Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Jak zmieniłem DLSS na 50% i 90% min/max rendering resolution i wylaczylem FG to sutter całkowicie zniknął. Dziwne bo przy DLAA/FG jest sztywne 120 klatek ale sutter. Nie wiem zostawię narazie ten DLSS jak wyżej bo nic innego nie wymyślę. 
Podniesienie o dowolny procent tych wartości powoduje, ze sutter wraca. 

Edit: Dobra znalazłem rozwiązanie. Wyłączenie w opcjach gry ''FPS dynamic adjustment'' całkowicie wyeliminowało ten sutter. Teraz DLAA\Ultra\FG i jest mega płynnie.

Jestem po tym pierwszym bossie i gra się świetnie!

Nioh 3 06.02.2026 21_20_48.png

Edytowane przez userKAMIL
Opublikowano (edytowane)

Not bad.

steam.png.6a0e73a6a32d482ba27beea4e10c312f.png

https://www.dsogaming.com/pc-performance-analyses/nioh-3-pc-performance-analysis/

„Głównym problemem Nioh 3 jest nierówny ruch kamery, gdy liczba klatek na sekundę nie jest zablokowana na 60 FPS lub 120 FPS. Oto, co mam na myśli: jeśli gra jest zablokowana na 120 FPS, kamera porusza się płynnie. Ale przy 110 FPS można zauważyć drobne zacięcia, gdy poruszasz kamerą. Im niższa jest liczba klatek na sekundę, tym gorsze są te zacięcia. Dobrą wiadomością dla wszystkich posiadaczy kart graficznych z serii NVIDIA RTX-50 jest to, że DLSS 4 Multi-Frame Gen może rozwiązać te problemy z zacinaniem się kamery podczas panoramowania. Dzięki DLSS 4 MFG X4 udało mi się uzyskać płynne panoramowanie kamery przy odblokowanej liczbie klatek na sekundę. Grałem ponad 20 godzin i moje wrażenia są doskonałe."

Nioh-3-GPU-benchmarks-3-1536x864.png

Edytowane przez DżonyBi