Skocz do zawartości

Jak najlepsze słuchawki bezprzewodowe z długim czasem pracy? - wybrałem HyperX Cloud Alpha Wireless.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
W dniu 24.04.2025 o 09:35, Pavel87 napisał(a):

No właśnie, chyba trzeba kupić jakieś nauszniki na wymianę, bo moje mają już 3 lata i może faktycznie warto przejść na jakieś welurowe czy z gąbki. A co do grzania się to tragedii nie ma, ale w lato na pewno da się to odczuć przy dłuższym siedzeniu.

Zmieniając nauszniki na takie które nie są pokryte tą skórką od razu zauważysz gorszą izolację otoczenia + znacznie gorszy bass, z plusów to znacznie mniej spocone uszy i lepsze pozycjonowanie w grach no ale wszystko staje się "płytkie" mam hyperx cloud alpha i dwa rodzaje padów, te z eko skóry jak i welurowe, stosuje zamiennie :E;) 

• Like 1
Opublikowano

@Send1NOki, dzięki za info, gorsza izolacja od otoczenia mi kompletnie nie przeszkadza gdyż gram głównie wieczorem i w nocy jak wszyscy śpią. Za to w lato mniej spocone uszy na pewno będą czymś bardzo pozytywnym :D Potestuje i pewnie też będę używał ich zamiennie, te z eko skóry w zimę i na jesieni a tamte na wiosnę i lato :E 

• Upvote 1
Opublikowano
W dniu 24.04.2025 o 17:11, maras2574 napisał(a):

Albo coś źle robię, albo jestem głuchy jak pień, bo co bym nie ustawił to jest tak samo :( Ale nie, bo jak wyłączę całkiem aplikację to też różnicy nie ma. Może taka muza :hmm: No ale kurde, różnicę między słuchawkami słyszę, i to dużą, więc taki głuchy nie jestem ;)

Muszę do tego przysiąść na spokojnie, wczoraj to tak na szybko po robocie. Może w weekend się uda :)

Generalnie na kompie ani muzyki, ani filmów nie oglądam, YT też. Komp mam tylko do grania. Wczoraj 3 godz. grałem, ale tylko w FH5 i było git :thumbup: Muszę sprawdzić inne gry, może dziś na godzinkę włączę TLOU2 ;)

Planuję też sprawdzić inne korektory, np. któryś z TYCH . Chciałbym chociaż zbliżyć się z czystością dźwięku do C1. Jak nie to trudno, trzeba będzie się przyzwyczaić :)

Najlepsze było wczoraj szukanie przewodu z przyzwyczajenia :E  Jak zmieniłem pada na bezprzewodowego było to samo :D

W grach jest dźwięk jak trzeba i bez kabla z potężną baterią. Tego chciałem i to ten słuchawki spełniły. W takim przypadku mogę je polecić.

Nie jestem specjalistą w tej kwestii, ale z tego, co wiem, jednak ciężko konkurować jakością dźwięku w przypadku przewodowe kontra bezprzewodowe. Do muzyki, w której nie liczą się słowa, a bardziej brzmienie (na ścisłość do każdej), to bym kupił sobie raczej jakieś studyjne albo "ze złotym kablem" (tj. audiofilskie) słuchawki. :lol2:

Doliczyłem do 70h używania i baterii zeszło 11%. Dalej mi się liczyć nie chce, ale szacunkowo wychodzi grubo ponad 300h. Kwestia tego jak się będzie bateria degradować.

21 godzin temu, maras2574 napisał(a):

No i FXSound zrobił robotę :)

Dej jakieś presety. Porównam sobie z NG.

A i jeszcze wracając do softa HypeX, znalazłem taki preset w necie i przetestowałem. Nawet ok, ale to raczej taki ogólny.

Co do nauszników, to ostatnie z ekoskóry miałem Razer Kraken TE i tam się uszy pociły cały rok. Następne Arctisy 9 były materiałowe, a też uszy zapocone. Alfy na razie na plus w tej kwestii, choć też jeszcze prawdziwych upałów nie było. Oczywiście kwestia indywidualna co się komu, kiedy i dlaczego poci. Podobnie z dźwiękiem. xD

• Like 1
Opublikowano
5 godzin temu, Kakarotto napisał(a):

Dej jakieś presety. Porównam sobie z NG.

Obecnie jadę na takich ustawieniach. Właśnie prawie 5h grałem w TLOU2 i jest OK. Ale myślę że jeszcze się będę przy okazji tym bawił

Zrzut ekranu 2025-04-25 225844.jpg

• Like 1
Opublikowano

@maras2574Przetestowałem FxS i wychodzi na to, że to Ngenuity jest tu problemem. Powiedzmy, że słuchawki są w porządku, a tymczasem ich soft nie wyciągach z nich wszystkiego. Jak wiadomo, pierwsze wrażenie jest najważniejsze, a HyperX sobie strzela w stopę.

W FxS podstawowe presety dają więcej, niż ręcznie modyfikowane (o domyślnych nie wspominajac) w NG. :smiech:

Opublikowano

W trzy tygodnie używania (po 70h przestałem liczyć) zeszło 20% baterii. Na pewno są to słuchawki z potężną baterią i spełniają moje wymagania w tej kwestii.

