Skocz do zawartości

Wybory prezydenckie 2025 - 18.05.2025 r. / 1.06.2025 r.

Ankieta dot. wyborów prezydenckich  

159 użytkowników zagłosowało

1. 1. Na jakiego kandydata zamierzasz oddać swój głos w wyborach prezydenckich?

• Rafał Kazimierz TRZASKOWSKI (Koalicja Obywatelska)
      56
    • Karol Tadeusz NAWROCKI (bezpartyjny, z poparciem PiS)
      10
    • Sławomir Jerzy MENTZEN (Konfederacja / Nowa Nadzieja)
      25
    • Szymon Franciszek HOŁOWNIA (Trzecia Droga / PL2050, z poparciem PSL)
      9
    • Grzegorz Michał BRAUN (Konfederacja / Konfederacja Korony Polskiej)
      7
    • Magdalena Agnieszka BIEJAT (bezpartyjna, z poparciem Nowej Lewicy)
      5
    • Adrian Tadeusz ZANDBERG (Razem)
      18
    • Artur BARTOSZEWICZ (bezpartyjny)
      2
    • Marek Marian WOCH (Bezpartyjni Samorządowcy)
      0
    • Joanna SENYSZYN (bezpartyjna)
      0
    • Maciej MACIAK (Ruch Dobrobytu i Pokoju)
      3
    • Marek JAKUBIAK (Wolni Republikanie)
      1
    • Krzysztof Jakub STANOWSKI (bezpartyjny, z poparciem PiS (?) )
      6
    • Nie wiem jeszcze, na kogo zagłosuję...
      11
    • Nie wezmę udziału w wyborach (czyli masz gdzieś przyszłość tego kraju...)
      6
  2. 2. Na jakiego kandydata zamierzasz oddać swój głos w II turze wyborów prezydenckich?

• Rafał Kazimierz TRZASKOWSKI (Koalicja Obywatelska)
      21
    • Karol Tadeusz NAWROCKI (bezpartyjny, z poparciem PiS)
      8
    • Nie wezmę udziału w wyborach...
      3

Ankieta została zamknięta

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
56 minut temu, 209458 napisał(a):

Nie liczy się kogo wspirający, tylko przez kogo sterowany

Powiedz mi czym wy się różnicie od tych czubków na prawicy którzy wszędzie węszą spiski i prowokacje? 

Bo dla mnie ta granica się strasznie zaciera.

Nie przeszło Ci choćby przez ułamek sekundy przez myśl, że wśród wyborców KO też nie brakuje imbecyli? Ludzi o podwójnych standardach? Chamów i prostaków?

Edytowane przez crush
  • Like 1
Opublikowano
1 godzinę temu, crush napisał(a):

Sugerujesz, że to bot wspierający Trzaskowskiego?

może tak, może nie - dla mnie za dużo jest tu koincydencji by nie zacząć wierzyć w pewne teorie. Moim zdaniem to nawet nie musi być bot pochodzący z Polski, jest pewien taki gównokraj, któremu na przykład jest bardzo na rękę polaryzacja w naszym narodzie.

To jest jeden z tych powodów, dla których nie mam konta na twitterze, a dyskusje prowadzę na forum.

Opublikowano
4 godziny temu, huudyy napisał(a):

przyjmijmy że mój dziadek był posłem pierwszej kadencji, emeryt od 25 lat. Czy to oznacza, że nie mógłbym już pracować nigdy w żadnej spółce skarbu państwa? :E 

Jakieś limity mogą być, ale 2 lata proponowane przez Zandgerga to śmiech na sali. Przecież ludzie robią po kilka pełnych etatów w portach Czy lasach państwowych, mają opłacane wycieczki, leasingowane samochody I stanowiska dyrektorskie W kilku spółkach jednocześnie, a nikt nigdy nie widział ich w pracy. To jest to co powinno się ukrócić. Ale to wciąż jest niski poziom wtajemniczenia, bo najlepiej się zarabia w radach nadzorczych. Nawet nie trzeba się na czymkolwiek znać. 

