maras2574 891 Opublikowano 22 Stycznia Opublikowano 22 Stycznia (edytowane) W dniu 18.01.2025 o 20:26, Godlike napisał(a): A ktos moze powiedzieć jak jest z kablami w Seasonic? Sztywne cholerstwo ! Fajnie wygladają tylko na zdjęciach Jak kupowałem w październiku 2023 swojego Vertexa PX-1200 Platinum, byłem przekonany że jak zasiłka za tyle kasy to kable pewnie porządne, a tu dupa W dniu 18.01.2025 o 20:26, Godlike napisał(a): I druga sprawa czy do zasilaczy Seasonic sa kable kątowe do obu typu wtykow w gpu? Nie 53 minuty temu, Godlike napisał(a): Zastanawiam się tylko czy ten przycisk Hybrid Control to ma być on czy off Masz tam napisane Wyciśnięty=Hybrid ON, wcisnięty=Hybrid OFF Patrzę na cenę tego Prime 1600, to kilkadziesiąt zł. jest droższy niż ja kupowałem Vertexa 1200 w 2023r Edytowane 22 Stycznia przez maras2574
Godlike 880 Opublikowano 22 Stycznia Autor Opublikowano 22 Stycznia @maras2574 Źle pytanie sprecyzowałem bo wiem kiedy jest off i kiedy jest on, rozkminiam czy zostawić tą funkcję włączoną czy wyłączoną
maras2574 891 Opublikowano 22 Stycznia Opublikowano 22 Stycznia (edytowane) Ja mam wł. Hybrid. Ty przy 1600 tym bardziej Edytowane 22 Stycznia przez maras2574
Godlike 880 Opublikowano 22 Stycznia Autor Opublikowano 22 Stycznia (edytowane) A przy włączonym Hybrid to faktycznie ma znacznie czy zasilacz jest wentylem do góry czy dołu zamontowany? Bo gdzieś czytałem odnośnie starszych modeli Seasonic, że jak włączony Hybrid to ma być wentylatorem do góry. I ten tryb przy większym obciążeniu to zasilacz jakoś sam się wyłączy czy jak to działa? A co do kabli to wcale nie takie złe, w Corsairze RMx mialem twardsze. @maras2574 A bawiles się w swoim seasonicu na układanie tych kabli na te grzebienie? Edytowane 22 Stycznia przez Godlike
maras2574 891 Opublikowano 22 Stycznia Opublikowano 22 Stycznia (edytowane) Tak, i nawet było to na stronie Seasonic, że jak Hybrid to odwrotnie żeby ciepło wyleciało Nic mi nie wiadomo na temat wyłączania się Niee, w żadne grzebienie się nie bawiłem Przed obecnym zasilaczem, miałem też Seasonica, ale 860W. Cały żywot jechał na Hybrid, padł po 9 latach. A znosił dużo większe obciążenia niż obecny Edytowane 22 Stycznia przez maras2574
Godlike 880 Opublikowano 22 Stycznia Autor Opublikowano 22 Stycznia No to ja go mam założonego wentylem w dół, wentylem w górę za mala delatacja jest wg mnie między zasialczem a gora od piwnicy obudowy. A dobrze to rozumiem ze jak mam wyłączony Hybrid to zasilacz nie działa wtedy w trybie pasywnym? Bo niby mój powinien pracowac do 50% obciążenia w trybie pasywnym tylko teraz nie mam pewności czy aby dzialal pasywnie to Hybrid on czy off czy bez znaczenia?
maras2574 891 Opublikowano 22 Stycznia Opublikowano 22 Stycznia 7 minut temu, Godlike napisał(a): No to ja go mam założonego wentylem w dół, wentylem w górę za mala delatacja jest wg mnie między zasialczem a gora od piwnicy obudowy. U mnie dokładnie to samo Jak masz WYŁ. Hybrid, to zasilacz działa w trybie pasywnym, ale wentylator się włączy pod jakimś tam obciążeniem, a jak jest Hybrid WŁ., to wentyl się nie uruchomi wcale 1
Send1N 4 163 Opublikowano 23 Stycznia Opublikowano 23 Stycznia (edytowane) A nie czasem odwrotnie i inaczej? czyli przy hybrid off wentylator pracuje cały czas na bardzo niskich (niesłyszalnych) obrotach a po wciśnięciu przycisku (hybrid on) włącza się dopiero od mniej więcej 40% obciążenia tak to zwykle wygląda w zasilaczach właśnie i nawet ten sam PSU o którym mowa tylko w wersji 750W na takiej zasadzie działa. Edytowane 23 Stycznia przez Send1N
maras2574 891 Opublikowano 23 Stycznia Opublikowano 23 Stycznia (edytowane) @Send1N Nie. Jest tak jak pisałem wyżej. Ale ręki uciąć sobie nie dam A jak w takim razie wytłumaczyć brak kurzu w zasilaczu po 9 latach ?! Gdyby wentylator się załączał, napchał by tam tonę kurzu przez taki okres, a było czysto. Co z resztą może potwierdzić @sideband, bo do niego poszedł ten zasilacz. Naprawił go z resztą i wydał jakiemuś chłopaczkowi Edytowane 23 Stycznia przez maras2574 1
Send1N 4 163 Opublikowano 23 Stycznia Opublikowano 23 Stycznia Dlatego pytam z ciekawości bo zazwyczaj jest tak jak ja pisałem ale w tym przypadku może być inaczej 1
Godlike 880 Opublikowano 23 Stycznia Autor Opublikowano 23 Stycznia A wentyle w zasilaczach to zasysaja czy wypychają powietrze? 1
kamilos69 316 Opublikowano 23 Stycznia Opublikowano 23 Stycznia 11 minut temu, Godlike napisał(a): A wentyle w zasilaczach to zasysaja czy wypychają powietrze? 2
maras2574 891 Opublikowano 23 Stycznia Opublikowano 23 Stycznia 15 minut temu, Godlike napisał(a): A wentyle w zasilaczach to zasysaja czy wypychają powietrze? Jak obrócisz wentylator to będzie wypychał Albo daj mu lewe obroty No kurde....serio ? 1
Send1N 4 163 Opublikowano 24 Stycznia Opublikowano 24 Stycznia (edytowane) Wentylator normalnie dmucha na bebechy a rozproszone ciepło wylatuje kratką, i w większości przypadków na wentylatorze od strony włącznika/gniazda zasilania masz przykręconą zaślepkę, ma to na celu lepszą wydajność chłodzenia wnętrza aby zbyt szybko powietrze nie leciało w stronę kratki. Edytowane 24 Stycznia przez Send1N 1 1 1
Godlike 880 Opublikowano 24 Stycznia Autor Opublikowano 24 Stycznia No i to jest konkretna odpowiedź, a nie darcie ze mnie lacha
DżonyBi 1 969 Opublikowano 24 Stycznia Opublikowano 24 Stycznia (edytowane) W dniu 22.01.2025 o 20:13, maras2574 napisał(a): Sztywne cholerstwo ! Fajnie wygladają tylko na zdjęciach Ja mam Vertex'a GX-1200 i chyba sa tam te same kable co w PX. Testowalem jeszcze 2 zasilacze - MSI MPG A1000G i Corsair RM1200x Shift. Fakt, na zdjeciach wygladaja na mieciutkie, ale i tak sa zdecydowanie mieksze niz w pozostalych dwoch co testowalem i zdecydowanie lepiej sie ukladaja. Edytowane 24 Stycznia przez DżonyBi 2
Rekomendowane odpowiedzi