Skocz do zawartości

BF6  

137 użytkowników zagłosowało

1. 1. Czy planujesz kupić grę?

• Tak - Preorder
    • Tak - kupuję na premierę
    • Tak - kupuję po premierze
    • Nie - A komu to potrzebne

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
39 minut temu, Kadajo napisał(a):

Serio to peak hype'u na BF'a był jak dla mnie.

Nie da 20lat doic ta samo krowe z takim samym sukcesem, po czasie kolo pomyslow sie zapetla i zaczyna sie recykling lub kombinowanie. Niech ten bf bedzie po prostu dobra gra. 

Opublikowano

No w BF3 zagrywałem najwięcej. Pamiętam jak beta wychodziła właśnie z caspian border, grało się nonstop. Nie pamiętam ale czy najpierw wyszła mapa Metro, a dopiero później wrzucili Caspian czy odwrotnie? Wcześniej jeszcze ogrywana beta i pełna bc2 też świetne czasy. BF4 już odpuściłem, znudzony tym tematem. Wróciłem na trochę przy okazji BF1 i BFV, ale szybko przestawałem grać. BF2042 po becie nawet nie miałem zamiaru ogrywać, tak samo do bhf6 chłodno podchodzę.

Opublikowano

Jeżeli robi to skład który wyprowadził BF2042 na prostą, to nie ma się o co martwić. 

Po nieudanej premierze 2042 do wyprostowania go i produkcji Battlefielda 6 zatrudnili kilka ważnych talentów. Stąd ten postęp.

Byron Beede – były menedżer Call of Duty i Destiny, teraz kieruje strategicznym rozwojem Battlefielda

Marcus Lehto – współtwórca Halo

Vince Zampella – legenda branży, współtwórca Call of Duty i Titanfall, obecnie nadzoruje rozwój serii Battlefield.

Opublikowano
4 godziny temu, Kadajo napisał(a):

I tak najlepszym trailerem BF'a był Caspian Border z BF3...

A ja się odbiłem (początkowo)

Spoiler

Raz, że na premierę alphy czy bety miałem słaby sprzęt, a do tego nie dali jeszcze opcji dla daltonistów, a ktoś tam wymyślił, żeby napisy nad postaciami były w kolorach, z którymi nawet ci z lekkim daltonizmem mają problem, to jeszcze nie chodziło to jakoś cudownie (nie pamiętam co wtedy miałem, gtx275 albo gtx470, chyba to pierwsze) i przede wszystkim wkurzyła mnie pogoń za Call of Duty, w sensie interfejsu, napisów.
Dopiero po ograniu BF4 dałem trójce szanse i Caspian spoko, Docki też spoko, ale jednak zostaje u mnie taka kolejność:

BF2 > BF 1942 > BF4 > BF3
2142, Vietnam  i Hardline mnie ominęły. 
Trochę się dziwię że tyle osób to trójkę stawia na najwyższym podium, ale to raczej kwestie co kogo w grze wkurza, bo żaden BF nie jest idealny a każdy ma swoje wady. Nawet dwójka się roiła od bugów, chociaż niektóre przynajmniej były zabawne, jak ten z pierwszych wersji w okolicach premiery (został dla potomności w demku :D ) w postaci zabójczych trujących pontonów - wysiadłeś z pontonu który się poruszał z prędkością 1km/h i ponton dopłynął i cię dotknął? No to zgon. :lol2:

Opublikowano
4 godziny temu, Kadajo napisał(a):

I tak najlepszym trailerem BF'a był Caspian Border z BF3...

Jesli mialbym stwierdzic co w tym bylo najlepszego to muzyka jest nr1, reszta to nic czego by nie bylo w kazdym bf, nawet tych slabych.

Muzyka w trailerach dla mnie robi ogromna robote, moze byc piekne video ale bez dobrego podkladu nie da sie wyciagnac tego zachwytu :D 

Opublikowano

Ostatni BF w którego grałem to 1, liczę, że 6 będzie dobra współczesny teatr wojenny przemawia do mnie mocniej niż jakaś "przyszłość".

Co do wymagań i tak w multi raczej nikt nie gra na wszystkich suwakach w prawo więc nie ma co się bać tych wymagań 

Opublikowano
28 minut temu, Kadajo napisał(a):

I GPU... 

pedro-pedro-pascal-smiling.gif

Odpalisz MFG i będzie zajebiscie 🤣

21 minut temu, YouKnowSedri napisał(a):

Ostatni BF w którego grałem to 1, liczę, że 6 będzie dobra współczesny teatr wojenny przemawia do mnie mocniej niż jakaś "przyszłość".

Co do wymagań i tak w multi raczej nikt nie gra na wszystkich suwakach w prawo więc nie ma co się bać tych wymagań 

Wbrew pozorom gpu nie jest tak mocne potrzebne ale ta gra zniszczy każdy cpu swoją wielowątkowością więc warto mieć relatywnie mocny cpu. Np u siebie na niskich gpu w 2042 wypluję 300fps ale procesor na limicie tdp 140W żeby utrzymać zegary leci prawie non stop pod korek 😁 Straszna wypalarka. 

Opublikowano
14 godzin temu, Kadajo napisał(a):

Te czasy już nie wrócą... Dla mnie Squad był takim przedłużeniem BFa, ja wiem że milsim, ale wywodzi się z BF2 i Project Reality, nabiłem ponad 1000h, grało się z ekipą każdego wieczoru, czasy pandemii, cudo. Potem ofc zmienili gunplay o 180 stopni i się wszystko rozsypało :/ 

Obecnie nie ma strzelanki dla mnie która by mnie wciągnęła na więcej niż 100h. BF 2042 ograłem jeden sezon i wyrzuciłem z dysku. 

Opublikowano
Godzinę temu, galakty napisał(a):

Te czasy już nie wrócą... Dla mnie Squad był takim przedłużeniem BFa, ja wiem że milsim, ale wywodzi się z BF2 i Project Reality, nabiłem ponad 1000h, grało się z ekipą każdego wieczoru, czasy pandemii, cudo. Potem ofc zmienili gunplay o 180 stopni i się wszystko rozsypało :/ 

(... ) 

Jak zmienili gunplay? Jakie zmiany są ogólnie na gorsze?