Jakieś obostrzenia powinny być. CBA jakiś czas temu było ogłoszone najbardziej skorumpowaną jednostką. Przecież oni tego nie dopilnują. Trzeba to zrobić prawnie. 

I wiem, że nic się nie zmieni z dnia na dzień, ale może jak teraz się wprowadzi jakieś zmiany to za 15 lat w spółkach skarbu państwa na wysokich stanowiskach będą osoby, które wiedzą co robią, a sejm przestanie być konkursem na stołki za 70k miesięcznie dla żony Co ma salon od paznokci. 

• Upvote 1
Opublikowano
2 godziny temu, huudyy napisał(a):

czemu te najbardziej polaryzujące wpisy są robione przez userów o nickach nick+8 cyfr? 

nie wiem, choć się domyślam.

Jeszcze niedawno pisałeś że to ja sieje największą "propagandę i polaryzację" teraz już zmieniasz zdanie, jutro już coś innego będziesz pisał?

4 godziny temu, blabla123 napisał(a):

Ale jak zmienić metodę? Głosuję na kogoś za jego poglądy, a nie dlatego, że należy do jakiejś partii. Owszem ma to finalnie znaczenie gdzie ta osoba trafia ale jeśli absolutnie nie mam nic zbieżego z daną partią i ta osoba sobie chce do takiej przejść to z automatu pozbawiona powinna być mandatu.

Zdajesz sobie sprawę że niezmienne twarde poglądy nawet jeżeli są wg jezdnych  złe i niegodne i pachną ruska propagandą a według innych świetne i jedynie słuszne to mają chyba tylko tacy ludzi jak Braun zadnberg woch z tych wszystkich kandydatów na prezydenta bo reszta cały czas zmienia zdanie i poglądy a Rafał to już mistrzem kłamstw jest w końcu uczył się od największego kłamcy czyli donalda

Opublikowano (edytowane)
10 minut temu, voltq napisał(a):

Jeszcze niedawno pisałeś że to ja sieje największą "propagandę i polaryzację" teraz już zmieniasz zdanie, jutro już coś innego będziesz pisał?

ja o niebie, ty o chlebie. Mój post odnosił się do twittera, nie do forum.

13 minut temu, michasm napisał(a):

I wiem, że nic się nie zmieni z dnia na dzień, ale może jak teraz się wprowadzi jakieś zmiany to za 15 lat w spółkach skarbu państwa na wysokich stanowiskach będą osoby, które wiedzą co robią, a sejm przestanie być konkursem na stołki za 70k miesięcznie dla żony Co ma salon od paznokci. 

już teraz Ci powiem, że to się nigdy nie zmieni.

Edytowane przez huudyy
  • Confused 1
  • Sad 1
Opublikowano
13 minut temu, voltq napisał(a):

Zdajesz sobie sprawę że niezmienne twarde poglądy nawet jeżeli są wg jezdnych  złe i niegodne i pachną ruska propagandą a według innych świetne i jedynie słuszne to mają chyba tylko tacy ludzi jak Braun zadnberg woch z tych wszystkich kandydatów na prezydenta bo reszta cały czas zmienia zdanie i poglądy a Rafał to już mistrzem kłamstw jest w końcu uczył się od największego kłamcy czyli donalda

Jesteś gotowy na kulę w łeb od Brauna za to, że nie chcesz walczyć w wojnie?

• Haha 2
Opublikowano

Mi to jednak pachnie powtórka z 2015 kiedy Komorowski był pompowany zupełnie jak Trzaskowski teraz ,  w drugiej turze będzie zmasowany atak na Trzaskowskiego i on przegra te wybory poraz kolejny obojętnie czy to będzie mentzen czy Nawrocki , wątpię żeby Hołownia wszedł do drugiej tury z trzaskowskim

Takie jest moje zdanie

• Thanks 1
Opublikowano

Nie sądzę :) Nawrocki nie ma żadnego podjazdu do Dudy :) Ja w 2015 głosowałem na Komora, ale bardzo doceniałem kampanię Dudy. Była ożywcza, inna i szła na fali euforii, a Komor jak śpiący Biden :) Obecnie jest zupełnie inaczej...

