Skocz do zawartości

Wybory prezydenckie 2025 - 18.05.2025 r. / 1.06.2025 r.

Ankieta dot. wyborów prezydenckich  

159 użytkowników zagłosowało

1. 1. Na jakiego kandydata zamierzasz oddać swój głos w wyborach prezydenckich?

• Rafał Kazimierz TRZASKOWSKI (Koalicja Obywatelska)
      56
    • Karol Tadeusz NAWROCKI (bezpartyjny, z poparciem PiS)
      10
    • Sławomir Jerzy MENTZEN (Konfederacja / Nowa Nadzieja)
      25
    • Szymon Franciszek HOŁOWNIA (Trzecia Droga / PL2050, z poparciem PSL)
      9
    • Grzegorz Michał BRAUN (Konfederacja / Konfederacja Korony Polskiej)
      7
    • Magdalena Agnieszka BIEJAT (bezpartyjna, z poparciem Nowej Lewicy)
      5
    • Adrian Tadeusz ZANDBERG (Razem)
      18
    • Artur BARTOSZEWICZ (bezpartyjny)
      2
    • Marek Marian WOCH (Bezpartyjni Samorządowcy)
      0
    • Joanna SENYSZYN (bezpartyjna)
      0
    • Maciej MACIAK (Ruch Dobrobytu i Pokoju)
      3
    • Marek JAKUBIAK (Wolni Republikanie)
      1
    • Krzysztof Jakub STANOWSKI (bezpartyjny, z poparciem PiS (?) )
      6
    • Nie wiem jeszcze, na kogo zagłosuję...
      11
    • Nie wezmę udziału w wyborach (czyli masz gdzieś przyszłość tego kraju...)
      6
  2. 2. Na jakiego kandydata zamierzasz oddać swój głos w II turze wyborów prezydenckich?

• Rafał Kazimierz TRZASKOWSKI (Koalicja Obywatelska)
      21
    • Karol Tadeusz NAWROCKI (bezpartyjny, z poparciem PiS)
      8
    • Nie wezmę udziału w wyborach...
      3

Ankieta została zamknięta

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
5 minut temu, voltq napisał(a):

Dziękuję więc odpowiadam ponownie dużo więcej niewinnej krwi na rękach mają partię demokratyczne na świecie , zamordowano więcej bezbronnych dzieci niż zginęło ludzi na Ukrainie 

Tylko W 2022 roku na całym świecie wykonano około 44 miliony aborcji , od początku wojny na Ukrainie szacuje się że zginęło https://pl.m.wikipedia.org/wiki/Ofiary_wojny_rosyjsko-ukraińskiej

Gwałtów i morderstw też było by mniej gdyby więzienie nie było ośrodkiem wypoczynkowym a wdrażane były by najlepsze pomysły z innych krajów gdzie przestw jest mniej

?

:kupa: prawda onuco.

27 minut temu, voltq napisał(a):

Skąd takie dane o tych 5% ja rozumiem że lud pracujący był zazdrosny o to że ktoś ma więcej ale bez przesady 20 tys brutto to dziś nic 

Piszesz do siebie post odpowiadając na mój post xD , nowe nie znałem 

Wiem, że wpisanie frazy w Google przekracza twoje możliwości. Może jakiś influencer zrobił filmik? To se obejrzysz na postoju przytulając się do kolegów. 

a w międzyczasie: 

IMG_2736.jpeg

• Confused 1
  • Upvote 3
Opublikowano
16 minut temu, GordonLameman napisał(a):

:kupa: prawda onuco.

Wiem, że wpisanie frazy w Google przekracza twoje możliwości. Może jakiś influencer zrobił filmik? To se obejrzysz na postoju przytulając się do kolegów. 

a w międzyczasie: 

IMG_2736.jpeg

Rozumiem że boli cię że napisałem prawdę i musisz wyzywać 

W sprawie twoich szacunków 

Ekstrapolacja danych to proces przewidywania wartości zmiennej poza zakresem, dla którego dostępne są dane. Innymi słowy, ekstrapolacja to szacowanie wartości, która znajduje się poza obserwowanym przedziałem danych. 

