Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Potrzebuję kupić siostrzeńcowi myszkę do grania. Kwota jak w temacie. Młody ma dłoń o wielkości niespełna 14 cm. Z rozmowy wywnioskowałem, że preferuje palm grip. Sugerował SS Rival 3, bo ma już klawiaturę z SS, ale sam mam Rivala 310 i nie jestem zadowolony z trwałości tej myszki. Gumowe boki odpadają i scroll skacze jak paprochy wpadną do kółka. Jakieś sugestie ?

Opublikowano (edytowane)

Zerknij na Steelseries Prime - mysz nie do zajechania mam ją już 3 lata i wygląda jak nowa, totalnie 0 śladów zużycia a myszek z tej firmy trochę miałem, z rivalem przerabiałem tą samą sytuację zarówno z 300 jak i 310.. przy 310 doklejałem tylko boki po roku czasu bo fabryczny klej był lipny i odpadały :E ale przy 300 to robiła się dosłownie dziura na lewym gripie (problem powszechnie znany) Prime to ogólnie najlepsza mysz jaką miałem dlatego mam ją już tyle czasu i nie zamierzam jej wymieniać ;) jedyne co robie to ją odtłuszczam  szmatką nasączoną płynem do szyb, nic więcej, przyciski, scroll  i cała powłoka są nie do zdarcia. Jest jeszcze wersja mini tej myszki tutaj można porównać różnice względem zwykłej https://www.rtings.com/mouse/tools/compare/steelseries-prime-vs-steelseries-prime-mini/24235/28422 Jak coś ja mam dłoń 18cm i korzystam z chwytu "claw grip"

Edytowane przez Send1N
  • Like 1
  • Thanks 1
Opublikowano (edytowane)

Obie wyglądają super. SS sporo tańszy. @Send1N lepiej wersję kablową czy wireless ? Teraz jakieś mega promki są i bezprzewodowa lata po 170 zł. Zwykła jest 159 zł.

Edytowane przez Rafik7
Opublikowano (edytowane)

Wez z kablem na próbę będziesz pan zadowolony, problemów z powłoką kompletnie nie ma bo nie jest niczym pokryta ;) z przyciskami też problemu nie będzie bo mają przełączniki magnetyczne, mysz świetnie leży w dłoni i jest lekka, jak ma być pod komplet do klawiatury to moim zdaniem to najlepsza mysz od SS mimo że jedna z tańszych obecnie.

Edytowane przez Send1N
  • Like 1
  • Thanks 1
Opublikowano (edytowane)

Moim zdaniem Logitech G309 za 229 zł - na baterii Energizer Lithium AA wytrzyma kilka miesięcy codziennego używania, ma przełączniki hybrydowe więc nie wystąpi dwuklik typowy dla myszek Logitecha, działanie dokładnie takie samo jak myszy przewodowej - wybudza się natychmiastowo po poruszeniu (chyba tylko Razer ma technologię bezprzewodową na podobnym tym poziomie).

Edytowane przez Krisol
Opublikowano

Mam SS rivala 110 już ładnych parę lat, teraz można powiedzieć że służy do odpalenia steama czy chroma, ale kiedyś była dość mocno katowana, wybity global elite to się trochę grało, i tak scroll działa, dwukliku nie ma, więc Ja bym polecił SS  

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
W dniu 26.02.2025 o 04:54, CozyHog napisał(a):

@Krisol

Jak nie dwuklik, to coś innego. Szkoda pieniędzy. Obliczone na 2 lata i kup Pan nową.

Logitech nie miał w przeszłości większych problemów poza przełącznikami, mysz na baterie więc odpada problem ze zużytym akumulatorem. Razer ma w moim doświadczeniu słabą jakość wykonania, dwa razy dosłownie złamałem PPM w poprzek używając myszki do grania w MOBA.