Nex1M 114 Opublikowano 14 Maja Opublikowano 14 Maja (edytowane) Wentylatory moga powodowac ten dzwiek ale niekoniecznie musza byc uszkodzone. Rownie dobrze jakis kabelek moze uderzac o finy radiatora. sam radiator czesto ma takie metalowe mocowania na wentylator Byc moze wentyl nie jest dobrze przykrecony/zamontowany. Niestety, z obserwacji tego tematu wiem że autor tego nie ogarnie. Więc polecam zgłosić produkt na gwarancje. Pozdrawiam Edytowane 14 Maja przez Nex1M 1
galakty 3 346 Opublikowano 14 Maja Opublikowano 14 Maja 25 minut temu, Kadajo napisał(a): To nie wentylatory tylko coś rezonuje. Oj miałem taki dźwięk na Zotac 2060 i to właśnie wentyle powodowały rezonowanie. Dogięcie/podniesienie GPU niwelowało problem. 1
Kadajo 7 426 Opublikowano 14 Maja Opublikowano 14 Maja Tzn. chodziło mi ze to nie wentylator wydaje ten dźwięk chociaż to on może powodować sam rezonans. To brzmi jakby się poluzowało któreś żeberko radiatora.
łukasz850 143 Opublikowano 14 Maja Autor Opublikowano 14 Maja Godzinę temu, galakty napisał(a): Na 100% cewki? Bo dla mnie 100% wentylator Ale ja też odpadam, autor nie wykazuje ŻADNEJ chęci rozwiązania problemu, jedynie marudzi i się mądrzy. Już dawno by miał pewność co jest problemem i może nawet rozwiązał (jak @Send1N pisał czasem wystarczy podeprzeć kartę, może coś podgiąć) ale do tego trzeba nieco odwagi i samozaparcia. Karta jest podparta takim przedmiotem od MSI. Tak ,żeby się nie ruszała. Było to w zestawie.
bourne2008 1 207 Opublikowano 14 Maja Opublikowano 14 Maja (edytowane) Edytowane 14 Maja przez bourne2008 4
Psiak 61 Opublikowano 14 Maja Opublikowano 14 Maja 8 godzin temu, PiPoLiNiO napisał(a): @łukasz850 Dobra mordo, bo koledzy się z Tobą pierdolą jak z jajkiem, a Ty ewidentnie nie odbierasz subtelnych uwag, że zachowujesz się jak cipa. Bądź facetem, odpal kompa, przytrzymaj 3 wentyle na środku palcem i odpal grę. Będziesz wiedział czy one są problemem i hałasują czy nie. Nic Ci się tam nie zepsuje i nie spali. Płaczesz od wczoraj nad problemem który zajmuje kilka sekund w znalezieniu źródła. 1
Send1N 4 199 Opublikowano 14 Maja Opublikowano 14 Maja To że ktoś zakłada temat po to aby robić po swojemu to klasyka ale że kilka osób tutaj obeznanych w temacie słyszy tam cewki to mnie dziwi 1
RTXnietylko4060tiUSER 450 Opublikowano 16 Maja Opublikowano 16 Maja (edytowane) Ja mialem podobny dzwiek ktorego zrodlem byla luzna blaszka od pierwszego sledzia, musialem ja usunac zeby zalatwic sprawe Obudowa chyba nawet taka sama, przytrzymaj palcem od tylu blaszke sledzia i sprawdz. Edytowane 16 Maja przez RTXnietylko4060tiUSER
Rekomendowane odpowiedzi