• Haha 1
Opublikowano
1 minutę temu, voltq napisał(a):

Rozumiem że boli cię że napisałem prawdę i musisz wyzywać 

W sprawie twoich szacunków 

Ekstrapolacja danych to proces przewidywania wartości zmiennej poza zakresem, dla którego dostępne są dane. Innymi słowy, ekstrapolacja to szacowanie wartości, która znajduje się poza obserwowanym przedziałem danych. 

Fajnie że musiałeś sprawdzić co znaczy ekstrapolacja i wkłuć definicję z wiki czy od AI, ale to tylko pokazuje jaki złapany poziom prezentujesz.

takie są fakty - 5% najlepiej zarabiających Polaków to już od poziomu 23k brutto.

Wiec siedź tam cicho z tymi swoimi głupimi bredniami.

• Confused 1
  • Upvote 1
Opublikowano (edytowane)
43 minuty temu, voltq napisał(a):

Tylko W 2022 roku na całym świecie wykonano około 44 miliony aborcji

Na świecie owszem, około 25% ciąż jest przerywanych. To jest problem kulturowy i nie sprzyja to demografii. W Polsce natomiast tylko 896 w roku.
Miałem na myśli przerywanie ciąży w naszym kraju. Częściowo masz rację.

Co do 20k brutto i zamożności: wystarcza na kupno mieszkania (na kredyt niestety), samochód i wakacje. Czego więcej chcieć? Jak komuś z takimi zarobkami nie starcza na życie, to żyje rozrzutnie.

Edytowane przez wamak
Opublikowano

a  kto czytala jego książkę trzaskowskiego pierwsze 400 stron to opis jaki on jest cudowny pracowity wspaniały  wszyscy go kochają oprócz  pisu opisy walk z rekinami a całej nikt nie dotarł czyli 1500stron, Polska nie zasługuje na takiego prezydenta by i  Żądamy wpisania książki pt. Rafał do kanonu lektur obowiązkowych

Opublikowano
12 minut temu, wamak napisał(a):

Na świecie owszem, około 25% ciąż jest przerywanych. To jest problem kulturowy i nie sprzyja to demografii. W Polsce natomiast tylko 896 w roku.

Ja bym w ogóle nie wiązał aborcji z demografią. Jeśli już, to ograniczenie tylko ją zmniejsza, bo więcej ludzi boi się ryzyka.

Sam, jakbym miał mutanta, to bym go wywiózł gdzieś do Czech. Patologia straszna z tym jest u nas.

• Upvote 1
Opublikowano
3 minuty temu, Kamiyanx napisał(a):

Sam, jakbym miał mutanta, to bym go wywiózł gdzieś do Czech.

Racja, "mutant" i tak nie będzie pracować na nasze emerytury, będzie tylko obciążeniem dla służby zdrowia.

Opublikowano
26 minut temu, wamak napisał(a):

Co do 20k brutto i zamożności: wystarcza na kupno mieszkania (na kredyt niestety), samochód i wakacje. Czego więcej chcieć? Jak komuś z takimi zarobkami nie starcza na życie, to żyje rozrzutnie.

Przerwać to możesz pracę do której później wrócisz  , ciążę się zakańcza w przypadku aborcji morderstwem dziecka

14 tysięcy w Warszawie to nie jest dużo a życie nie polega na zakupie mieszkania na kredyt i samochodu masz masę innych wydatków 

41 minut temu, GordonLameman napisał(a):

Fajnie że musiałeś sprawdzić co znaczy ekstrapolacja i wkłuć definicję z wiki czy od AI, ale to tylko pokazuje jaki złapany poziom prezentujesz.

takie są fakty - 5% najlepiej zarabiających Polaków to już od poziomu 23k brutto.

