Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Obecna wersja desktopowa strony głównej składa się z aż 3 kolumn, przez co jest ścianą newsów, po której trudno jest mi nawigować i wybierać interesujące mnie informacje. W efekcie w ogóle z niej nie korzystam.

Proponuję zastosowanie zdecydowanie prostszego layoutu, składającego się z 1 lub 2 kolumn i z mniejszym zagęszczeniem informacji, np. takiego, jak na PurePC (od lat jestem ich stałym czytelnikiem).

Opublikowano

To co jest na prawo od Aktualności ignorujesz i tyle. Czyli przewijasz w dół, nabijasz czas i wyświetlenia witrynie, ponieważ aby coś znaleźć trzeba więcej czasu spędzić na przewijaniu. Aczkolwiek jest to również zabieg pod smartfony, bo oczywiście tam ekran jest pionowy. Już od lat widać, że komputery są passe dla witryn internetowych. Szkoda tylko, że ITH to głównie właśnie witryna komputerowa. Można jeszcze od razu kliknąć zakładkę Aktualności na górze, ale wtedy również wszystkie newsy są w kolumnie do przewijania.

Kiedyś chyba sugerowałem aby to było bardziej czytelnie podzielone, a nie takie obrazki i linijki tekstu zawieszone na pustej stronie jakby w powietrzu. To było dawno temu i moim wzorcem był stary wygląd PCL (nie ten ostatni do czasu zamknięcia). Jednak tutaj znowu wracamy do mody, większość stron internetowych tak teraz wygląda bez gustu. Minimalizm może być fajny, ale bez przesady. Nic nie poradzisz. Szkoda, że chociaż te pasy po bokach strony, które wychodzą poza obszar roboczy nie można zrobić jakiś ciemniejszych, dać jakiejś szarości.

Opublikowano

Nowa wersja strony będzie nieco inna, jeśli chodzi o układ treści. Jak dokładnie będzie wyglądać, tego sam jeszcze nie wiem, bo widzę, że na podglądzie się pewne rzeczy cały czas zmieniają. Czy się spodoba, czy nie, ani nawet, kiedy ostatecznie zadebiutuje, tego nie jestem w stanie zagwarantować :)