Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
W dniu 2.12.2025 o 20:44, raven555 napisał(a):

Czy ktoś z forumowych Old schoolowych metalhedów wybiera się 13/12 na Qvo Vadis do Szczecina ?? bo ja jadę z Martą i córkami :) 

Bilety już kupione :) :metal: a przy okazji odwiedzimy rodzinkę :) 

Nie moje klimaty, jest nowy Mayhem :metal:

Premiera albumu w lutym 2026.

• 2 tygodnie później...

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Popularne tematy

• Najnowsze posty

• Ciężki kloc 34cm idealnie prosty, znajdź podpórkę na zdjęciu 
    • wystawilem o 3 w nocy na niemieckim olx ogloszenie z mozliwoscia zamowienia custom kabli mija doslownie 1-2min i mam meila po niemiecku ze zainteresowany oferta i czy mozliwa wysylka (cena wpisana randomowa oczywiscie zeby byla) na 99% wiedzialem ze walek, ale zapytalem do jakiego zasilacza kable odp znowu po minucie, tym razem ze  OK super, wplacone (i w zalczniku foto z kodem qr) 2-3miesiace temu tez cos wystawialem w innej zupelnie kategorii i to samo   na olx przynajmniej takie jaja od czasu do czasu sa, a tutaj boty spamuja chyba kazde nowe ogloszenie  
    • To superek nie będzie wtedy na 99.99 procent.   Trudno utknąłem na razie na 3060 bo mój bik leży i 5080 w raty nie wchodzi w grę.
    • Ja mam podstawowy model. Teraz to bym celował w Pro II ten najnowszy ze względu na monitoring Jest jeszcze opcja od aquacomputer i tam monitoring jest w aplikacji aquasuite ( subskrypcja płatna ) 
    • Luis w starym RE4. Denerwujący człowiek i źle wychowany, bo chociażby nieładnie się odezwał do Ashley gdy ją zobaczył. Natomiast w Remake wzbudzał sympatię, ciągle się odnosił do niej z szacunkiem i wskazał miejsce gdzie może się ukryć gdy zostali zaatakowani przez ogromną ilość wrogów.  Nawet Ashley było bardzo przykro jak umarł (w starym RE4 miała go gdzieś). Każdy gracz zauważył te zmiany.   To otwarcie było dziwne, ale celem było tworzenie atmosfery strachu i niepewności, a zarazem podejrzliwości wobec policjantów z początku gry. Ja przykładowo uważałem że ci policjanci (a przynajmniej jeden z nich) chcą wystawić Leona. Zmiana odnośnie Ashley to była przepaść. To nie były marginalne zmiany, ale praktycznie całe napisanie postaci od nowa żeby pasowała do 20 latki, a zarazem żeby wzbudzała dużą sympatię u widza. Uważam że cel osiągnęli.  Ubiór poważniejszy bo już nie w stylu anime (dziewczynka i spódniczka  żeby pod nią zaglądać), ale taki który pasuje do tego kim była. Dobrze że fanserwisu mało co pozostało w porównaniu z oryginałem. Troszkę musieli zostawić, ale to tyle co nic. W oryginale nic lepszego nie było. Tam jak widziałem była scena skakania przez szybę, bo po odnalezieniu musieli od razu uciekać przed wrogiem, a w Remake był ostrożny skok Ashley przez otwarte okno żeby Leon ją złapał. Zmiana bardzo dobra, bo brawurowe skakanie przez szybę to idiotyczne i bajkowe sceny rodem z prymitywnych filmów akcji. Tak, to był cel humorystyczny, ale czy córka prezydenta to powinna być postać komediowa? Nie wydaje mi się. Dlatego duże spoważnienie (i wizualne i pod względem zachowania) Ashley w Remake mogę tylko pochwalić. Taki Luis był nieokrzesany w starym RE4, więc dobrze że to zmienili. Uważam że jeśli chcesz zachować klimat gry i powagę to nie twórz głupkowatych postaci i nie kpij sobie z córki prezydenta. Zmiany wyłącznie na plus.   W dodatku jego śmierć była wyjątkowo smutna w Remake.    
  • Aktywni użytkownicy

• Dodaj nową pozycję...