Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Wcale asynchroniczne 8000 z luznymi timingami nie jest lepsze od 6000 1:1 na ciaśniejszych, może w jakimś benchmarku zobaczysz 2fps więcej i to wszystko, to bardziej w głowie siedzi i lepiej wygląda w sygnaturze :E próbuj 6400 1:1 jak 6600 nie idzie i tyle.

Opublikowano

No faktycznie jak nawet tm5 wali błędami już poniżej 1min przelotu :E jak odpalisz occt cpu + ram to pewnie po naciśnięciu start od razu wywali tonę błędów bo tam dodatkowo dociążony jest dobrze kontroler a nie tylko sam ram jak w tm5 ;) 

Opublikowano (edytowane)
3 minuty temu, Send1N napisał(a):

No faktycznie jak nawet tm5 wali błędami już poniżej 1min przelotu :E jak odpalisz occt cpu + ram to pewnie po naciśnięciu start od razu wywali tonę błędów bo tam dodatkowo dociążony jest dobrze kontroler a nie tylko sam ram jak w tm5 ;) 

Nie no żartuję. 6600 odpuszczam. Na razie testuję to:

7AE294AF-457E-42D9-9AE7-C140622857CA.thumb.png.6417c32a4ddb17045afafdc851d5c797.png

Edytowane przez terminus
  • Upvote 1
Opublikowano
7 minut temu, Phoenix. napisał(a):

Powielanie glupot cie nie uspraweidliwia ;) 

Hmm.... czy ju-rek to nie jeden z lepszych podkręcaczy pamięci na naszym forum? Ale zrobię porównanie i sam się przekonam. 

9C8B4D49-DCE9-45AE-880A-69A507C07A07.thumb.png.784cb12f283c05e6793efeeffa0377b9.png

Opublikowano
14 minut temu, Phoenix. napisał(a):

Ty nie jestes jurek, nawet nie portafisz czegos poprawnie skopiowac, a co dopiero zrozumiec :hihot: 

Próbujesz mnie obrazić? Wyluzuj, serio. Wiesz co.... nie chce mi się już z tobą gadać. Co za... eee... w sumie to nie warto...

• Haha 1
Opublikowano

Odnośnie trfc2

W tym temacie: 

jest napisane: 

Cytat

tRFC2 = Używane w AM5, zapewnia integralność danych przy wysokiej temperaturze DIMM, >85°C, należy potwierdzić sposób obliczenia, pozostaw na Auto.

• Like 1
Opublikowano
13 minut temu, wamak napisał(a):

Odnośnie trfc2

W tym temacie: 

jest napisane: 

Moje pamięci nie przekraczają 50 stopni pewnie dlatego nie widzę wpływu. Ale oczywiście masz rację.

Opublikowano

@terminus tylko że Jurek ma ZEN5 i tam przykładowo synchroniczne 6600 jest możliwe w niektórych sztukach jak dobrze trafisz (wcześniej pomyliłem pisząc że 6600 1:1 udaje się ustabilizować raz na 100tys sztuk i Phoenix mnie poprawił ;)) więc i asynchronicznie potrafi pójść wyżej niż na ZEN4.

Opublikowano
20 minut temu, Send1N napisał(a):

@terminus tylko że Jurek ma ZEN5 i tam przykładowo synchroniczne 6600 jest możliwe w niektórych sztukach jak dobrze trafisz (wcześniej pomyliłem pisząc że 6600 1:1 udaje się ustabilizować raz na 100tys sztuk i Phoenix mnie poprawił ;)) więc i asynchronicznie potrafi pójść wyżej niż na ZEN4.

No i spoko. Nie upieram się przy 6600MT/s. Przykład ustawień Jurka jak i Maxmastera podałem w kontekscie tREF2. Ale tu już kolega Wamak wyjaśnił co i jak.

• Upvote 1