Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
21 godzin temu, Send1N napisał(a):

Na drugiej sztuce przy 100% podświetlenia scrolla jest tak samo ;) 7 godzin i mysz rozładowana (czyli ten typ tak ma), tylko że ja to testuje z wyłączonym całkowicie oszczędzaniem energii, pewnie nikt takich akcji nie robił na tej myszce i stąd różne informacji co do czasu pracy w necie :E Ustawiam teraz jasność leda na 50% i podłączam obie równocześnie na max naładowanej baterii, zobaczę ile potrzyma, następnie jedna leci do zwrotu a druga zostaje i będę używał już na "bardziej ludzkich" ustawieniach.

1.png

Nie noooo .... tak to się nie będziemy bawić :D

Wczoraj akurat byłem u młodego na stancji i sprawdziłem ustawienia:

1. Sleep timer - 2 minuty

2. Illumination Smart Mode - włączony

3. Podświetlanie na 25%

Mi te ustawienia wystarczały na 5-7 dni. O ile pamiętam ta mycha ma szybkie ładowanie także przywrócenie jej do życia to kilkadziesiąt minut na podłączonym kablu.

• Thanks 1
Opublikowano

Ta druga po 33 godzinach dalej działa mimo że już nie ma żadnej kreski to jeszcze się nie wyładowała do zera, więc jest szansa że to faktycznie podziała 5 dni na "normalnych" ustawieniach z włączonym sleep mode i wyłączaniem leda podczas ruchu.

• Upvote 1
Opublikowano (edytowane)

Moja Zowie EC2-CW wytrzymuje jakiś tydzień czasu. W zależności oczywiście od intensywności grania. W specyfikacji ma wpisane 70h ciągłego ruchu i to by się zgadzało. Mówimy tu oczywiście o łączności na 2,4GHz. 

Ale mój model ma akurat stację dokującą więc u mnie nie występuje nigdy wyładowanie do zera. Mycha ląduje sobie w stacji jak odchodzę od kompa na dłuższą chwilę lub oglądam jakiś film.

W myszkach bezprzewodowych najwięcej prądu żre RGB oraz wysokie raportowanie np. 4000Hz. Moja nie ma ani jednego ani drugiego :E

image.thumb.png.425d55d0041896d670f64b7968e7d9b3.png

Generalnie takie myszki mają w specyfikacji pracę w zakresie 70-100 godzin. Dla przykładu taki Razer Deathadder V3 Pro ma w specyfikacji 90 godzin pracy. Logitech G Pro Superlight X ma 70 godzin.

Edytowane przez MadDog
  • Upvote 1
Opublikowano

Dokładnie częstotliwość i podświetlenie najwięcej baterii żrą, moja ma nawet w sofcie "high efficiency mode" i jak to kliknę mysz przestawia się na 125hz i wyłącza się podświetlenie :E ale nie po to się kupuje myszkę gamingową aby lecieć na 125hz, wbiłem pograłem wczoraj 5 godzin pózniej używałem normalnie myszki na 1000hz z włączonym podświetleniem scroola na 50% + opcją jego wygaszania podczas ruchu, dzisiaj też troszkę nią pomachałem i normalnie są wszystkie kreski na ikonce baterii także jest ok, przy tego typu użytkowaniu faktycznie jest szansa na tydzień bez ładowania + ta druga sztuka też ma mimo wszystko lepszy aku co wyszło po moich testach ;) 

• 3 tygodnie później...
Opublikowano (edytowane)
W dniu 30.05.2025 o 09:36, Lameismyname napisał(a):

Z ciekawości- ile przeciętna mysz bezprzewodowa trzyma na baterii od naładowania do naładowania przy normalnym użytkowaniu?

Mam logitecha G604, któy jest zasilany jednym akumularem 1900 mAh w moim przypadku i wymieniam go co jakieś 2 miesiące. Mysz w trybie wydajność. Stara G602 na dwa paluszki jeszcze dłużej trzyma.

edit. ok, nie zauważyłem, że trupa odgrzebuje.:)

Edytowane przez Sidr
  • 4 miesiące temu...
Opublikowano (edytowane)

chyba sie przekabaciłem na zakup wireless choc zawsze bylem z teamu wired. I tak, nie chodzi o latency bo zdaje sobie sprawe ze dzis to juz nie ma roznicy, ale o "przejmowanie sie" naładowaniem myszki. Zakup dobrych akumulatorkow "na zmiane" powinien zalatwic sprawe. Jest dużo większy wybór wireless (przynajmniej po filtrach jakich szukam pod siebie)

z drugiej strony wireless to w 95% wbudowane akumulatory (slabe) bez mozliwosci wlozenia swoich AA/AAA aku. ehhhh

Edytowane przez tommiyacht
Opublikowano
1 godzinę temu, tommiyacht napisał(a):

z drugiej strony wireless to w 95% wbudowane akumulatory (slabe) bez mozliwosci wlozenia swoich AA/AAA aku. ehhhh

W obliczu istnienia Logitech G305 z baterią AA na kilka miesięcy pracy na 1 baterii, z ceną obecnie 150zł bardzo ciężko jest mi uzasadnić zakup myszki na kablu albo jakiejś innej droższej ;) Trzeba już mieć bardzo konkretną potrzebę aby dopłacić np do G Pro Wireless w której też mnie odrzuca słaby wbudowany akumulator. 

