Eltik 39 Opublikowano 14 Kwietnia Opublikowano 14 Kwietnia Siema. Gra ktos z was w GTA IV na radeonie? Mam straszne problemy ze stuteringiem i brakiem cieni. Jest jakieś rozwiazanie? Oczywiscie DXVK w najnowszej werjsi
Krystian03 12 Opublikowano 11 Sierpnia Opublikowano 11 Sierpnia Na Radeonach wiem jedynie, że jest losowy problem z wyświetlaniem wody np. lecąc helikopterem. W przypadku płynności (najbardziej jest zauważalne wychodząc z interioru) w tej grze to normalne. Może pomóc zainstalowanie Fusion Fixa.
KiloKush 614 Opublikowano 11 Sierpnia Opublikowano 11 Sierpnia W dniu 14.04.2025 o 22:02, Eltik napisał(a): Siema. Gra ktos z was w GTA IV na radeonie? Mam straszne problemy ze stuteringiem i brakiem cieni. Jest jakieś rozwiazanie? Oczywiscie DXVK w najnowszej werjsi Zacząłbym od DXVK w jakiejś starszej wersji. Z moich obserwacji to GTA IV lubi mieć synchronizację FPS i odświeżania monitora najlepiej zablokować na 60FPS i 60Hz ustawić. I pilnować żeby nie spadało poniżej.
ryba 1 246 Opublikowano 11 Sierpnia Opublikowano 11 Sierpnia (edytowane) Godzinę temu, KiloKush napisał(a): Zacząłbym od DXVK w jakiejś starszej wersji. Z moich obserwacji to GTA IV lubi mieć synchronizację FPS i odświeżania monitora najlepiej zablokować na 60FPS i 60Hz ustawić. I pilnować żeby nie spadało poniżej. Bez fixow w tej grze trzeba miec wymuszone 60Hz, inaczej zycze powodzenia w graniu... szczegolnie jazda na motorze Wiele rzeczy w tej grze jest oparte o timing z FPS wycelowanym w 60. moze i 30, ale przy 60 da sie grac, jak ustawilem 144 na start to bylo ciezko Edytowane 11 Sierpnia przez ryba
Pawelek6 253 Opublikowano 11 Sierpnia Opublikowano 11 Sierpnia GTA IV jest zaprojektowane pod 30 kl./s: KLIK.
ODIN85 3 507 Opublikowano 11 Sierpnia Opublikowano 11 Sierpnia W dniu 14.04.2025 o 22:02, Eltik napisał(a): Siema. Gra ktos z was w GTA IV na radeonie? Mam straszne problemy ze stuteringiem i brakiem cieni. Jest jakieś rozwiazanie? Oczywiscie DXVK w najnowszej werjsi Daj trawę na low.
Pawelek6 253 Opublikowano 11 Sierpnia Opublikowano 11 Sierpnia Nie pomyliłeś aby przypadkiem z GTA V?
Eltik 39 Opublikowano 16 Sierpnia Autor Opublikowano 16 Sierpnia Pomaga wylaczenie nocnych cieni. Stutering jak reka odjal. Mozna grac np w 90 fps
Rekomendowane odpowiedzi