peersi 0 Opublikowano 24 Czerwca Opublikowano 24 Czerwca Witam, Nieco ponad tydzień temu kupiłem kartę graficzną marki Asus, był do niej dołączany kod na grę Doom: Dark Ages. Kartę odebrałem i od razu zarejestrowałem produkt, kod przyszedł po tygodniu. Kartę jednak chciałbym zwrócić. Czy ma ktoś z Państwa doświadczenie w takich sytuacjach? W regulaminie promocji jest napisane tak: "Jeśli uczestnik zwróci swój produkt objęty promocją, zgłoszenie jego udziału w promocji zostanie odrzucone. Wypłacone środki z już zrealizowanych zgłoszeń zostaną w takim wypadku zwrócone spółce ASUS wraz z dodatkową opłatą manipulacyjną w wysokości 75,00 €. Oprócz tego spółka ASUS podejmie kroki prawne przeciw nieuczciwym działaniom lub próbom oszustwa." Co się zatem stanie, jeśli kartę odeślę do sklepu, czy kwota zwrotu zostanie obniżona? Czy Asus zdecyduje się wytoczyć mi proces? Naśle na mnie policję? Stanie pod oknem i będzie mnie wyzywał i krzyczał, że jestem oszustem i złodziejem i żebym oddał kod na Dooma? ...czy to tylko taki straszak i żadne kroki nie zostaną podjęte? Bardzo proszę o odpowiedź i pozdrawiam.
Send1N 2 601 Opublikowano 24 Czerwca Opublikowano 24 Czerwca Był już kiedyś tego typu temat poruszany i większość ludzi robiła taką cebulę że zwracała kartę i mieli grę za darmo a kwota zwrotu nie została obniżana z tego co pamiętam.
sideband 1 133 Opublikowano 24 Czerwca Opublikowano 24 Czerwca To zależy od sklepu ogarnięte sklepy dopiero po 14dniu wysyłają kod do gier by uniknąć takich sytuacji. 3
JacekRTX 152 Opublikowano 24 Czerwca Opublikowano 24 Czerwca Ja dostałem kod na gry od x komu szybciej niż procesor
smolus7 20 Opublikowano 24 Czerwca Opublikowano 24 Czerwca Najprawdopodobniej będzie jak piszesz, specjalny oddział ASUSA, składający się z byłych żołnierzy elitarnych tajwańskich jednostek specjalnych, zostanie skierowany pod twoje miejsce zamieszkania i '' Stanie pod oknem i będzie mnie wyzywał i krzyczał, że jestem oszustem i złodziejem i żebym oddał kod na Dooma? ''. Do tego może dojść obserwacja którym pojazdem jeździsz, spuszczanie powietrza z opon i blokada rury wydechowej. Jeżeli ustalą numer telefonu, nękanie, telefony niby z banku i takie tam. Rozsiewanie fałszywych plotek na twój temat w miejscu pracy. Wiec lepiej się zastanów. 2
Krzysiak 808 Opublikowano 25 Czerwca Opublikowano 25 Czerwca Zależy jak sklep do tego podejdzie. Jak pisał wyżej side ogarnięte sklepy wysyłają kody po 14 dniach kiedy już nie ma opcji zwrotu.
kekeke 23 Opublikowano 26 Czerwca Opublikowano 26 Czerwca Promocja Asusa nie angażuje sklepu. Kod dostaje się przez skan faktury i numer seryjny
Psiak 25 Opublikowano 27 Czerwca Opublikowano 27 Czerwca To może działać w drugą stronę sklep sobie w taki sposób blokuje regulaminowy zwrot 14 dniowy, kowalski na szybko aktywuje kod i jest win-win Nie można zwrócić min. " Treści cyfrowe (np. ebooki, muzyka, filmy), jeśli konsument wyraził zgodę na rozpoczęcie świadczenia przed upływem 14 dni i został poinformowany o utracie prawa odstąpienia. Usługi w pełni wykonane" W xkom w zamówieniu wypisany jest jako gratis kod, więc trzeba by było tego się przyjrzeć dokładnie. Według mnie jak jest na fakturze, to mamy obowiązek zwrócenia tylko to co chcemy zwrócić, nie musimy wszystkiego. Jak jest gratis to powinno być bez problemu. Ps. powód zwrotu, piszczące cewki?
peersi 0 Opublikowano 27 Czerwca Autor Opublikowano 27 Czerwca (edytowane) Nie, cewki są cicho, a skąd ten pomysł? Bo "" mi tu nie pasuje, w niektórych sztukach jest faktycznie dramat. Właściwie to już zrezygnowałem z pomysłu zwrotu (choć zgłosiłem, więc mam jeszcze 12 dni na zmianę decyzji ewentualnie). Powodem było coś jeszcze głupszego od cewek - słaby potencjał OC kupionego egzemplarza Inni mają po 150-200Mhz więcej na rdzeniu. Rozważałem kolejne losowanie w silikonowej loterii, ale że szatan bóg jeden pies mnie nie lubi, pewnie znowu dostałbym coś śmiesznego. Edytowane 27 Czerwca przez peersi
Krzysiak 808 Opublikowano 27 Czerwca Opublikowano 27 Czerwca Jak jest cicho to miałbym w mniejszy potencjał OC 2
Send1N 2 601 Opublikowano 27 Czerwca Opublikowano 27 Czerwca "OC" to i tak w od lat = UV a nie jakieś pakowanie 100-150mhz w opór z poborem w kosmos bo to się kompletnie nie skaluje 1
peersi 0 Opublikowano 27 Czerwca Autor Opublikowano 27 Czerwca (edytowane) 10 minut temu, Send1N napisał(a): "OC" to i tak w od lat = UV a nie jakieś pakowanie 100-150mhz w opór z poborem w kosmos bo to się kompletnie nie skaluje No to miałem na myśli. Mam stabilne 2865 Mhz na rdzeniu przy 960 mV, ale smutno się robi, gdy widzę komentarz na jutubie że "a ja mam stabilne 3k na 0.92" (no może aż takich nie było) ech. Ale cholera wie czy to prawda, czy faktycznie stabilne itd. Zwykłe 5070 mam na myśli. Chociaż UV też overrated troche, bo o ile w SW Outlaws trzyma mi 170-190W tak jak sobie wymarzyłem, tak już w nowym Doomie schodzi do okolic 140-150W i tracę kilka solidnych FPSów (w Doomie ważnych) w stosunku do OC+PL do okolic 190-200W. Może PL jest lepszym rozwiązaniem jeśli chcę po prostu trzymać określony pobór prądu? Edytowane 27 Czerwca przez peersi
Rekomendowane odpowiedzi