Skocz do zawartości

"Przedłużenie" kabla głośnikowego - skrętka? inaczej?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

IMG_6931.JPG

Kable głośnikowe (zdjęcie) mam poprowadzone w listwach przypodłogowych i wychodzą w miejscu gdzie są ustawione głośniki w systemie 5.1
W związku z przesunięciem sobwoofer'a z prawej strony TV, na lewą stronę (2m obok) - dwa kable będą za krótkie o te 2m.
Nie chcę demontować listew (2-3 godz. roboty), aby przeciągnąć kabel, więc myślałem o "przedłużeniu" kabla - zakup 2x2m i zrobić skrętkę kabli. Przejdzie skrętka kabli?
Albo jaką inną formę przedłużenia polecacie? :hmm:

Edytowane przez kanon7
  • kanon7 zmienił(a) tytuł na "Przedłużenie" kabla głośnikowego - skrętka? inaczej?
Opublikowano

Niektóre głośniki montowane w kasetonach czy sufitach lecą normalnie na wago czy kostki :P 

Tutaj tak jak wyżej poradzono, zlutuj i umieść połączenie w koszulce termokurczliwej albo owiń taśmą izolacyjną.

Chyba że chcesz według standardów NASA :D 

Opublikowano (edytowane)

Ten filmik nijak się ma do przewodów głośnikowych, które są wielożyłowe, a nie z pojedynczego rdzenia. Trzeba odciąć te wygibasy z foty w pierwszym poście, które do niczego już się nie nadają i zdjąć kawałek izolacji z obu kabli. Proste druty "zderzyć ze sobą czołowo", tak żeby pojedyncze nici miedzi się poprzeplatały, trochę to skręcić i zalać cyną oraz zabezpieczyć termokurczką. 

Edytowane przez Karister
  • Like 2
  • Upvote 1
Opublikowano

@Karister z tym NASA to trochę z ironią było, bo chyba logiczne, że do zwykłych głośnikowych wystarczy tak na prawdę każde połączenie, tym bardziej że pisałem nawet o wago i kostkach przy głośnikach sufitowych...

Ale jak tak bardzo się upierasz, że się nie da (uwielbiam ten wszechobecny "niedasizm" :D ) to proszę

@kanon7 co do połączenia o którym pisał @Karister to chodzi o to (wyłącz/przycisz dźwięk, bo muzyczkę to ktoś dobrał fatalnie)

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Popularne tematy

• Najnowsze posty

• Producent: KING Art (Iron Harvest)   Zakładam wątek, bo widzę tylko luźne wzmianki w offtopie. Przyznam, że nie grałem w poprzednie odsłony (w tym nielubianą „trójkę”), a od strategii miałem długą przerwę - ostatnio competitive gralem w BFME 1 i 2,  dziesiecolecia temu. Teraz na rozgrzewke wrzucam troche RTSowych zaleglosci (CoH 3, Iron Harvest), no i po ograniu klimatycznego Space Marine 2 mocno nakręciłem się na uniwersum Warhammera. Z tego, co wyczytałem w wywiadach i zapowiedziach, DoW 4 ma odciąć się od błędów poprzedniczki. Zapowiada się odejście od mechanik MOBA na rzecz klasycznych rozwiązań znanych z kultowej „jedynki”. Pytanie do forumowych wyjadaczy: są tu jeszcze fani strategii czekający na ten tytuł? Czy po chłodno przyjętej trzeciej części podchodzicie do zapowiedzi z dystansem?    
    • Właśnie o tym pisze. Są fajne kobiece postacie, ale nie dla męskiego V. Judy, Misty, czy Evelyn da się po prostu lubieć. Mi bardzo spodobała sie Alex, pomimo, że to taki sam wyrachowany morderca jak Reed. Niestety, w moim świecie musiała zginąć. Alt póki co tylko raz spotkałem, natiomiast Claire.. no cóż, jest bardzo męska, ale co kto lubi. Tak swoją drogą Misty, Victor i Jacky, to chyba jedyne dobre postacie w całym tym mieście demonów i dystopii. A tak poza tym, to jest właśnie świetne w tej grze, że posiada wyraziste postacie niemal z krwi i kości. Postacie, które myśle na długo utrwalają się w pamięci. Zresztą jest sporo innych fajnie zrobionych rzeczy. Ten wspomniany brak dobrych zakończeń dodaje grze głębi. Bardzo też np. lubię jazde Rayfieldem Caliburn z perspektywy FPP w nocy słuchając tego blusowego radia. Takich smaczków w przeciwieństwie do innych gier jest sporo. Ogólnie, wciągneło mnie.   A Panam wygląda trochę inaczej, bo siedzi bezpośrednio pod lampą i jest noc. RT powoduje, że jest owietlana tylko tym jej białym światłem. Dlatego może sięwydawać, że trochę dziwnie  wygląda.
    • W każdą dużą f2p grałem przynajmniej kilka godzin żeby wypróbować. W Depth nabiłem dawniej ponad 500h, teraz mam kilkaset już w MR. A tej to nawet ściągnąć mi się nie chce.
  • Aktywni użytkownicy

• Dodaj nową pozycję...