Skocz do zawartości

Czarny ekran i brak reakcji po zainstalowaniu najnowszych sterownikow

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich. Panowie 2 miesiące temu kupiłem sobie rtx 4070 https://www.euro.com.pl/karty-graficzne/gigabyte-karta-graf-giga-rtx4070-winf-2x-oc-v2-12.bhtml?utm_source=google&utm_medium=cpc&utm_campaign=it_pmax&gad_source=1&gclid=CjwKCAiAw5W-BhAhEiwApv4goHwoY9Ffdq77BFJV4pK_K5sY9WTcTloTNl24eDjAP7eERfXSfS56YBoCO_wQAvD_BwE&gclsrc=aw.ds (przesiadka z 3070) do dziś było wszystko ok, niestety po zainstalowaniu najnowszych sterowników przy próbie włączenia nie których gier  np. fifa 25,24  mafia 3  pojawia się czarny ekran, monitor  przechodzi w trym uśpienia i nic nie można zrobić tylko twardy reset. Jak sciągnę dużo starszą wersje sterownika jest ok. Jakieś pomysły?  

Opublikowano

Pomyślmy hmmmm. Jak na starszych sterownikach wszystko jest ok, a na najnowszych jest problem to... problemem będą najnowsze sterowniki?

Leć na starszych sterach, w NV jak z MS nigdy nie instaluje się najnowszych bo to tylko rodzi problemy.

Opublikowano

zapomniałem dodać że próbowałem sciągać troszkę starsze i tez lipa dopiero z lipca tamtego roku są ok. Druga sprawa nigdzie w necie nie wyczytałem żeby ktoś miał takie problemy jak ja i dlatego pomyślałem ze to u mnie w kompie coś nie tak

• Confused 1

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Popularne tematy

• Najnowsze posty

• No LCD to męczarnia szczególnie w nocy
    • Jeśli nie przeszkadza jakość plastików niższych modeli Melitta to polecam - dobre kawy, mała awaryjność.   W przypadku Lattego najlepiej iść w najwyższy model 5500 - były w promo na Amazonie po 2300, obecnie 2500 - bardzo dobry system mleczny, wyciszony młynek (w starszej serii b głośne): bardziej awaryjne, ale najłatwiejsze w naprawach: można samemu ogarnąć przy minimalnych umiejętnościach manualnych).   Typowy średniak od Delonghi, taki złoty środek - jedyne na co uważać to zawór ceramiczny: najlepiej wymienić zaraz po gwarancji, żeby nie uwalił elektroniki.    
    • Na obecną chwilę po za tym że nie ustawiłem nic w biosie odnośnie obrotów bo za bardzo nie wiem jak to przyszły zamówione wkręty i przykręciłem chłodnicę w dedykowane jej miejsce. Odgłos dalej słychać ale dużo mniej, przekonam się wieczorem, ewidentnie jakieś drgania były przenoszone na obudowę. Dzięki za zainteresowanie tematem.
    • Phoenix kiedyś napisał "bardzo dobrze że nie dali fsr 4 na starsze karty" i w pełni się z tym zgadzam bo nie chcieli dać plamy przy premierze tej technologii która działała by znacznie gorzej na poprzednich gen i pojawił by się wszech obecny płacz jaka to lipa, już na start pojawiła by się masa negatywnych opinii
    • https://www.corsair.com/uk/en/p/cpu-coolers/cw-9061009-ww/icue-link-h170i-lcd-liquid-cpu-cooler-cw-9061009-ww   Panowie nie mogę rozkminić jednej kwesti. Kupiłem Corsair H170i. Zamontowałem i wszystko hula. Ale ciągle jedna kwestia nie daje mi spokoju.  Otóż na filmikach widzę że wszyscy podłączają z kontrolera gdzie jest USB micro-B do płyty głównej.    Na chłodnicy jest kolejne gniazdo USB typ-C i kabel do płyty głównej.  Którego na materiałach na YT nikt nie używa.      Ja podłączyłem oba i nie wiem czy to jest właściwie.  Chyba powinno być podłączone tylko do kontroler-płyta główna.  Więc po co jest jeszcze chłodnica-płyta główna?   Może ktoś już to rozkminiał i podpowie co i jak oraz dlaczego.  Pozdrawiam.       
  • Aktywni użytkownicy

• Dodaj nową pozycję...