@maras2574Ja tam już nie kombinuję, jak ustawiłem w FxS tak mi starcza.

NG odpalam tylko by sprawdzić stan baterii. :lol2:

• Like 2
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano (edytowane)

@maras2574 Różnica w dźwięku jest, w sensie da się to "usłyszeć", na pewno nie ma takiej izolacji od otoczenia jak wcześniej. Ale uszy mniej się pocą i myślę, że są wygodniejsze od tej pseudo-skóry :) 

Edytowane przez Pavel87
  • Thanks 1
  • Upvote 1
  • 4 tygodnie później...
Opublikowano
W dniu 3.05.2025 o 19:33, Kakarotto napisał(a):

W trzy tygodnie używania (po 70h przestałem liczyć) zeszło 20% baterii. Na pewno są to słuchawki z potężną baterią i spełniają moje wymagania w tej kwestii.

Aktualizacja: po ponad dwóch miesiącach używania zeszło 38% baterii. Nie mam pojęcia ile godzin, ale biorąc pod uwagę powyższe dane, szacuję na coś ok. 200.

W tej chwili już mam pewność, że deklarowane 300h na jednym ładowaniu to nie bujda. :D

Jeśli chodzi o oryginalne nauszniki, to z poceniem jest lepiej niż w poprzednich. 

• Like 2
Opublikowano (edytowane)

@maras2574

Zapomniałem dopisać, że jeszcze ich nie ładowałem. Miały 78% na start. 

Arctis 9 bym w tym czasie i z tą intensywnością używania, ładowałbym pewnie co drugi, trzeci dzień. xD

HyperX to nie są najlepsze słuchawki świata, ale moje wymagania, w kwestii trzymania baterii, spełniają z nawiązką. :D

Edytowane przez Kakarotto
  • Like 3
Opublikowano

@Pavel87Powiedzmy, że robi to na mnie wrażenie, ale ze względu na to, że te deklaracje to nie ściema. :smiech:

Dopiero dwa miechy minęły od zakupu i jak np. za miesiąc czy dwa, będę pierwszy raz ładować i jeśli to będzie ostatni raz w tym roku, to wtedy będzie: kurła synek, prima sort nałuszniky. :lol2:

• Upvote 1
  • 1 miesiąc temu...
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano (edytowane)

Polecam wymianę fabrycznych padów na welurowe jeżeli używacie tych słuchawek głównie do gier, lepsze pozycjonowanie i mniejsze dudnienie z minusów to nieco gorsza izolacja otoczenia ale mi to akurat nie przeszkadza bo mieszkam sam ;) 

Edytowane przez Send1N
Opublikowano

Niestety welurowe pady mocno pogarszają jakość dźwięku w stosunku do skórzanych. Też myślałem sobie zamienić na stałe na welurowe, bo mi się nieco głowa pociła od skórzanych, ale jakość muzyki i też w grach się pogorszyła zauważalnie, więc zmieniłem z powrotem na skórzane.

Co do samego dźwięku i korektora, to odkryłem kiedyś przez przypadek po zainstalowaniu Sonara dla słuchawek Steelseries, że można dźwięk nieźle podrasować w Alpha'ch i te presety w Ngenuity są niestety gówno warte. Trzeba pokombinować samemu, można świetnie podbić szczególnie basy i średnicę.

• Like 1
Opublikowano (edytowane)

Kwestia przyzwyczajenia, też za pierwszym razem po godzinie zmieniłem na fabryczne po założeniu welurowych, ale dałem jeszcze jendną szansę i nie ruszam tego od marca tego roku ;) do multi fps to nie ma co, welurowe są lepsze, lepsze pozycjonowanie i mniejszy bas, na skórzanych cloudy ciut za bardzo dudnią. Do muzyki to się zgodzę, fabryczne są lepsze ;) 

Edytowane przez Send1N
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

HyperX Cloud Alpha Wireless

HyperX Cloud III Wireless

HyperX Cloud II Core Wireless

HyperX Cloud Flight wireless

HYPERX Cloud Stinger 2

Szukam słuchawek wireless do BF i COD.

6h jak będą trzymać na baterii to mi wystarczy.

Pozycjonowanie to priorytet zero muzyki. 

Który model będzie optymalny bo ja się pogubiłem 🤒.

Za dużo tych modeli.

Opublikowano (edytowane)

Kumpel mnie namawia na HyperX Cloud II Core Wireless.

Ale to dlatego że sam takie posiada.

Ja widząc że są różne modele zacząłem się zastanawiać czy kupił właściwy model po gry.

Czyli Alpha jak tylko pod gry to będzie lepszy wybór?

Myślę też o Logitech G Astro A50 LIGHTSPEED.

Ale to inna półka cenowa.

Pewnie już dawno bym je kupił ale nie miałem ich gdzie przymierzyć. 

Mam uszy słonia i nie lubię jak mi uszy nie mieszczą się w słuchawkach. 

Już od roku nie mogę się zdecydować na nowe słuchawki. 

Wydać kasę i się zdrażnić to bym nie chciała. 

Pozdrawiam 

Edytowane przez ostryb