gronos 0 Opublikowano 15 Maja Opublikowano 15 Maja Hej, jakiś czas temu pytałem się o upgrade mojego komputera gdzie dostałem odpowiedź że nie jest to za dobry pomysł zważywszy na przestarzały sprzęt. A więc mam prośbę o pomoc w złożenie czegoś do 15k. Dodatkowo jakieś propozycje żeby dobrać ciekawy monitor który zwizualizuje potencjał nowego sprzętu. Interesuje mnie tylko i wyłącznie chłodzenie powietrzne (Nie chce się bawić oraz ryzykować z cieczą). Chciałbym by owy sprzęt sprostał nowym grom które wyjdą jak np GTA 6. Ale odrazu zaznaczam że nie pali się. Jeśli warto na jakieś nowe podzespoły (które mają dopiero wyjść) poczekać to uzbroje się w cierpliwość. Jeśli chodzi o budę to moze byc zamknięta bez szkła i RGB. Chcę pójść jak najbardziej w wydajność. Jestem gotowy by podjąć dyskusje jeśli będzie taka potrzeba... z góry dziękuję za poświęcony czas
Dirian 402 Opublikowano 15 Maja Opublikowano 15 Maja W jaki rozmiar monitora celujemy? Może jakaś ultrapanorama 21:9?
gronos 0 Opublikowano 15 Maja Autor Opublikowano 15 Maja Szczerze ? dotychczas siedziałem na 15 letnim tv który robi za monitor Ale taka ultrapanorama wyglada bardzo fajnie. Czemu nie... A co byś polecił
j4z 383 Opublikowano 15 Maja Opublikowano 15 Maja Jak kwota z monitorem i się nie pali, szedłbym w 5080s (jak wyjdzie). Monitor tylko i wyłącznie oled. Do GTA jeszcze najmniej 2 lata? To już nowa gen kart będzie? Ciekawe czego ta gra będzie potrzebować.
gronos 0 Opublikowano 15 Maja Autor Opublikowano 15 Maja Powiedzmy ze rzuciłem gta jako wyznacznik czegoś mocniejszego. Sam zestaw moze byc za te 15. Monitor sie dokupi za niedlugi czas
Dirian 402 Opublikowano 15 Maja Opublikowano 15 Maja (edytowane) Za 12k masz: https://www.x-kom.pl/lista/mbp9eatwu 9800X3D + RTX 5080 + 32 GB DDR5. Do tego porządny zasilacz ATX 3.1, przestronna i dobrze wentylowana obudowa, porządna płyta główna i wydajny cooler powietrzny. Nie ma już za bardzo do czego dopłacać, chyba że jakaś bardziej fikuśna obudowa, większy dysk, czy coś... Można zaczekać na RTX 5080 Super, coś tam ostatnio plotkują że niedługo będzie. Ciekawe jak cenowo... Monitor np. https://www.x-kom.pl/p/1239975-monitor-led-32-i-wiekszy-lg-ultragear-34gs95qe-b-oled.html - ale możesz jeszcze w dziale monitorowym podpytać, może ktoś coś ciekawszego podrzuci. Edytowane 15 Maja przez Dirian
j4z 383 Opublikowano 16 Maja Opublikowano 16 Maja (edytowane) Radzę dobrze poczytać o modelach 5080, również na forum. Jest też temat poświęcony tej generacji. Można tam podpytać. Żebyś nie trafił na traktor, świerszcza albo wyjca. Ta generacja jest tragedią. Ja miałem 2x PNY 5080 OC. Obie terkotały i huczały jak sowy. Gigabyte 5080 OC zadowoliła mnie pod względem kultury, tempy trochę wyższe niż PNY, ale przy PNY nie mogłem zerbać myśli, a co dopiero grać. Gigusiowi podobno żel wypływa , ale na razie nie zaobserwowałem. Edytowane 16 Maja przez j4z
Rekomendowane odpowiedzi