Grexons 7 Opublikowano 27 Czerwca Opublikowano 27 Czerwca (edytowane) Siema, Panowie potrzebuję obudowę poniżej 40cm głębokości, ok. 27cm szerokości wysokość nie ma za dużego znaczenia ale pewnie około 45cm. Aktualnie mam asus AP201 która jest świetna, ale nie zgrywa mi się z meblam w salonie Znalazłem cooler master qube 500 klik ... Miały jakiś problem na początku z filtrami przeciw kurzowymi, ale podobno je zmienili. Jedynie mam tam wątpliwości że kable zasilacza będą pchać mi kartę graficzną w dół... Karta ma 343mm, ale przyszłościowo fajnie jak by mogło wejść coś większego. Ma ktoś pomysł na coś innego? Edytowane 27 Czerwca przez Grexons
ShaDow_Pro 566 Opublikowano 28 Czerwca Opublikowano 28 Czerwca Mam podobny model w drugim kompie, w takiej cenie bez podjazdu, porządna blacha.
Grexons 7 Opublikowano 29 Czerwca Autor Opublikowano 29 Czerwca Spoko tylko że do chłodzenia zabraknie 1mm a do montażu karty 4mm
ShaDow_Pro 566 Opublikowano 29 Czerwca Opublikowano 29 Czerwca (edytowane) Mi w niej Fortis 5 na luzie się mieści a ma 159mm wysokości. Przedni wentylator można wymienić na slim i wtedy też powinno podejść. W razie czego zawsze można zrobić zwrot jak nie podejdzie. Edytowane 29 Czerwca przez ShaDow_Pro
Send1N 4 191 Opublikowano 1 Lipca Opublikowano 1 Lipca W dniu 28.06.2025 o 15:48, ShaDow_Pro napisał(a): Mam podobny model w drugim kompie, w takiej cenie bez podjazdu, porządna blacha. Chodzi o tą Inwin 301? wydaje się być piekarnikiem w porównaniu do tego asusa co ma zabudowany front i top
ShaDow_Pro 566 Opublikowano 1 Lipca Opublikowano 1 Lipca @Send1NTak, to samo tyle że ma front panel od góry, Ryzen 7 5700X (120W) z Fortisem 5 dual + GTX 1060 daje radę na luzie bez problemu, z przodu jest 2x 120mm i tył 1x 120mm, można też na dół dać 2x120. Ale mocniejsza konfiguracja mogłaby się zgrzać zapewne. 1
Grexons 7 Opublikowano 3 Lipca Autor Opublikowano 3 Lipca Też mam wrażenie że w INWIN 301 wszystko sie ugotuje... Chyba jednak będe wybierał miedzy cooler master qube 500 lub lian li o11 air mini tyle że ta obudowa już będzie wystawać z 3centymetry za zabudowę ale to jakoś przeżyje. 1
CryptTM 404 Opublikowano 3 Lipca Opublikowano 3 Lipca Składałem kilka komputerów w InWin 301 i mogę napisać tak: dobrze się w niej pracuje, jest miejsce na wszystko (kable, wentylatory), wygląda ładnie. Jednak nie jest to konstrukcja dla top specyfikacji, bo wentylacja jest tylko średnia. Dla takiego 6x2 CPU i coś pokroju 200-220W karty ok, ale ja wsadzimy 300W kartę, to będzie gorąco. Wentylacja na 100% tylko pogarsza sprawę temperatur. Wniosek: średni czy budżetowy build i będzie pan zadowolony. Topka odpada.
Send1N 4 191 Opublikowano 3 Lipca Opublikowano 3 Lipca 9 godzin temu, Grexons napisał(a): Też mam wrażenie że w INWIN 301 wszystko sie ugotuje... Zabudowany front, zabudowany top + dochodzi mały rozmiar a powietrze jest zasysane tylko z małej kratki wentylacyjnej na tylnej blasze którego dostęp dodatkowo ogranicza wiązka kabli tam nie może być dobrego przepływu
CryptTM 404 Opublikowano 3 Lipca Opublikowano 3 Lipca 7 minut temu, Send1N napisał(a): tam nie może być dobrego przepływu Bo być nie musi, wystarczy odpowiednio dobrać komponenty i będzie OK. 1
Grexons 7 Opublikowano 9 Lipca Autor Opublikowano 9 Lipca Okej, padło na Liam li zobaczymy ile to warte...
Rekomendowane odpowiedzi