Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Keller zmienił(a) tytuł na Kupię Ryzen 5600 z dobrym o/c
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano (edytowane)

Używki wbrew pozorom spadają do 250 zł + wysyłka, sam za tyle kupiłem 5600x. ;)
Ale nowego można chociaż zwrócić. 
Co innego, że moim zdaniem szukanie ryzena 5600 do mocnego UV nie ma sensu, ponieważ przy niskim poborze i tak dużo lepsze są ryzen 5500, 8400f, 7500f lub i5 12400f.

Edytowane przez musichunter1x
Opublikowano
15 godzin temu, musichunter1x napisał(a):

Używki wbrew pozorom spadają do 250 zł + wysyłka, sam za tyle kupiłem 5600x. ;)
Ale nowego można chociaż zwrócić. 
Co innego, że moim zdaniem szukanie ryzena 5600 do mocnego UV nie ma sensu, ponieważ przy niskim poborze i tak dużo lepsze są ryzen 5500, 8400f, 7500f lub i5 12400f.

Ryzena 5500 mam i pobiera mało prądu, ale 5600 czy 5600 X na 1.1v pobiera niewiele więcej, więc jest ok. Gdyby ktoś miał. Inne nie wchodzą w grę.

• 2 miesiące temu...
Opublikowano (edytowane)
4 godziny temu, Grolshek napisał(a):

Nie chcę co prawda sprzedać ale mój robi 4,6 na 1,15V to jakiś dobry jest?

Tak, jeśli allcore. Ja celowałem na 4.4Ghz 1.1V i takie są lekko ponadprzeciętne. Ogólnie wydajność nie podnosi się za wiele, bo z 1%, ale w tym sęk, że da się takie skręcić by były chłodne, czy niski pobór prądu i to jest cel.

Edytowane przez Keller
  • Like 1
Opublikowano

Próbuj jakąś używkę z olx, wraz z wysyłką olx. Trafiłem za drugim razem taką sztukę że robiła 4,75ghz na 1.15v allcore - cinebench r23 przechodził na powietrzu poniżej 77st. 

• Like 1
Opublikowano
12 godzin temu, denyx23 napisał(a):

Próbuj jakąś używkę z olx, wraz z wysyłką olx. Trafiłem za drugim razem taką sztukę że robiła 4,75ghz na 1.15v allcore - cinebench r23 przechodził na powietrzu poniżej 77st. 

Po prostu miałeś farta, a ja kupię osiem z olx różnych i żaden na tyle nie poleci :D muszę mieć pewniaka.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...