Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

@Sidr

beTKiFy.jpeg

Od strzała wymieniłem lewy bok z wieloma przyciskami na ten uboższy.. Prawą stronę zostawiłem po staremu.

Myszka jest nieco lżejsza od G602. Dłoń leży na niej podobnie jak na Logi.

Do myszki jest apka. Nie startuje wraz z windowsem.

Duża paleta konfiguracji. Apka daje możliwość konfiguracji 3 odmiennych profili ustawień dla myszki.

Ustawisz argb, ale tylko to z przodu bo logo w "dupsku" świeci jak chce. Podświetlenie można wyłączyć.

Ustawiasz czułość aż po 16000 DPI oraz 4 tryby Polling Rate w Hz , od eko 250 po fpsowe 1000.

Czy lepiej mi się używa? Ja jestem laikiem. Dla mnie podobnie. Przyzwyczaiłem się szybko.

Osobiście używam tryb eko z 2400 DPI.

Edit: rolka delikatnie słyszalna, bo ta w G620 nic a nic.

No i myszkami jeżdżę po blacie jak na foto.

Na razie wydaje się w porządku, zwłaszcza za ten hajs.

Nie jestem pro graczem i mi tylko chodziło o rozmiar myszki :hihot:

Edytowane przez MarcoSimone
Opublikowano (edytowane)
2 godziny temu, MarcoSimone napisał(a):

@Sidr

beTKiFy.jpeg

Od strzała wymieniłem lewy bok z wieloma przyciskami na ten uboższy.. Prawą stronę zostawiłem po staremu.

Myszka jest nieco lżejsza od G602. Dłoń leży na niej podobnie jak na Logi.

Do myszki jest apka. Nie startuje wraz z windowsem.

Duża paleta konfiguracji. Apka daje możliwość konfiguracji 3 odmiennych profili ustawień dla myszki.

Ustawisz argb, ale tylko to z przodu bo logo w "dupsku" świeci jak chce. Podświetlenie można wyłączyć.

Ustawiasz czułość aż po 16000 DPI oraz 4 tryby Polling Rate w Hz , od eko 250 po fpsowe 1000.

Czy lepiej mi się używa? Ja jestem laikiem. Dla mnie podobnie. Przyzwyczaiłem się szybko.

Osobiście używam tryb eko z 2400 DPI.

Edit: rolka delikatnie słyszalna, bo ta w G620 nic a nic.

No i myszkami jeżdżę po blacie jak na foto.

Na razie wydaje się w porządku, zwłaszcza za ten hajs.

Nie jestem pro graczem i mi tylko chodziło o rozmiar myszki :hihot:

Jeżeli nowy kształt myszki nie powoduje dyskomfortu i gładko na nią przeszedłeś z G602, to super. Bałem się głównie o ergonomie, soft i wbudowany akumulator. Trochę szkoda, że jest lekka. Nie wiem z jakiej rozdzielczości korzystasz, ale ten sensor powinien Ci  robić duża zmiane na plus.  Jeżeli będziesz miał  jakieś nowe uwagi względem jejpracy, to pisz. :)

A bok czemu wymieniłeś?  Niewygodnie się trzyma?  Te przyciski wydają się za duże i za nisko umieszczone.

A  cena dobra, jeszcze. Dzięki kochanej UE od 2026 kupowanie tanich i ciekawych gadżetów z Ali i nie tylko się skończy. Jeszcze w tym roku planują dowalić cło do kwoty poniżej 150 ojro. Praktycznie, tylko to spowoduje, że kupowanie z Chin będzie już nieopłacalne. Pewnie dalej wszystko da się kupić, ale już przez pośredników w EU.

Edytowane przez Sidr
Opublikowano (edytowane)

@Sidr

Lewy bok ma to stado przycisków i mnie to wkurza.. One są mi zbędne bo ja jestem noobem i nie używam w grach makro ustawień.

Bez nich lepiej mi się trzyma dłoń na tej myszce.

Ja stary pierdziel jestem i myszka miała być rozmiarów G602, latać po blacie podobnie i mieć podobne DPI do ustawienia.

Co do aku to za wcześnie na opinię.

Po używam do końca miesiąca i sobie drugą ewentualnie na zapas zamówię :hihot:

ps. jakbyś był z Wawy to bym Ci wypożyczył do pomacania tą "myszkę" 8:E 

Dzięki UE, drogie gruzy z Chin to najmniejszy będzie problem.

Jeszcze chwila i wszyscy przeskoczymy na gaming na smartfony, tak wywali ceny prundu :P

Opublikowano
13 godzin temu, MarcoSimone napisał(a):

@Sidr

Lewy bok ma to stado przycisków i mnie to wkurza.. One są mi zbędne bo ja jestem noobem i nie używam w grach makro ustawień.

Bez nich lepiej mi się trzyma dłoń na tej myszce.

Ja stary pierdziel jestem i myszka miała być rozmiarów G602, latać po blacie podobnie i mieć podobne DPI do ustawienia.

Co do aku to za wcześnie na opinię.

