Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam, dziś osobiście jadę zakupić kartę graficzną Gigabyte Windforce GeForce GTX 1050 2GB znalezioną na OLX. Pilnie potrzebuje informacji czy na tych zdjęciach jest coś podejrzanego? brakuje czegoś w tej karcie? np pamięci albo coś takiego? nie znam się na tym i porównywałem te zdjęcia do tych znalezionych w internecie i wydaję mi się że wszystko jest ok. Jeśli ktoś może napisać czy wygląda na to że wszystko jest w porządku to byłbym wdzięczny

image (1).webp

image (2).webp

image (3).webp

image (4).webp

image (5).webp

image (6).webp

image (7).webp

image (8).webp

image (9).webp

image (10).webp

image.webp

Opublikowano

Przynajmniej jest wyczyszczona, gorzej jeśli szlauchem... Ale żartuję, bo jeszcze się dalej zestresuje kupujący. :D

Jeśli koleś wydaje się wiarygodny to można i bez sprawdzania. Kupowałem już wiele używanych rzeczy wysyłkowo i było dobrze. Za 150 zł to kupowało się gtx1060, a gtx1650 super za 250 zł już sporo czasu temu kupiłem. Gtx1050 nie jest wydajny, ani zbyt młody, ale jak mus to mus.

Opublikowano
5 minut temu, musichunter1x napisał(a):

Przynajmniej jest wyczyszczona, gorzej jeśli szlauchem... Ale żartuję, bo jeszcze się dalej zestresuje kupujący. :D

Jeśli koleś wydaje się wiarygodny to można i bez sprawdzania. Kupowałem już wiele używanych rzeczy wysyłkowo i było dobrze. Za 150 zł to kupowało się gtx1060, a gtx1650 super za 250 zł już sporo czasu temu kupiłem. Gtx1050 nie jest wydajny, ani zbyt młody, ale jak mus to mus.

ja mam gtx 1650 ale nie ma żadnego obrazu, mimo że wcześniej działa nie wiem co mogło się stać bo na integrze komputer się włącza, dopiero po podpięciu tej karty zaczyna kilka razy pikać i nie ma obrazu ale wentylatory się cały czas kręcą, dodam że karta kiedyś działa w tym zestawie przez długi czas. Potem komp leżał przez pół roku i ostatnio jak próbowałem znów odpalić to takie coś się dzieje

Opublikowano (edytowane)

@sandiz5 Tak szczerze to jest sens kupować tą kartę do tego zestawu z innego tematu jak działa integra ? Przecież ta 1050 2GB na wiele się nie zda, chyba, że chcesz na tym grać w jakieś starocie ?

Jak masz takie obawy to już chyba lepiej kupować z wysyłką jak i tak nie można jej sprawdzić na miejscu, bo masz ten niby pakiet ochronny OLX.

Edytowane przez skunRace
  • Thanks 1
Opublikowano
2 minuty temu, skunRace napisał(a):

@sandiz5 Tak szczerze to jest sens kupować tą kartę do tego zestawu z innego tematu jak działa integra ? Przecież ta 1050 2GB na wiele się nie zda, chyba, że chcesz na tym grać w jakieś starocie ?

az taka slaba jest? i tak to bedzie tymczasowy komp na jakis miesiac a widzialem na testach na yt ze kolo 60 fps w minecraft przykladowo bedzie

1 minutę temu, musichunter1x napisał(a):

W sumie stara nie działa, więc pilne. :E

@sandiz5Sprawdź wytyk zasilania, HDMI w karcie oraz inne wyjścia... Ale pewnie część już zrobiłeś.

sprawdzałem wczoraj inną kartę rtx 4060 i wszystko działało bez problemu

Opublikowano

Nie do do Minecrafta wystarczy :P Jak nie wytrzymasz miesiąc to możesz brać. Jak to tymczasowy komp to ja bym już do niego nie dokładał, tylko wytrzymał ten miesiąc na integrze ;)

• Thanks 1
Opublikowano

to o ile mogę spytać czy zejdzie? bo średnio się znam ale wydawało mi się że to spoko cena. Jeszcze nic nie pisałem o negocjacji więc wsumie spoko by było napisać

Opublikowano
6 minut temu, sandiz5 napisał(a):

to o ile mogę spytać czy zejdzie? bo średnio się znam ale wydawało mi się że to spoko cena. Jeszcze nic nie pisałem o negocjacji więc wsumie spoko by było napisać

Za 150zł to możesz bez problemu kupić 1050Ti 4GB, więc ta 1050 2GB to za płowe tego co najwyżej.

https://www.olx.pl/d/oferta/gtx-1050-ti-4-gb-CID99-ID15IwDH.html

https://www.olx.pl/d/oferta/karta-graficzna-zotac-nvidia-geforce-gtx-1050-ti-4gb-ddr5-CID99-ID15obzG.html

• Thanks 1
  • Upvote 1
Opublikowano

W sumie macie rację, wiedziałem że dobrym pomysłem będzie napisanie o tym tutaj. Mam napisać że wezmę ją ale za cenę przykładowo 60 zł? Trzeba też wziąć pod uwagę to że nie mogę jej sprawdzić na miejscu także nawet nie wiadomo czy działa

Opublikowano (edytowane)

Napisz mu że za flaszkę i jeszcze razem ją wypijecie :E 

A tak serio to wcale bym nie brał tej karty tylko rozglądał się za czymś innym np taką co Eltik zaproponował.

Edytowane przez Send1N
  • Like 1
  • Thanks 1
  • Haha 1