Chyba, ze pisowcy wyciągną przed II turą coś kalibru molestowania dzieci albo zabójstwa to wtedy Trzasku może nie dowieść :lol2:

• Upvote 1
Opublikowano

Zdecydowałem, że  oddam głos na ZANDBERGA. Nie jest wyborcą lewicy ale typ prezentuje się najlepiej z tej bandy pokemonów. Z tych wszystkich politycznych testów wchodziło, że najwięcej zgodnych odpowiedzi mam w wikingiem, choć ledwo przekraczały 55% zgodności.

• Like 2
  • Upvote 1
Opublikowano (edytowane)
18 minut temu, krzysztofb napisał(a):

a debatę wygrał   ignas bylo 5 milionów a teraz    8 527 637  7 godzin  puzniej juz jest   8 922 740   albo 8 922 995  albo   8 933 066 zł  bo licznik bije  

szkoda ze tylko jeden bo takich dzieci i dorosłych jest masa , ale fajnie ze chociaż jedna osoba może być uratowana to bardzo dużo
Stanowski miał racje politycy dużo gadaja ale nic nie robią , rzucają słowa na wiatr ale nie robią żadnych czynów , dodatkowo jakby jakiś sztab zmałpował Stanowskiego to wzrosło by mu bardzo poparcie właśnie przez taka akcje

Edytowane przez voltq
Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, krzysztofb napisał(a):

a debatę wygrał   ignas bylo 5 milionów a teraz    8 527 637  7 godzin  puzniej juz jest   8 922 740   albo 8 922 995  albo   8 933 066 zł  bo licznik bije  

To prawie 600 tysięcy złotych prowizji dla siepomaga 😍

Edytowane przez michasm
  • Like 1
  • Upvote 1
Opublikowano (edytowane)
6 minut temu, Kamiyanx napisał(a):

Tyle że to nie jest tak, że się zbiera 15 MLN, żeby to dziecko pożyło raptem kilka lat dłużej?

Jaka niesamowita pogarda dla życia ludzkiego wylewa się z waszych postów, wy naprawdę reprezentujecie cywilizacje śmierci

Z twojego postu wynika że to dziecko nie zasługuje na życie i nie warto zbierać tych pieniędzy bo i tak umrze to najlepiej podajmy zastrzyk jaki podała Gizela Jagielska i zlikwidujmy tego człowieka 

I wy macie czelność pisać że to mnie trzeba zlikwidować, przecież wy wprost pochwalacie przestępstwa i do nich nawołujecie , gdzie jest moderacja ?

Twoja pogarda doprowadziła do tego że zaraz wpłacę na to dziecko nawet symboliczne 10 zł i mam nadzieję że ten chłopiec będzie żył 

Edytowane przez voltq
  • Like 1
Opublikowano

Z jednej strony trzeba pomagać, a z drugiej to zabawa w Pana życia i śmierci. Wiele dzieci zbiera na ten lek. Rodzice pozostałych dzieci muszą być wstrząśnięci, że nie padło na nich. 

Nie twierdzę, że lepiej nie pomóc nikomu. Może przy takiej kwocie rzeczywiście zrobić wywiad kto ze zbierających najlepiej rokuje... 

Wciąż Stachowski zrobił cos dobrego. 

Większość wplacajacych jednak nie zdaje sobie sprawy z tego, że siepomaga pobiera 6% prowizji od każdej wpłaty. To są ogromne kwoty, które konsumowane są na działanie fundacji non profit, czyli na wypłaty i faktury zewnętrzne niewiadomego pochodzenia Na chore kwoty. 

U nas w pracy szlachetną paczkę zbierała pewna fundacja. Oni głównie zbierali rzeczy, ale zajrzałem na sprawozdanie. Zbierają datki, ale 80% datków było z urzędów itp. 

Ciekawa sprawa, bo mieli tylko 15 pracowników, a na licencje Microsoft 365 w rok wydali ponad 400 tysięcy złotych... 

Hmmmm

Oni nie mieli setek wolontariuszy. Taka pozycja też się znajduje w corocznym sprawozdaniu. 