Po używam do końca miesiąca i sobie drugą ewentualnie na zapas zamówię :hihot:

ps. jakbyś był z Wawy to bym Ci wypożyczył do pomacania tą "myszkę" 8:E 

Dzięki UE, drogie gruzy z Chin to najmniejszy będzie problem.

Jeszcze chwila i wszyscy przeskoczymy na gaming na smartfony, tak wywali ceny prundu :P

Tylko pomacać, to nie. Napisałem Ci na priv. :)

Opublikowano (edytowane)

Zajechała G502 X Lightspeed.

u6Z6Rob.jpeg0g0btgF.jpegZet3snE.jpeg

Porównanie 3 myszek G502 X vs G602 vs SM809 Pro

sMHL0I7.jpeg

G502 X najlżejsza z tych trzech myszek.

Ręka wydaje się że lepiej leży na Chińczyku bo ma tak "garb" pod palcem wskazującym.

G602 ciężka bo ma 2x AA to paluszki dociążają.

G502 X ładnie wykonana, ale...

...czy to normalne aby rolka w tej myszce "terkotała" i czuć było przy przewijaniu, pod palcem to "przeskakiwanie"?

G602 gładziutko działa na rolce, zbliżona do niej jest SM809 pro a G502 X jest głośna wydaje dźwięk jak tania zabawka.

Edit: korekta bo pomyliłem G604 z G602 a właśnie G602 posiadam i jest na foto.

• Upvote 1
Opublikowano

Opisz wrażenia, kiedy już się nimi dłużej pobawisz. Mnie z kolei lektura tego wątku natchnęła mnie by zadbać o myche i zrobiłem rewitalizacje swojej G604. Popękane gumy, kółko kręciło się z dużym oporem i widać było, że w środku jest trochę zasyfiała. W sumie pierwszy raz ją czyściłem, a ma już z 5 lat. Przed:

o1.jpg

o2.jpg

o3.jpg

o4.jpg

PO:

n1.jpg

n2.jpg

n3.jpg

• Upvote 1
Opublikowano

biała myszka szybko się będzie brudzić. Nie będzie to dobrze wyglądać. 

Myszki się zużywają i nic na to nie poradzisz, średnio co 2-3 lata dobrze jest wymienić bo plastiki i gumy będą wytarte

Jak stać cię na wydanie kilku stów na myszkę to możesz wymieniać, ja kupuję tanie za około 150zł po kablu co około 2 lata

Opublikowano
9 godzin temu, MarcoSimone napisał(a):

Na razie to mnie to kółko głośne irytuje.

To zalezy od modelu myszki, w superlight 1 scrol byl glosny, a w obecnej superlight 2 jest mega cichy.

Nic z tym nie zrobisz ;) 

• Like 1
Opublikowano
18 godzin temu, MarcoSimone napisał(a):

Posadziłem siostrzeńca do kompa i kazał wymienić G502 X na SM809 Pro bo go scroll wkurwiał :hihot:

Tam masz taki przycisk i możesz wyłączyć opór w rolce całkowicie ;)

Opublikowano
15 minut temu, Sidr napisał(a):

Pierwszy od strony rolki.

ps: a już chciałem coś @Kadajo odpisać... ;)

O kurcze, faktycznie! Teraz to śmiga jak inna rolka, wręcz za szybko 8:E I nic nie terkocze, nie hałasuje. 

To nie zwracam, będzie testowane dalej i zobaczę która na zapas: SM809 Pro czy G502 X.

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano (edytowane)

A mnie ciekawi jak wam się sprawują myszki Logitecha? Pytam ponieważ moja już kolejny raz zaczęła robić dwukliki i wylądowała w koszu. Jest to już czwarta G903 która pierw ląduje na gwarancji, a jakiś czas po gwarancji w koszyku z powodu dwukliku. Teraz po raz pierwszy dałem szanse razerowi, zobaczymy jak się będzie sprawował. Logitech mnie na tyle wkur... że się pozbyłem całkowicie, wymieniłem myszkę, klawiaturę i podkładkę powerplay. 

Edytowane przez Faflucy
Opublikowano
Godzinę temu, Faflucy napisał(a):

A mnie ciekawi jak wam się sprawują myszki Logitecha? Pytam ponieważ moja już kolejny raz zaczęła robić dwukliki i wylądowała w koszu. Jest to już czwarta G903 która pierw ląduje na gwarancji, a jakiś czas po gwarancji w koszyku z powodu dwukliku. Teraz po raz pierwszy dałem szanse razerowi, zobaczymy jak się będzie sprawował. Logitech mnie na tyle wkur... że się pozbyłem całkowicie, wymieniłem myszkę, klawiaturę i podkładkę powerplay. 

Pierwsza wersja g pro x superlight tez cierpiala na dwuklik ale kolejna iteracja jest juz tego pozbawiona wiec jesli w G903 on wystepuje to bedzie sie pojawial zawsze, wada konstukcyjna, dopiero nowsze iteracje moga miec to poprawione.