fxy 0 Opublikowano 4 Lutego Opublikowano 4 Lutego Witam mam takie pytanie co do mojego komputera , nie znam sie bardzo dobrze zlozylem ten komputer sam chcialbym tylko pomocy co mygl bym zrobic zeny wciagac wiecej fps w grach ja wiem ze pewnie duzo takich tematow na takie tematy ale ja naprawde jestem zielony jesli chodzi o takie sprawy , posiadam dokladnie taki sprzet ... Karta graficzna : nvidia gforce rtx 3050 ventus 2X 8GB OC GPU Plyta Glowna : MSI B550M PRO-VDH WIFI AMD Socket AM4 Procesor : AMD Ryzen 5 5600G Zen 3 CPU RAM : Corsair Vengeance LPX (4x 8GB0 3200Mhz DDR4 SSD : 1TB Crucial P5 Plus M. 2 PCIe 4 i problem polega na tym w counter strike 2 na low fps po 230 jak sa smoke flashe itp to spada nawet do 110 , czesto tez one skacza i nie sa stabilne nawet i laguje gre , chcialbym wiedziec co moge zmienic lub dokupic zeby poprostu to jakos smigalo , prosze o pomoc, dziekuje!
kalderon 1 091 Opublikowano 4 Lutego Opublikowano 4 Lutego Zmienić Ryzena 5600G na 5600, ten drugi ma 2x więcej cache i jest sporo szybszy w grach.
Dirian 671 Opublikowano 4 Lutego Opublikowano 4 Lutego A jak budżet pozwala to polować na używkę 5700X3D to wtedy w ogóle będzie mocny kopniak pod CS'a. W dalszej kolejności można też wymienić GPU na coś mocniejszego bo ten 3050 to nawet pod CS'a trochę padaczka.
fxy 0 Opublikowano 4 Lutego Autor Opublikowano 4 Lutego A ten procesory lepszy niż ten powyżej ? AMD Ryzen™ 9 5900X Desktop Processor
fxy 0 Opublikowano 5 Lutego Autor Opublikowano 5 Lutego Napewno do wymiany jaki byście poleciły , Procek będzie kupowany już w piątek
kalderon 1 091 Opublikowano 5 Lutego Opublikowano 5 Lutego Procek 5700X3D/5800X3D który znajdziesz taniej (nowy/używany). Zasilacz do zmiany na MSI A650BN: https://www.amazon.pl/dp/B0991TZ399/ W dalszej kolejności wymiana karty graficznej, ale tu musisz ustalić budżet.
fxy 0 Opublikowano 19 Marca Autor Opublikowano 19 Marca Pomóżcie co ja mogę zrobić w coda tak mam na cieniach już ustawałem na low na high ciągle to mam
Rekomendowane odpowiedzi