier, to laptop nie musi być mega kozacki, tym bardziej że budżet na to nie pozwala. Najlepiej byłoby łyknąć coś z rtx4060, później z 3060. Trzeba patrzeć na tgp. Z używek nie ma bardzo nic ciekawego, dostajesz za 2-3stowki mniej, to samo co na allegro nowe. Linki nie sponsorowane, nie mam nic wspólnego z tymi firmami etc etc jedynie naprowadzam na model i podzespoły 1
Send1N 1 043 Opublikowano 15 Stycznia Opublikowano 15 Stycznia @kacpi278 Przede wszystkim nie daj się naciągnąć na jakiś model z fabrycznym systemem za który musisz dopłacić +500zł lepiej kupić coś bez bo zwyczajnie dostaniesz lepsze bebechy zamiast płacić za soft który sobie możesz szybko za darmo na własną rękę wgrać 1
kacpi278 0 Opublikowano 15 Stycznia Autor Opublikowano 15 Stycznia 31 minut temu, Keel napisał(a): Za około 3k z nowych laptopów wziąłbym coś takiego Allegro LOQ Acer albo bez systemu i z rtx4050 LOQ 4050. Skoro masz piec do gier, to laptop nie musi być mega kozacki, tym bardziej że budżet na to nie pozwala. Najlepiej byłoby łyknąć coś z rtx4060, później z 3060. Trzeba patrzeć na tgp. Z używek nie ma bardzo nic ciekawego, dostajesz za 2-3stowki mniej, to samo co na allegro nowe. Linki nie sponsorowane, nie mam nic wspólnego z tymi firmami etc etc jedynie naprowadzam na model i podzespoły dzięki ,zamówiony -wydaję mi się wporządku (ten z rtx 4050) 13 minut temu, Send1N napisał(a): @kacpi278 Przede wszystkim nie daj się naciągnąć na jakiś model z fabrycznym systemem za który musisz dopłacić +500zł lepiej kupić coś bez bo zwyczajnie dostaniesz lepsze bebechy zamiast płacić za soft który sobie możesz szybko za darmo na własną rękę wgrać wiem wiem
Keel 42 Opublikowano 15 Stycznia Opublikowano 15 Stycznia @kacpi278 świetny wybór! Pamiętaj, że w razie "w" masz możliwość zwrotu, ale raczej nic lepszego nie trafi się w tych pieniądzach. Ps. Mógłby sprzedawca odpalić z 5 dych za nieumyślne polecenie
kacpi278 0 Opublikowano 15 Stycznia Autor Opublikowano 15 Stycznia 7 minut temu, Keel napisał(a): @kacpi278 świetny wybór! Pamiętaj, że w razie "w" masz możliwość zwrotu, ale raczej nic lepszego nie trafi się w tych pieniądzach. Ps. Mógłby sprzedawca odpalić z 5 dych za nieumyślne polecenie jedyne co mnie zastanawia to bateria w takim lapku "gamingowym" i czy w razie W jest mozliwosc wymiany na mocniejsza
Keel 42 Opublikowano 15 Stycznia Opublikowano 15 Stycznia No wiadomo, że jak odpalisz cyberpunka to baterie zje szybko. Nie będę strzelał tutaj liczbami bo nie sprawdzałem. Trzeba poszukać jakiegoś testu, recenzji. Odnośnie baterii większej to wpisz sobie w Google model laptopa i poszukaj
Rekomendowane odpowiedzi