Opublikowano
1 minutę temu, michasm napisał(a):

Z jednej strony trzeba pomagać, a z drugiej to zabawa w Pana życia i śmierci. Wiele dzieci zbiera na ten lek. Rodzice pozostałych dzieci muszą być wstrząśnięci, że nie padło na nich. 

Nie twierdzę, że lepiej nie pomóc nikomu. Może przy takiej kwocie rzeczywiście zrobić wywiad kto ze zbierających najlepiej rokuje... 

Wciąż Stachowski zrobił cos dobrego. 

Większość wplacajacych jednak nie zdaje sobie sprawy z tego, że siepomaga pobiera 6% prowizji od każdej wpłaty. To są ogromne kwoty, które konsumowane są na działanie fundacji non profit, czyli na wypłaty i faktury zewnętrzne niewiadomego pochodzenia Na chore kwoty. 

U nas w pracy szlachetną paczkę zbierała pewna fundacja. Oni głównie zbierali rzeczy, ale zajrzałem na sprawozdanie. Zbierają datki, ale 80% datków było z urzędów itp. 

Ciekawa sprawa, bo mieli tylko 15 pracowników, a na licencje Microsoft 365 w rok wydali ponad 400 tysięcy złotych... 

Hmmmm

Oni nie mieli setek wolontariuszy. Taka pozycja też się znajduje w corocznym sprawozdaniu. 

Zdajesz sobie sprawę kolego z forum że takie rokowania kto się nadaje robił zbrodniarz dr Mengele 

Większość wpłacających nie zdaje sobie sprawy że przelali 100 zł na Ukrainę i przekazali dary żywności które później trafiły na OLX i są odsprzedawane a 100 zł ileś razy zabrał jakiś oligarcha i kupił sobie wille w Egipcie 

To wolę dać te 6% kwoty na działanie fundacji 

• Haha 1
Opublikowano (edytowane)
39 minut temu, voltq napisał(a):

Jaka niesamowita pogarda dla życia ludzkiego wylewa się z waszych postów, wy naprawdę reprezentujecie cywilizacje śmierci.

Pogardy nie mam, ale wpakowanie 15 milionów w to, żeby dziecko i tak umarło za kilka lat wydaje mi się trochę... dyskusyjne.

No bo de facto ta kasa nie idzie na przeżycie dziecka, tylko na podtrzymanie go chwilę dłużej przy życiu.

11 minut temu, Winter napisał(a):

Dorośnij. Lista oczekujących na przeszczep serca też jest spora, a 60-latek z nałogami ma małe szanse. I też umrze.

No właśnie. Czysto pragmatycznie jednak powinno się pakować pieniądze w pacjentów, którzy coś więcej z tego wyciągną/mają lepsze rokowania.

Podkreślam, że prezentuję tu wyłącznie racjonalny punkt widzenia. Wiadomo, że są emocje. Ale to nie zmieni faktu, że tyle kasy pójdzie i tak w kroplówkę, bo pacjent czy z nią, czy bez – nadal szybko umrze.

Edytowane przez Kamiyanx
  • Confused 1
  • Upvote 1
Opublikowano (edytowane)

@Kamiyanx ale to nie są przecież nasze pieniądze podatników tylko ze zbiórki... Jak zrobię zbiórkę na to żebym do końca życia zaliczał panienki i kupił sobie 3 domy i ludzie wpłacą 15mln to będzie jeszcze gorzej wydane :) ale... to dobra wola i chęć wpłacających... Masz takie przemyślenia do których masz prawo i nawet z którymi nie dyskutuję to nie wpłacasz... Inna osoba ma inne to wpłaca... Proste...

Problematyczne może być tylko to, że dożyliśmy takich czasów, że ktoś kto wygeneruje odpowiednie zasięgi może niemal zabawić się w Boga i wygenerować 15mln w ciągu godziny, a setki tyś innych dzieci nie ma takiego szczęścia. No, ale lepsze uratowane choć na rok jedno dziecko niż zero dzieci.

A zmieniając temat: @Mar_s czy wzorem laba, ITH na czas ciszy wyborczej zgaśnie całkowicie? :hihot:

Edytowane przez hubio
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...