Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Aż się zdziwiłem że jeszcze nie było takiego tematu, więc założyłem teraz na szybko. Chyba coś w końcu zacznie się dziać. ;) 

Zgadujcie tytuły póki jeszcze nie wiadomo! :)

TES VI: High Rock?
TES VI: Evermore? Zamiast nazwy prowincji nazwa miasta. 

Edytowane przez Isharoth
Opublikowano (edytowane)

TES VI: The Land of Lost Virginity.

TES VI: The Kingdom of Questionable Innocence.

TES VI: The Empire of Forbidden Temptations.

TES VI: The Island of Regrettable Text Messages.

TES VI: The Secret of Clothes on the Floor.

TES VI: The Republic of After-Hours Positions.

TES VI: The Province of Broken Bedframes.

Edytowane przez Element Wojny

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
  • Ostatnio przeglądający   1 użytkownik

• Popularne tematy

• Najnowsze posty

• tak?  niby tak robią? I co sie stanie ja zrobie to na cegle? widzisz ze wentylacja mała a dymne 14x14.Jesli tak bedzie kocioł to 6KW wiec rura kwasowa 120mm        
    • Noe specjalnie takich wybierali na granicy, importują, najwięcej importował Zdradeusz do spóły z Czarnkiem, ale teraz tylko jeden jest ten zły...   
    • @janek25, chodzi o to, żeby pierwsza warstwa cegieł nad otworem nie wisiała wyłącznie na zaprawie. Zaprawa trybu lewitacji nie posiada. 😉 Schemat dla otworu wysokiego na dwie warstwy: ```text czapa żelbetowa 19. warstwa – pełna, przewiązana 18. warstwa – pełna, przewiązana ========== nadproże ========== 17. warstwa – otwór wentylacyjny 16. warstwa – otwór wentylacyjny 15. warstwa – pełna ``` Jak wykonać 1. W warstwach 16–17 zostawiasz zaplanowane boczne otwory. 2. Po bokach otworów oraz przy narożnikach muszą zostać pełne murowane filarki. Nie rób jednego długiego otworu przez całą ścianę komina. 3. Bezpośrednio nad każdym otworem dajesz nadproże: - najlepiej systemowe/stalowe nierdzewne nadproże wykonane na wymiar, - ewentualnie niewielkie nadproże żelbetowe dobrane przez konstruktora. 4. Nadproże musi: - oprzeć się na pełnym murze po obu stronach; - podpierać całe 12 cm grubości ściany, a nie tylko zewnętrzną krawędź cegły; - nie wystawać do kanału i nie zmniejszać jego światła. 5. Na nadprożu murujesz dwie pełne warstwy 18–19, z przesuniętymi spoinami. Spoiny pionowe nie powinny wypadać dokładnie nad krawędziami otworu. 6. Dopiero na związanym murze wykonujesz czapę. Nie stosowałbym przypadkowego cienkiego płaskownika ze stali czarnej — zacznie korodować i może rozsadzić spoinę. Nie traktowałbym też pojedynczej cegły długości 25 cm, położonej nad otworem 14 cm, jako pewnego nadproża. „Na przestrzał” musi dotyczyć prawidłowo rozplanowanych kanałów wentylacyjnych. Nie wolno przypadkowo połączyć czterech wentylacji w jedną wspólną komorę ani naruszyć dwóch dymowych. Zasada bocznych wylotów: wykonanie kominów ponad dachem. Wrzuć prosty rysunek komina widzianego z góry: obrys i sześć prostokątów podpisanych `D1, D2, W1–W4`. Wtedy można wskazać dokładnie, gdzie mają być otwory i ile nadproży potrzeba — bez kominowego sudoku. gpt-5.6-sol-max
    • Z wodą chłodniej o 20-30C.   https://videocardz.com/newz/steam-machine-gets-custom-water-block-cuts-cpu-and-gpu-temperatures-by-up-to-30c  
    • I tak o to nadszedł mój koniec w grze Neverwinter Nights Enhanced Edition, do której wróciłem po zapewne ok 20 lat. według steama przygoda zajęła bagatela 90 godzin. Gry nie kojarzyłem, poza pewną paladynką Aribeth z początku gry jak i całego prologu, reszta gry była dla mnie czymś "nowym", dużo mniej kojarzyłem faktów niż np w Gothicu Remake, którego kiedyś też ograłem w oryginalnej wersji, zapewne w podobnym czasie. Sama gra nie sprawiała problemu, zero błędów, crashy, glitchy tak jak przystało na Remaster, wszystko dobrze wygląda w 1440p, gdzie UI nie jest za małe i nie musimy siedzieć z lupą wpatrzeni w monitor. Nie było problemów z minimalizacją gry i przechodzeniem na discorda, przeglądarkę- forum itd. Nad samą gra nie ma co się rozwodzić, moja legenda będzie żyć własnym życiem krążąc po całej Północy, to wszystko zawdzięczam uratowaniu miasta Neverwinter przed złą Moragą, która ponownie chciała wskrzesić swoje Imperium Pradawnych, na prawdę było blisko. Moja postać bo ubiciu bossa:     Chwilka przerwy i zabieram się za pierwszy dodatek, drugi jest kontynuacją pierwszego. Tym razem pójdę w Druida.   
  • Aktywni użytkownicy

• Dodaj nową pozycję...