W G305 można też włożyć baterię AAA w obudowie adapterze do AA oszczędzając 10g tym samym myszka z AAA waży równe 90 gram i czas pracy jest w miesiącach a nie w godzinach.

Opublikowano (edytowane)

no nieglupia. Ale chodzi mi po glowie jeszcze Razer Viper V3 HyperSpeed. Bardziej odpowiada mi jej ksztalt (nie taki beczkowaty jak logitech) i wieksze przyciski boczne. Boje sie ze tylko moze byc za dluga bo wysokosc szerokosc jest ok. Szukam gdzie by ja stacjonarnie sprawdzic. 

Edytowane przez tommiyacht
Opublikowano (edytowane)
6 godzin temu, tommiyacht napisał(a):

chyba sie przekabaciłem na zakup wireless choc zawsze bylem z teamu wired. I tak, nie chodzi o latency bo zdaje sobie sprawe ze dzis to juz nie ma roznicy, 

Nie ma już różnicy w opóźnieniu, natomiast u siebie zaobserwowałem w prime wireless coś takiego że jak podłączę nadajnik do tylnych portów usb i jest o kilka cm dalej niż gdy jest podłączony do usb-c na front panelu to losowo potrafi zgubić jakby zasięg jak stanie się to podczas gry to gg :E dlatego trzymam na przednim aby był jak najbliżej myszki i nie ma problemu, w zestawie jest też dołączony specjalny adapter aby podłączyć go do kabla i dopiero wtedy nadajnik, można go położyć w dowolnym miejscu na biurku. Jak wyłączysz całkowicie podświetlenie to praktycznie każdy model trzyma wystarczająco długo, ja na początku byłem trochę zaskoczony jak prime trzymała tylko 30godzin ale miałem ustawione podświetlenie na scrollu na 100%, później zmniejszyłem na 50% i trzymała 2x dłużej, ostatnio wyłączyłem całkowicie i po 20 godzinach grania na 1000hz są nadal wszystkie kreski stanu akumulatora.

Edytowane przez Send1N
Opublikowano

@Send1N ja swojego logitech superlight dex  kupiłem i naładowałem do full 1 września i używam codziennie po pracy 3-4 godziny i w weekendy po ok 10-12 godzin i dziś patrzę mam jeszcze 30 procent😅 tak samo jak ta i g703 podłączona pod porty płyty głównej i zero problemów z zasięgiem 

• Upvote 1
Opublikowano

No prime akurat ma słaby akumulator, nawet wziąłem dwie sztuki bo myślałem że pierwsza jest wadliwa ale czas jaki trzyma na 1000hz z wyłączonym ledem mi osobiście wystarcza chociaż zapewne większość by na to narzekała :) 

• Upvote 1
Opublikowano

@Send1N jak piszesz 30 godzin to też styknie bo zawsze można podładować na noc. Przynajmniej nie ma kabla. Ja już od dłuszego czasu siedze na bezprzewodowych słuchawkach, myszce i klawie, jest to mega wygodne i nie zauważyłem żadnych opóżnien. Napewno nie wróce juz do kabli

Opublikowano

podzielę się swoim doświadczeniem z myszką bezprzewodowa, kilka lat temu kupiłem przeciętny model Logitecha. Wszystko było fajnie do pierwszego ładowania, ja chciałem grać a myszka ładować się. I to był koniec mojej przygody z bezprzewodowym gryzoniem. Leży od tego czasu w pudle ze starym sprzętem w piwnicy.

• Confused 1
Opublikowano (edytowane)

Ja do pracy wygrzebałem z szafy starego Logitecha G700. Tu akumulatorek AA eneloop 2450 trzyma w porywach do 5 dni przy korzystaniu 8h dziennie i wyłączaniu myszy na noc. Sama bezprzewodowość mi nie robi różnicy, za to te przyciski i ich liczba już tak :lovin: do tego infinity scroll :jupi:. Muszę tylko kupić i przelutować lewy główny przycisk bo dwuklik :E

Edytowane przez Rafik7
  • Upvote 1
Opublikowano

Można mieć w razie czego 2 myszki, i nie po 500zł każda :). Poza tym jak mysz daje znać miganiem rolki, że się rozładowuje już na poziomie 15-20%, to spokojnie zdąży się skończyć zanim faktycznie padnie.

• Upvote 1