Skocz do zawartości

Szukam adaptera, konwertera dźwięku z USB-C na Optical i / lub coaxial.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Chciałbym podłączyć smartfona Motorola edge 50 neo z Androidem już 15 adapter czy konwerter bo nie wiem jak to prawidłowo nazwać, który by umożliwiał mi bezstratne puszczanie muzyki z Tidal do wzmacniacza Denon stereo, najlepiej 24/192 bo są tak nagrane już tylko we FLAC niektóre albumy. W wzmacniaczy mam optyczne wejścia jak i jedno Coaxial. Możliwie jak najmniej chciał bym na to wydać. Kabel optyczny i coaxial już mam, nie najtańsze. Może być  taki co AM i optyczne i coaxial w wyjście. Najlepiej z Allegro lub jakiegoś sklepu polskiego. Najlepiej, żeby miał wejście USB-C, a nie z kabelkiem wbudowanym USB-C

Opublikowano
27 minut temu, Katystopej napisał(a):

No i? Skąd mam wiedzieć, który zadziała bez problemu? Po to tu napisałem. Tyle to sam potrafię. Po co jest forum dyskusyjne? Żeby zapytać i poprosić o doradzenie, które urządzenie ktoś może sprawdził, a nie podania linku do Google. Strata twojego cennego, życiowego czasu i tylko nabicie postu. Tak uważam, nic nie wniosłeś do tematu. 

Opublikowano (edytowane)

Żaden problem paniczu, kupię kilka i dla Ciebie przetestuje. To jest tak niszowe rozwiązanie, że mało kto miał z tym styczność.

Jakbyś pomyślał trochę, to doszedłbyś do wniosku, że każdy taki będzie działał tak samo, bo na wejściu i wyjściu jest sygnał cyfrowy, co innego spdif/rca, wtedy masz wejście sygnał cyfrowy, wyjśvie analog i faktycznie barwa może się różnić w zależności od zastosowanego daca.

Edytowane przez Katystopej
  • Haha 1
Opublikowano
34 minuty temu, Katystopej napisał(a):

Żaden problem paniczu, kupię kilka i dla Ciebie przetestuje. To jest tak niszowe rozwiązanie, że mało kto miał z tym styczność.

Tylko po co tak wrednie, co? :P 

35 minut temu, Katystopej napisał(a):

Jakbyś pomyślał trochę, to doszedłbyś do wniosku, że każdy taki będzie działał tak samo, bo na wejściu i wyjściu jest sygnał cyfrowy, co innego spdif/rca, wtedy masz wejście sygnał cyfrowy, wyjśvie analog i faktycznie barwa może się różnić w zależności od zastosowanego daca.

Z konwersją cyfra-analog to ja wiem, w końcu DAC Denona to będzie robił.

Wiesz na innym forum mi napisali, kup przejściówkę z USB-C na Ethernet Baseusa, musi działać na chromeOS bo tam sprzęt działa Plug and Play bez sterowników, a padła mi sieciowa w chromebox Asusa.

Kupiłem, podpinam, Gigabitowa, a ten tylko działa na 10 Mb/a. No i co? Jest standard jakiś, nie trzeba sterowników? Owszem działa, ale nie w pełni swoich możliwości. Jesteś pewien, że każdy zadziała bez problemu z  Androidem? Dasz sobie "rękę za to uciąć" - przysłowiowo? Na pewno nie. Więc jak się z czymś nie ma do czynienia, nie próbowali to trudno być Alfą i Omega wszechwiedząca. Tym bardziej, że nawet zwierzę żadne takie nie jest, a ludzie to zwierzęta, ssaki, które nawet w 50% podobno możliwości swojego mózgu nie wykorzystujemy.

• Haha 1
Opublikowano
1 godzinę temu, Katystopej napisał(a):

Sprawdź czy Fiio nie ma czegoś takiego, używałem od nich kiedyś d03k spdif/rca, jedyne które działo bez problemu.

https://www.x-kom.pl/p/208768-karta-dzwiekowa-fiio-d03k-taishan.html#modal:galeria

To jest konwerter z cyfrowego na analog, a nie z USB na cyfrowe. Ma USB, ale tylko do zasilania. Ja chcę podłączyć do Androida, smartfona i puścić z niego bezstratny dźwięk do wzmacniacza przez cyfrowe złącze SPDiF lub Coaxial.

Ewentualnie mogę mieć od znajomego to, ale musiał bym mieć Rozgaleznik USB-C z własnym zasilaniem i wtedy jak nie podłączony Android to by szło z komputera Muzyka.

https://www.x-kom.pl/p/677980-wzmacniacz-sluchawkowy-fiio-e10k-tc-usb-c.html

Opublikowano

Ja mam uraz do Allegro Lokalnie. 3 lata temu chciałem coś kupić, dodałem do koszyka, wszystko cacy, coś na czacie wyskoczyło, kliknąłem i 600 zł poszło. Nie kupuje na Allegro Lokalnie od tamtej pory bo się boje.

• Confused 1
Opublikowano

@narmiak @Send1N @EUZEBIUSZ

G3 wymaga UAC 1.0 (jak cała masa podobnych rozwiązań), powyżej 24/96kHz to już 2.0.

Pierwszy FiiO e10 wymagał UAC 1.0 , druga rewizja 1.0/2.0 , obecna TC podobnie - chociaż ręki nie dam sobie uciąć - możliwe że wspiera tylko 2.0.

Jeżeli telefon z androidem wspiera UAC x.0 to nie będzie problemu (kiedyś od x.0 wersji androida niektórzy producenci porzucili wsparcie dla UAC - czytałem bardzo dawno temu , "japko" wsparcie ma).

Pytanie do Autora , po co takie komplikacje ???

Jeżeli MOBO nie posiada wyjścia to użyć wspomnianego FiiO i puścić sygnał po optyku do Denon-a i problem rozwiązany (tym bardziej w przypadku bezstratnego 24/192kHz).

Sprzętem przenośnym się nie interesuję , to tylko moja opinia.

Opublikowano

FiiO TC-e10 na USB-C i chromeOS działa bez problemu z Tidal MAX FLAC 24 nawet 192 z jednej płyty Green Daya idzie i do Denona podłączenie ma cyfrowe tylko Coaxial. Różnicę w dźwięku słychać.

48 minut temu, Yahoo86 napisał(a):

Pytanie do Autora , po co takie komplikacje ???

Może i racja, ale kto pyta, nie błądzi, więc zapytałem. :) Dzięki :) 

Opublikowano
22 godziny temu, EUZEBIUSZ napisał(a):

Sluchajcie, a nie dałoby się kupić jakiegoś rozdzielacza USB-C, którego zasilił bym ładowarką przez gniazdko i jak nie puszczam muzyki z PC przez wspomniane Fiio to bym podpiął smartfona i z niego by leciała Muzyka przez to Fiio

Jakaś stacja dokująca do laptopa na USB-C powinna zadziałać. Ja się kiedyś bawiłem i w ten sposób podłączyłem iPhona pod monitor 4K + myszkę + klawiaturę i do tego sieć po kablu i dysk zewnętrzny. Na co dzień nie da się tak pracować, ale działało.

• Thanks 1