Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich łącznie z migrantami z Pclab :-D

Obecnie posiadam E5 2699v3 ustawiony na 14c/28t z pełnym Tbu na 3.6ghz all core oraz RB dla grafiki, 64gb ram w quad core z niskimi cl z porządną płytą machinist z dobrą sekcją zasilania, która pozwala nakarmić tego proca. Do tego uwaga jest 4070ti 12gb haha.

No jest botelnek trochę tak ok 85% wykorzystania grafiki. Gram w 1440p, np Cyberpunk 1440p, ultra Plus RT overdrive średni FPS 95, minimalny 55. 

Budżet 2.5k zł w tym ma być płyta, ram, i procesor. Grafikę już posiadam 4070ti 12gb. Zestaw ma służyć głównie do gier. Dziękuję za porady i pozdrawiam.

Opublikowano (edytowane)

W takim budżecie jakby się uparł to można złożyć zestaw z 7600x3D tanią b650 i ramem 2x16 6000 ale z drugiej strony wystarczająco wydajny 7700 jest za 600zł mniej :E moja propozycja: 

https://www.krsystem.pl/asrock_b850_proa_wifi__am5_4ddr5_atx-item-77272.html

https://www.krsystem.pl/amd_am5_ryzen_7_7700_tray-item-72962.html

Zostaje ci 7 stówek na ram :E więc możez pomyśleć o 64gb (jeżeli ci potrzebne)

Edytowane przez Send1N
  • Like 1
  • Upvote 2
Opublikowano

ryzen z 3d cash rozsądna propozycja, lecz poczekam aż szał skalperow i Januszy na nie minie ;-) Nie spieszy mi się do kwietnia mogę zaczekać, ale wolę sie u was poradzić :-)

Opublikowano

Spoko nie pali się, cierpliwość popłaca :-) U nas w Pl to i do maja się za wiele nie zmieni ;-) Procek upoluje na Ali są okazje z R7 7800x3d po 1200zł tylko trzeba upolować.

Reszta czyli ram plus płyta z Polski bo z lobo bywa różnie ;-)

Myślę też o i7 14700kf. U My frendów często są dobre promocje ;-) Co myślicie?