Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam 

Zamówiłem ostatnio w/w zasilacz i dzisiaj go odebrałem. Już miałem wszystko składać w nową skrzynkę, ale zaskoczył mnie brak kabli EPS12V 4+4 piny (Pozostałe są w komplecie). Czy ktoś wie co robić w tej sytuacji? Może ktoś ma jakieś doświadczenie gdzie uderzyć? Oczywiście wiem, że najłatwiej by było bujać się ze sklepem w którym to zamówiłem tym bardziej że to Media Expert który mam lokalnie niedaleko od siebie, ale znając życie będzie to trwało wieki. Już nie raz przerabiałem jakieś felerne HDD czy inne podzespoły i zamiast cieszyć się z nowego sprzętu czekałem tygodniami. 

Opublikowano (edytowane)

Siedzę w temacie od lat i raczej nie pomyliłem kabli, ale proszę bardzo. 

IMG_20250724_004846.jpg

IMG_20250724_004903.jpg

IMG_20250724_004919.jpg

IMG_20250724_004931.jpg

IMG_20250724_004943.jpg

IMG_20250724_005006.jpg

IMG_20250724_005044.jpg

IMG_20250724_005051.jpg

IMG_20250724_005102.jpg

IMG_20250724_005116.jpg

Jest dosłownie wszystko prócz tych dwóch kabli do zasilania CPU. Sam byłem mega zaskoczony i sprawdzałem chyba z 10 razy. Przepraszam za niewyraźne zdjęcia ale na szybko robiłem bez sprawdzania jak ostrość faktycznie złapało. 

Jakby nie było jest 24 pin. Jest żółty kabelek pod nowe grafiki, jest 12VHPWR + 2x 8 pin, są kable sata, molex + floppy, pcie, ale nie ma EPS12V. Miałem nadzieje, że jak za czasów PCLaba znajdzie się ktoś kto ogarnia temat i obejdzie się bez zwrotów. 

Edytowane przez Morv
Opublikowano (edytowane)
3 godziny temu, ShaDow_Pro napisał(a):

Jeśli faktycznie nie ma przewodów EPS to mega dziwna sprawa, zasilacz był nowy zafoliowany? 

Samo pudełko nie było zafoliowane tylko jakby to powiedzieć "gołe" i tam gdzie się otwiera zaklejone taśmą bezbarwną najzwyklejszą. Nie tym takim fabrycznym kółeczkiem jak to często bywa w nowych pudełkach. Pudło powinno być w folii?

Godzinę temu, Send1N napisał(a):

Wszystkich przewodów łącznie razem z kablem zasilającym powinno byc w pudełku 11 więc jeżeli wyżej wrzucone zdjęcia to wszystkie to brakuje :E niezła faza...

Wszystkich kabli było 9. Wrzuciłem i tak o jedno zdjęcia za dużo bo zdublowałem chyba PCI-e. Tak czy siak brakowało właśnie dwóch kabli EPS właśnie. 

Pojechałem dzisiaj do ME i pani bez problemu przyjęła zwrot nawet nie zaglądając do pudełka. Oddała pieniądze i powiedziała żebym zamówił kolejny raz jak najszybciej. Zobaczymy co przyjdzie tym razem :E Mam nadzieje że jutro się okaże... 

Edytowane przez Morv
Opublikowano (edytowane)

Jutro to w ogóle może otworzę od razu w sklepie jak będę miał jakieś podejrzenia co do pudełka. Nie będę musiał znowu dymać do sklepu w razie czego. 

Mam jeszcze nadzieje że załapię się na 20$ ze steama. Mogłem przyjanuszyć i próbować zrobić na dwa zasilacze bo nie anulowali mi poprzedniego i mam stary paragon, ale nie będę świrował. 

Edytowane przez Morv
Opublikowano (edytowane)

A gdzie był kupowany? I za ile?

A nieważne, już widzę że ME.

Może popatrz ofertę na oficjalnej stronie MSI, tam z kodem na pierwsze zakupy kupisz 1000-watowca w cenie 850 z ME. Tylko wysyłka dłużej potrwa, mi z Holandii wieźli.

Edytowane przez eyeliner
Opublikowano (edytowane)

Już jedzie druga sztuka więc nie będę nic kombinował chyba że znowu przyjdzie przesyłka i będzie coś nie tak. To wtedy może braknąć mi cierpliwości. Wentylatory do obudowy zamówiłem o 10 rano i nie dali rady wysłać dzisiaj. Do cholery z tymi sklepami... Na allegro praktycznie wszystko przychodziło następnego dnia. 

Edytowane przez Morv
Opublikowano
W dniu 24.07.2025 o 16:20, ShaDow_Pro napisał(a):

Msi ma opakowanie zafoliowane całe, pewnie ktoś otworzył i zabrał dwa, które potrzebował. 

