Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• 2 miesiące temu...
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Grałem, ale po kilku próbach ubicia 1 bossa dałem spokój, nie dla mnie tak samo jak jedynka i dwójka. Gra ustawiła mi dziwne detale, jakieś średnie z dlss wydajność... xD  dałem Ultra(max) z DLAA + FG i było grywalne na luzie z ok 110-120fps albo i 150 zależnie od miejsca .

obraz.thumb.png.0debbfb6ca964a5860f4083c8ea9c420.png

Opublikowano
36 minut temu, Reddzik napisał(a):

Grałem, ale po kilku próbach ubicia 1 bossa dałem spokój, nie dla mnie tak samo jak jedynka i dwójka. Gra ustawiła mi dziwne detale, jakieś średnie z dlss wydajność... xD  dałem Ultra(max) z DLAA + FG i było grywalne na luzie z ok 110-120fps albo i 150 zależnie od miejsca .

obraz.thumb.png.0debbfb6ca964a5860f4083c8ea9c420.png

No właśnie mnie pojedynek z nim skutecznie zniechęcił do zakupu bo jeszcze zanim do niego doszedłem byłem przekonany, że kupie. Stanowczo przegięty jak na pierwsze takie starcie i taka opinia powiela się wśród wielu komentarzy w sieci.

• Upvote 1
Opublikowano

Nioh miał zawsze większy próg wejście do świata gry niż tytuły od FS. Pamiętam, że pierwszy Nioh mnie trochę zniechęcił ale jakoś się przełamałem i levelowałem postać przechodząc pierwsze lokalizacje po kilka razy. Teraz to jest moja ulubiona seria zaraz po "Soulsach" od FS. Dema nawet nie sprawdzam, bo i tak na 100% zagram w ten tytuł.

Opublikowano

Mnie odrzuca ten system postaw, gdzie trzeba zmieniać to i owo, jakieś techniki odbicia, zmieniamy styl ze podstawowego na ninja itd. Nie podoba mi się to, próbowałem się przemóc z jedynką, grałem trochu w dwójkę ale dałem sobie spokój. 

W tym demie to ten cały niebieski pomocnik, którego można przywołać jest dużo gorszy od tego co ma Lies of P czy Dark Souls- npcy czy duchy w Elden Ringu, to tylko zwiększa życie bossowi, a sam jest taką kuternogą do pomocy, że aż żal takie coś istnieje w takiej grze. W niczym nie pomoże, nie zbiera aggro, często stoi jak ten kołek i nie wie co robić, w Dark Soulsach fajnie się klepało bossa z npc do pomocy, czy nawet w Lies of P mimo, że nie był mocny to kurde coś zdziałał i pomógł ogarnąć bossa, ten tu to raczej ani przynęta ani pomocnik, spokojnie można go olać. Do tego i tak mamy limit przywołania w postaci potrzebnego przedmiotu, co też utrudnia, w Lies of P było podobnie ale tam to inna liga. 

Gierka ma fajny klimat, wygląda też fajnie ale ten system walki mi nie podchodzi, a do tego jeszcze pomocnik jakbym potrzebował nie jest w ogóle "pomocnikiem" :E

Opublikowano

W Nioh 2 mam ograne 125h. Bez farmienia się nie obeszło - nie pamiętam jaki miałem level, ale grubo ponad 100. To jedna z moich ulubionych serii. Podoba mi się ta dynamika i vibe. Pobrałem wersję demo na PS5 Pro i gram w trybie wydajność, ale postanowiłem też ściągnąc demo ze Steam i porównam sobie. Jak będzie duża różnica to fulla kupię na PC, a jak nie to wleci pudełkowa na PS5.