Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
W dniu 2.12.2025 o 20:44, raven555 napisał(a):

Czy ktoś z forumowych Old schoolowych metalhedów wybiera się 13/12 na Qvo Vadis do Szczecina ?? bo ja jadę z Martą i córkami :) 

Bilety już kupione :) :metal: a przy okazji odwiedzimy rodzinkę :) 

Nie moje klimaty, jest nowy Mayhem :metal:

Premiera albumu w lutym 2026.

• 2 tygodnie później...
  • Odpowiedzi 128
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

No i jak, komu podoba się lineup na najbliższy Mystic? Behemoth jako headliner to jakiś żart, ale pozatym jest mięcho. Hostia, Cavalera, Carpeneter Brut, Primordial no i oczywiście Megadeth. Brakuje mi tylko Hate, chociaz widzialem ich ostatnio dwa razy jak grali w 3miescie.

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Popularne tematy

• Najnowsze posty

• Ja ogólnie FSR używałem przez chwile w BF6 zaraz po premierze bo DLSS coś się u mnie krzaczył (a potem znikną całkowicie, znany był to wtedy bug) i powiem wam ze obraz z FSR podobał mi się bardziej niż z DLSS, przynajmniej ten nieruchomy Ale ja jestem inny więc może dlatego 
    • Jak to nie ma?  Przecież dopiero znowu co znowu lepszy DLSS wyszedł. Forum, aż się przepełniało od porównań .   AMD jest dobre 2 lata do tyłu. Różnica w jakości jest dalej duża. Na obecnych DLSS możesz sobie z dość niskich rozdzielczości skalować i jest spoko, a na AMD mydełko niestety   Do tego liczba dostępnych gierek, to jest przepaść ile gierek masz z FSR a ile DLSS.   5070Ti to ogólnie mocniejsza karta od 9070XT i w rastrze średnio dobre kilka % i grubo w RT bo pod 30% średnio pochodzi. Ceny są bardziej 3 vs 4k na minimalnym. Ale coś za coś.    W porównaniu do 9070XT dzięki właśnie DLSS to ciekawiej wypadają takie karty jak 4070Ti czy 5070. Co z tego, że taki 4070ti jest wolniejszy w rastrze te 8-9% od 9070XT średnio jak to wszystko z nawiązką nadrabia dzięki DLSS, do tego w RT jest wydajniejszy ponad 10%  
    • No ja się zatrzymałem na etapie, gdzie FSR 4+ jest niewiele gorszy od DLSS 4+ -> powszechną prawdą było, że FSR jest pomiędzy DLSS Transformer i CNN. Coś się przez ostatnie miesiące zmieniło, bo chyba sklerozy nie mam? Generator klatek czerwonych też daje radę, chociaż nie masz x3 czy x4 jak u zielonych, więc cierpieć będą Ci co mają monitory o dużym odświeżaniu w tytułach AAA. Mam parę koncepcji i nie wiem, którą zrealizuję. a) kupię 5070ti w innej wersji (z ciekawości przetestuję inną) b) kupię 9070XT dla odmiany  c) kupię 9070 po taniości i pobawię się biosami od 9070XT d) posiedzę chwilę na integrze i wymyślę coś innego. Od biedy może 5080, bo 5090 to overkill do 1440p. Może nie zdajemy sobie sprawy i jesteśmy jak dinozaury, którym się wydaje, że są nowocześni i w centrum uwagi... a tak naprawdę producenci sprzętu traktują nas jak starą kaczkę w jeziorze rzucając kawałki suchego chleba... Kolega chyba trafił w sedno. Wydaje nam się, że jak kupimy najlepszy sprzęt, to odżyje w nas chociaż cząstka tego funu co kiedyś. Prawda jest niestety brutalna i to tak nie działa. Chociaż mimo wszystko fajnie, iż ciągle udaje nam się tworzyć społeczność oraz nie brakuje "starej gwardii"   Jak już wspomniałem. Mógłbym obecnie siedzieć na integrze i pewnie też by było   Oby nie żelazna. Z tym OLEDem fakt. Najlepiej mieć OLEDa i dobre GPU tak szczerze ale wiem do czego pijesz. Są ludzie, którzy rzadko zmieniają monitor i potrafią siedzieć na kilkuletnim IPS/VA, gdzie wydajnościowo w budzie mają potencjał AAA. Do malucha można wsadzić silnik od maybacha, jednak wciąż to będzie fiat 126p  Niewolnictwo suwaków, chęć zmiany... sam do dzisiaj bym siedział na 4070 Super i byłoby super  Chociaż od czasów krypto są różne górki i dołki cenowe, przez które przy sprycie można za półdarmo przerzucać fajny sprzęt, no a w końcu o to chodzi w naszym hobby. Ostatnio kolega @miro uświadomił mnie, że nadal z Twoim prockiem można zrobić ciekawe roszady. Cytując posta:  Ja jak miałem okazję się przesiąść na AM5, to to zrobiłem, mimo, że parę stówek musiałem dołożyć, a tu perspektywa bardziej ciekawa. Co do GPU, ja trafiłem w moment kiedy roczną 4070S puściłem 200zł drożej jak kupiłem nową. Pewnie też byś trafił taki moment. W końcu każdy z nas jest regularnie na forum i idzie wyłapać różne wahania cen.  
    • Gordon, srasz do jeziora i zastraszasz ludzi?! Wstyd    
    • Typ pewnie wierzy, że ziemia jest płaska. Ten sam stan psychiczny co twierdzenie, że można zmienić płeć xd
  • Aktywni użytkownicy

• Dodaj nową pozycję...