Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Na papierze wystarczy. Jeśli w miarę trzyma normy, to powinien działać bezproblemowo.

Licz około 150W na CPU, 250W na GPU, kilkadziesiąt wat na resztę podzespołów komputera, zostaje mniej więcej 150W zapasu. 

GPU mocniejszego niż 5070 nie podłączysz, bo masz tylko 2x8pin.

Opublikowano

Wersja bronze czy może gold tego zasilacza? bo jeżeli gold to trochę poprawili ten drop na linii 12v pci-e przy mocniejszych kartach, Miałem ten zasilacz 5 lat u siebie i dopiero jak kupiłem r9 290 (250w) to pod obciążeniem w krytycznych momentach potrafiło spaść poniżej normy (11.40v) i reset pc, dałem ten zasilacz kumplowi który siedział na 1660Ti i nie było żadnego problemu przez kolejne 5 lat z racji niższego poborą prądu przez jego kartę, po czym pół roku temu robił upgrade na 7700xt i znów był problem ze sporym spadkiem napięcia, non stop pod obciążeniem zaczęły migać diody na karcie sygnalizujące problem z niestabilnym napięciem, dopiero po sporym obniżeniu mocy problem ustępował. Jeżeli masz wersję bronze to napisz najlepiej ile maksymalnie chcesz przeznaczyć na nowy zasilacz.