Skocz do zawartości

Uwaga - oryginalny temat. Kupno OLEDA. LG OLED42C41LA 42"?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Po wyborze w TV 144hz nie moge w komputerze ustawić rozdzielczości. Nie mam wtedy takeij listy z rozdzielczościami jak Ciebie na skrinie. Tzn. mam dwie, w tym natywna, ale nie daje sie jej ustawić i chodzi chyba 1080p. Po powrocie na 120hz jest ok. Posiedze na tym później. A miga z powodu g-synca. Też nie wiem dlaczego. Chyba zrobię reinstall systemu. W każdym razie dzięki.

Do tego TV da rade jakieś sterowniki ściągnąc?

Edytowane przez Sidr
Opublikowano
1 minutę temu, Kadajo napisał(a):

To może być wina kabla.

No właśnie z tego co teraz czytam, to chyba kabel. Wrzucę jeszcze testowo obraz ze świeżym W10 i zobacze..

Opublikowano (edytowane)
10 minut temu, Sidr napisał(a):

Po wyborze w TV 144hz nie moge w komputerze ustawić rozdzielczości. Nie mam wtedy takeij listy z rozdzielczościami jak Ciebie na skrinie. Tzn. mam dwie, w tym natywna, ale nie daje sie jej ustawić i chodzi chyba 1080p. Po powrocie na 120hz jest ok. Posiedze na tym później. A miga z powodu g-synca. Też nie wiem dlaczego. Chyba zrobię reinstall systemu. W każdym razie dzięki.

Do tego TV da rade jakieś sterowniki ściągnąc?

Nie ustawiaj w Panelu Nvidia tylko w ustawieniach obrazu windowsa !!!! No i oczywiście nie włączaj Dynamicznej częstotliwości odświeżania .

Edytowane przez ronaldo864
Opublikowano

Znalezione na reddit, nie zaszkodzi sprawdzić ;)

Cytat

- Upewnij się, że HDMI jest skonfigurowane jako wejście PC

- (sprawdź) Skonfiguruj ustawienia HDMI: 4:4:4 pass through i głęboka barwa HDMI WŁĄCZONE

- Wyłącz tryb 144 Hz w menu optymalizacji gier telewizora

- Zmusź Windows do ponownego wykrycia informacji o wyświetlaczu, resetując EDID za pomocą CRU.

• Thanks 1