Tak jak mówiłeś. Dzisiaj dotarła druga sztuka w folii. Nie dość że kable w komplecie to jeszcze jakaś naklejka na zasilaczu i papierologia. Tych rzeczy nie było wcześniej... 

• Like 1
Opublikowano (edytowane)

Media Expert czy inny. Wszystko się sprowadzi do tego kogo akurat zatrudniali.

W Komputroniku 20 lat temu ludzie kupowali nowe karty a dostawali używane z kurzem na wentylach.

Były afery z Xkomem. Były z Morelami. 

Z każdym dużym sklepem czasem się zdarzy, że zatrudnią jakiegoś cwaniaka.

Ale co do Media Expertu to lokalne sklepy są najgorsze. 

Nie zapomnę jak jakiś 20 letni szczyl w moim lokalnym ME, potraktował  pracującego laptopa z dyskiem HDD w środku. Zapytałem o coś, nie pamiętam. O model? A może o jakiś parametr.

Gość wziął pracującego laptopa, szybkim ruchem go przekręcił do góry nogami, po czym niemal rzucił na blat, niczym worek kartofli. Wiecie, laptopa z takim urządzeniem co to jest cholernie wrażliwe na wstrząsy, bo ma jakieś wirujące talerze i głowice niebezpiecznie blisko ich powierzchni. ;) 

Jeszcze focha strzelił jak mu wyjaśniłem czemu już nie jestem zainteresowany zakupem jakiegokolwiek laptopa w tym sklepie. :E

Edytowane przez VRman
Opublikowano

Wczoraj czytałem o takiej jednej chytrej babie :D https://wiadomosci.radiozet.pl/polska/39-latka-zamawiala-paczki-na-fikcyjne-nazwiska-grozi-jej-wiezienie

"Z większości zamawianych przez siebie przesyłek wyjmowała rzeczy, po czym niekompletne już bądź puste przesyłki odsyłała do sklepów internetowych" podobno biżuteria i perfumy, ale kto wie czy jej też kabelki przypadkiem potrzebne nie były :P 

Opublikowano

Tam w ogóle mogła być jakaś grubsza historia bo kabel 12VHPWR dzisiaj "wbił" się do zasilacza dużo lepiej niż w tym czymś wcześniej. W tym otwieranym zanim skumałem, że coś jest nie tak szykowałem go do montażu i tam musiałem użyć ze dwa razy tyle siły by to zaskoczyło na swoje miejsce. 

Opublikowano

Ktoś wie jak uzyskać link do swojej opinii od media expert. Owszem w swoim profilu mam opinię. Na stronie też jak wezmę najnowsze to jest, ale nigdzie nie ma żeby udostępnić konkretny link do swojej opinii. 

Potrzebuje go by dostać 20$ na steam od MSI, a na ich stronie było pokazane że Media Expert bierze w tym udział wiec myślałem że nie będzie problemu. 

Opublikowano
5 minut temu, Morv napisał(a):

Ktoś wie jak uzyskać link do swojej opinii od media expert. Owszem w swoim profilu mam opinię. Na stronie też jak wezmę najnowsze to jest, ale nigdzie nie ma żeby udostępnić konkretny link do swojej opinii. 

Potrzebuje go by dostać 20$ na steam od MSI, a na ich stronie było pokazane że Media Expert bierze w tym udział wiec myślałem że nie będzie problemu. 

Wklej link do strony ze wszystkimi opiniami, im się w dupach poprzewracało w tym MSI. Jak się nie da to się nie da. Mi i tak wysłali.

Opublikowano
25 minut temu, AndrzejTrg napisał(a):

Czego ludzie nie robią dla 20$ :E 

Bez przesady. Kupiłem bardzo dobrą zasiłkę i nawet nie wiedziałbym o tym gdybym po prostu najpierw nie wbił na stronę MSI, a i tak bym dalej kupił. 

25 minut temu, AndrzejTrg napisał(a):

Czego ludzie nie robią dla 20$ :E 

Bez przesady. Kupiłem bardzo dobrą zasiłkę i nawet nie wiedziałbym o tym gdybym po prostu najpierw nie wbił na stronę MSI, a i tak bym dalej kupił. 

32 minuty temu, eyeliner napisał(a):

Wklej link do strony ze wszystkimi opiniami, im się w dupach poprzewracało w tym MSI. Jak się nie da to się nie da. Mi i tak wysłali.

https://www.mediaexpert.pl/komputery-i-tablety/podzespoly-komputerowe/zasilacze/zasilacz-msi-mpg-a850g-850w-80-plus-gold

Mam tylko taki link. Nawet stricte do opinii tego produktu nie daje rady posiąść. 

Opublikowano
30 minut temu, Morv napisał(a):

I gdybyś dalej żył w nieświadomości, to nie zmarnowałbyś jak do tej pory dwóch godzin :P (bierz moje posty, pół żartem pół serio :) )