PrzemeeK 8 Opublikowano 17 Maja Opublikowano 17 Maja Siema, mój brat ma problem, i to spory, bo aż mu się porozklejały radiatory od ramu i brzęczą podczas pracy kompa ostatnio. Otóż posiada 12600k bez oc i 7900xtx na płycie micro ATX w budzie Asus A21, HOT SPOT sięga już 100'c więc w budzie musi być ogromny piekarnik + pewnie i tak słaba aplikacja pasty bo to Asrock Phantom. Pytanie jest proste, zostać przy tej budzie, ale kupić porządne wentylatory, bo teraz ma tam jakieś zwykłe endorfy i arctici, czy jednak lepiej kupić normalną obudowę, ale chyba płyta by została taka jaka jest m-atx. Jemu kompletnie nie zależy na RGB więc nawet nie musi być okna czyli North/torrent by pasował w wersji mesh/solid.
Dirian 402 Opublikowano 17 Maja Opublikowano 17 Maja Zacząłbym od UV karty. Na górze jest AIO czy ma chłodzenie powietrzne?
PrzemeeK 8 Opublikowano 17 Maja Autor Opublikowano 17 Maja Powietrzne, on ma w ogóle negatywny przepływ powietrza, bo ma taki syf w budzie, a ja mu kompa składałem z dwa msc temu, a wygląda jakby stał z dwa lata już tak. Przy UV oczywiście drivery się wysypują na drugi dzień.
Dirian 402 Opublikowano 17 Maja Opublikowano 17 Maja Może za mocne to UV? Z innych pomysłów to najwyżej dorzucić dodatkowe wentyle na górę obudowy jeśli ich nie ma, wyciągające. Ale raczej szału to nie zrobi, bo jest tam po prostu ciasno. Buda nie wygląda na piekarnik, ale mało miejsca w środku + duże GPU, za bardzo nie ma to ciepło gdzie się ewakuować. Jak zostajemy przy powietrzu to Torrent może być fajną opcją, tam GPU ma świetne chłodzenie
PrzemeeK 8 Opublikowano 17 Maja Autor Opublikowano 17 Maja No właśnie nie wiem czemu on wziął z piwnicą, wydaję mi się, że lepiej było brać lian li A3 albo D31 gdzie mały przepływ "kominowy" i wtedy gpu by sobie zasysało z dołu idealnie powietrze, chyba że problemem jest typowo kubatura obudowy?
Dirian 402 Opublikowano 17 Maja Opublikowano 17 Maja To jest po prostu za duże rozmiarowo i za ciepłe GPU do takiej budy. Cooler od GPU wyrzuca ciepło na boki, tutaj to powietrze nawet nie ma gdzie uciekać, bo jest ciasno, obudowa jest wąska. Dopóki nie zmieni budy to lepiej po prostu zdjąć boczną ściankę, to chociaż będzie miało to ciepłe powietrze gdzie uchodzić poza budę i nie będzie się grzało wszystko dookoła. Piwnica na dole z pewnością pomaga, mało tam przestrzeni pomiędzy wentylami a GPU, nie ma skąd pobierać świeżego powietrza.
kalderon 761 Opublikowano 17 Maja Opublikowano 17 Maja Obudowa w wariancie z wentylatorami czy bez? Bo jak 'z' to tam są 4 wentyle i meshowy front, jakiś przepływ powietrza powinien być.
PrzemeeK 8 Opublikowano 17 Maja Autor Opublikowano 17 Maja Jeżeli z wentylatorami to już serio jakiś komplet dobrych a nie znowu, dwa arctici będzie mial i trzy endorfy
Karro 340 Opublikowano 17 Maja Opublikowano 17 Maja 8 godzin temu, PrzemeeK napisał(a): Siema, mój brat Namów go na sprzedaż i kupienie 5070ti 2
PrzemeeK 8 Opublikowano 17 Maja Autor Opublikowano 17 Maja Nie ma opcji, bo używa VR i chce mieć mocny raster.
Rekomendowane odpowiedzi