Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ponieważ nie dla wszystkich jest to jasne, zamieszczam instrukcję krok po kroku:

1. Najpierw dodajemy tematy do obserwowanych stosownym przyciskiem, wybierając przy tym, czy chcemy powiadomienia e-mail (listę obserwowanych tematów w każdej chwili można zobaczyć przyciskiem Obserwowana zawartość w menu użytkownika).
  2. Kolejny krok to wejście w Cała aktywność, Twoje kanały aktywności oraz Zawartość, którą obserwujesz.
  3. Ja dokonałem jednej zmiany, żeby pokazywało tylko ostatnią zawartość, a nie wszystkie posty. Po personalizacji wg uznania klikamy Zapisz jako nowy kanał i nadajemy mu jakąś nazwę. Potem warto jeszcze kliknąć Opcje kanału i Ustaw jako kanał domyślny, żeby mieć go pod ręką zaraz po otwarciu forum.
  4. To, co się stanie po kliknięciu na dany temat, zależy od ustawień. Domyślnie jest to otwarcie tematu, ale myślę, że preferowana opcja to przejście do ostatniego nieprzeczytanego postu. W tym celu wchodzimy w menu użytkownika, kilkamy Ustawienia konta, Zachowanie widoku zawartości oraz zaznaczamy Przejdź do komentarzy, których nie przeczytałem. Po czym zapisujemy.

To już w zasadzie wszytko, po tym kroku mamy poprawnie działającą listę obserwowanych tematów z widocznymi najnowszymi postami w każdym. Mam nadzieję, że to zadowoli oczekiwania.

s1.png

s2.png

s3.png

s4.png

s5.png

s6.png

s7.png

• tomcug przypiął/eła ten temat