Wiec siedź tam cicho z tymi swoimi głupimi bredniami.

Nie są to fakty tylko szacunki , przekręcasz prawdę i podajesz fałsz 

Opublikowano
10 minut temu, voltq napisał(a):

Przerwać to możesz pracę do której później wrócisz  , ciążę się zakańcza w przypadku aborcji morderstwem dziecka

14 tysięcy w Warszawie to nie jest dużo a życie nie polega na zakupie mieszkania na kredyt i samochodu masz masę innych wydatków 

Nie są to fakty tylko szacunki , przekręcasz prawdę i podajesz fałsz 

To są szacunki oparte o metodę naukową -  coś czego nigdy nie zrozumiesz.

I dobrze oddają to kto jest bogaty na potrzeby tej dyskusji. 

p.s.

aborcja to nie morderstwo, onuco. Usuń konto.

• Confused 1
  • Upvote 1
Opublikowano
Teraz, GordonLameman napisał(a):

To są szacunki oparte o metodę naukową -  coś czego nigdy nie zrozumiesz.

I dobrze oddają to kto jest bogaty na potrzeby tej dyskusji. 

p.s.

aborcja to nie morderstwo, onuco. Usuń konto.

Znów jakieś frazesy i bełkot , a jak nazwiesz aborcję jeżeli nie morderstwem jeżeli ja zakończę twoje życie to nie będę mordercą?

Opublikowano
11 minut temu, voltq napisał(a):

Znów jakieś frazesy i bełkot , a jak nazwiesz aborcję jeżeli nie morderstwem jeżeli ja zakończę twoje życie to nie będę mordercą?

Ja jestem człowiekiem, płód jeszcze nim nie jest - nie ma w prawnym sensie takich samych praw. Nigdy nie miał :) 

Nawet w skrajnie ortodoksyjnej biblii kara za spowodowanie poronienia jest dużo niższa niż za zabójstwo.

to co piszesz to są po prostu bzdury wynikające z głębokiej niewiedzy i ignorancji. 

Nie pasujesz do tego forum bo po prostu odstajesz intelektualnie. Kiedy tirowcami możesz zrobić karierę. Oni lubią głupotę i tępe spiski.

• Like 1
  • Confused 1
  • Upvote 1
Opublikowano (edytowane)
13 minut temu, GordonLameman napisał(a):

Ja jestem człowiekiem, płód jeszcze nim nie jest - nie ma w prawnym sensie takich samych praw. Nigdy nie miał :) 

Nawet w skrajnie ortodoksyjnej biblii kara za spowodowanie poronienia jest dużo niższa niż za zabójstwo.

to co piszesz to są po prostu bzdury wynikające z głębokiej niewiedzy i ignorancji. 

Nie pasujesz do tego forum bo po prostu odstajesz intelektualnie. Kiedy tirowcami możesz zrobić karierę. Oni lubią głupotę i tępe spiski.

To fakt dziękuję że to przyznales iż odstaje intelektualnie zbyt inteligentne są moje posty żebyś je zrozumiał 

Od poczęcia jest człowiek 

Zabójstwo to coś innego niż morderstwo niestety jak sam przyznales jesteś zbyt ograniczony intelektualnie i tego nie zrozumiesz , przytaczam twoje słowa nie obrażam cię 

Nie rozumiem tylko dlaczego obrażasz resztę użytkowników forum...

Nie wiem czy jesteś człowiekiem bo wg teorii martwego internetu 50% to boty 

Edytowane przez voltq
  • Haha 1
Opublikowano
13 minut temu, voltq napisał(a):

To fakt dziękuję że to przyznales iż odstaje intelektualnie zbyt inteligentne są moje posty żebyś je zrozumiał 

Od poczęcia jest człowiek 

Zabójstwo to coś innego niż morderstwo niestety jak sam przyznales jesteś zbyt ograniczony intelektualnie i tego nie zrozumiesz , przytaczam twoje słowa nie obrażam cię 

Nie rozumiem tylko dlaczego obrażasz resztę użytkowników forum...

