Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Witam jak w temacie za cholere nie moge znależc tej opcji . Tv podpiety do PC. Pomoże ktoś? W jakich ustawieniach tego szukać? Jestem zielony w tym temacie i wychodzi ze jak sie ma podpięty komputer do tv to trzeba zainstalowac odpowiedni odtwarzacz video bo po zainstalowaniu takiego film wygląda ok . To całe dolby vision to działa automatycznie?

Edytowane przez STALKER
Opublikowano

Pany ten dolby vision działa automatycznie poddczas oglądania np: netfliks? Bo Ja mam pdpiętego kompa pod TV i dopiero po instalacji odpowiedniego odtwarzacza typu Potplayer film ma kolory normalne ale jak wrzuce ten film na usb besposrednio do tv to dalej szaro. Doradzcie cos .

Opublikowano

Większość modeli TCL wykrywa i dostosowuje ustawienia automatycznie, to samo dotyczy opcji minimalizacji opóźnień.

Jak wykryje urządzenie to dostosuje ustawienia. Na kompie to tylko poprzez aplikacje. Chociaż jak uruchamiam grę to jakoś automatycznie wykrywa i włącza funkcje, która automatycznie przełącza telewizor w tryb niskich opóźnień a z poziomu menu ta opcja jest nieaktywna.

Problem z DV ciągnie się od 2 lat - poprawili już kwestie automatycznego wykrywania ale tak jak piszesz z pena z USB, czy innego dysku nie widzi oprogramowania.

Temat mocniej drążyli na HDTV