Nie wiem czy jesteś człowiekiem bo wg teorii martwego internetu 50% to boty 

Nom, w prawie nie ma morderstwa. 

taki właśnie “inteligentny” jesteś. 
nie wiem kto ci kiedy powiedział że jesteś inteligenty, ale bardzo cię oszukał i skrzywdził. 

ty botem jesteś z pewnością. I to takim mocno nieudanym :) 

• Confused 1
Opublikowano
9 minut temu, GordonLameman napisał(a):

Nom, w prawie nie ma morderstwa. 

taki właśnie “inteligentny” jesteś. 
nie wiem kto ci kiedy powiedział że jesteś inteligenty, ale bardzo cię oszukał i skrzywdził. 

ty botem jesteś z pewnością. I to takim mocno nieudanym :) 

To źle bo jest różnica pomiędzy morderstwem a zabójstwem a nie czekaj...

W polskim prawie karnym, termin "morderstwo" często używany jest jako potoczne określenie zabójstwa w formie kwalifikowanej (art. 148 § 2 Kodeksu Karnego). Zabójstwo to zabicie człowieka, a "morderstwo" odnosi się do zabójstwa popełnionego ze szczególnym okrucieństwem, w związku z wzięciem zakładnika, zgwałczeniem, rozbojem, w wyniku motywacji zasługującej na szczególne potępienie lub z użyciem materiałów wybuchowych

Nie rozumiem dlaczego swoje ograniczenia i problemy próbujesz przypisać komis innemu 

• Haha 1
Opublikowano
12 minut temu, voltq napisał(a):

To źle bo jest różnica pomiędzy morderstwem a zabójstwem a nie czekaj...

W polskim prawie karnym, termin "morderstwo" często używany jest jako potoczne określenie zabójstwa w formie kwalifikowanej (art. 148 § 2 Kodeksu Karnego). Zabójstwo to zabicie człowieka, a "morderstwo" odnosi się do zabójstwa popełnionego ze szczególnym okrucieństwem, w związku z wzięciem zakładnika, zgwałczeniem, rozbojem, w wyniku motywacji zasługującej na szczególne potępienie lub z użyciem materiałów wybuchowych

Nie rozumiem dlaczego swoje ograniczenia i problemy próbujesz przypisać komis innemu 

To jest termin potoczny, a nie prawny. Dlatego nie ma morderstwa w polskim prawie.

Ale ty nie mas o tym pojęcia :) 

• Confused 1
Opublikowano

Doktor Karol Nawrocki mówił nierzadko, że teraz jest źle, ale jak on zostanie prezydentem, to np. obniży cenę prądu o 33 procent. Skoro jest to możliwe, to dlaczego obecny prezydent tego nie zrobił? Dr Karol Nawrocki takimi obietnicami tylko pokazuje, że Duda się nie sprawdza, prezydent popierany przez tą samą partię.

Opublikowano
25 minut temu, bergercs napisał(a):

Prezydent nie ma żadnych "uprawnień" do obniżania cen czegokolwiek. Pie..nie dla betonu pisowskiego, który wierzy we wszystko co mu TV Ruskablika puści.

Przypominam że Rafał Trzaskowski składa podobne obietnice w sprawach do których nie ma uprawnień , zresztą prawie wszyscy kandydaci takie składają

2 godziny temu, GordonLameman napisał(a):

To jest termin potoczny, a nie prawny. Dlatego nie ma morderstwa w polskim prawie.

Ale ty nie mas o tym pojęcia :) 

To bardzo źle ze nie ma , nie musze mieć o tym pojęcia bo ty wszystko wiesz wszędzie byłeś i wszystko widziałeś wiec zawsze służysz mi pomocą i wyjaśnisz różne sprawy

• Like 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...