Skocz do zawartości

BF6  

137 użytkowników zagłosowało

1. 1. Czy planujesz kupić grę?

• Tak - Preorder
    • Tak - kupuję na premierę
    • Tak - kupuję po premierze
    • Nie - A komu to potrzebne

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
5 minut temu, samsung70 napisał(a):

ickrate to jest wartośc jak szybko serwer odświezą to co się stało na mapie?

I odpowiada za detekcję trafień w przeciwnika. No i tu dochodzimy do kuriozum. Mam monitor z 240 Hz i gram z odświeżaniem serwera 45 Hz :E I nie chodzi mi tu o płynność ruchu tylko właśnie o detekcję trafień. Wynik - ginę za przeszkodą.

Edytowane przez skypan
Opublikowano
4 minuty temu, Phoenix. napisał(a):

Jeszcze gra nie wyszła a tu już chłopy same pesymistyczne scenariusze wymyślają 🤣

Takie czasy nastały, że optymizm kończy się w dniu premiery 🙂Lepiej mieć pesymistyczne scenariusze i się miło zaskoczyć, niż obudzić się z ręką w nocniku, jak to ostatnio dość często bywa 😉

• Like 1
  • Upvote 1
Opublikowano
35 minut temu, caleb59 napisał(a):

Powodzenia w matchmakingu z wyłączonym crossplay. :E To już nie te czasy.

27 minut temu, AndrzejTrg napisał(a):

Tak jak wspomniał @caleb59 powodzenia w szukaniu graczy, podobnie było w fifie czy pesie z szukaniem graczy z full manualem.

well-that-sucks.gif

Teraz, Phoenix. napisał(a):

Ale akurat jeśli chodzi od strony technicznej jak serwery to w bf nie ma się czym martwić. To jest jedna z ost gier na rynku gdzie by można na to narzekać. 

Może dlatego ze tak mało osób w to gra :hihot:

• Haha 3
Opublikowano

Jak bedzie wyszukiwarka serwerów, nawet taka jak jest w bfv to nie będzie problemu z graniem przy wyłączonym crossplay, bo nawet teraz ludzie grają w BF3,4,1 czy 5 więc tym bardziej w nowego o ile będzie git, będą ludzie na PC grali i nie będzie z tym problemu.

• Upvote 1
Opublikowano
4 minuty temu, Phoenix. napisał(a):

Ale akurat jeśli chodzi od strony technicznej jak serwery to w bf nie ma się czym martwić. To jest jedna z ost gier na rynku gdzie by można na to narzekać. 

To już wiesz przynajmniej na jakiej płaszczyźnie twórcy jeszcze mogą dać dupy 😉 

Opublikowano (edytowane)

I znajac EA/Dice (teraz to juz nie tylko dice) jest tam sporo rzeczy ktore moga spierdzielic totalnie.

Jutro dowiemy sie troche wiecej, jesli open beta ma jedna date i bedzie tylko dostepna przy robieniu pre-orderu to juz jest strzal w stope i jak to teraz jest bardzo modne, red flag na calego.

Chyba ze zrobia to w stylu coda, najpierw "open beta" dla tych co zrobili pre-order, jeszcze moze na dokladke dzielac to na platformy a dopiero tydzien pozniej "open" dla wszystkich. To co bedzie w becie, bardzo prawdopodobne bedzie na premiere bo historia lubi sie powtarzac, a czas miedzy beta a premiera jest bardzo krotki to nie beda w stanie tego wszystkiego naprawic.

Tak wiem, beta to moze byc starszy build, na premiere bedzie juz poprawiony. Niestety nie zyjemy w utopi i takie rzeczy sie nie dzieja :D tym bardziej pod bandera EA ;) Bardziej bedziemy mieli open alpha, na premiere bedzie beta a rok po premierze bedzie status gold ;)

Nie nastawiam sie pozytywnie czy neutralnie, bardziej negatywnie na to jak to wyjdzie, mimo ze z ostatnich bf-ow najlepiej mi sie gralo ostatnio w V. Movment, strzelanie byl jak dla mnie perfekcyjny, plynnosc przy poruszaniu byla bardzo satysfakcjonujaca. Mapy i ich wyglad byl swietny, brakowalo oczywiscie rozszerzeina konfiktu o bardzie znane rejony czy nacje, 2042 byl meh.

Wiec jak wydzie (oby kutwa oby) dobry bf to bedzie to pozytywne zaskoczenie, niz totalne rozczarowanie jakie mielismy przy 2042.

Edytowane przez Dominix
  • Upvote 1
Opublikowano
23 minuty temu, Dominix napisał(a):

Jutro dowiemy sie troche wiecej, jesli open beta ma jedna date i bedzie tylko dostepna przy robieniu pre-orderu to juz jest strzal w stope i

Nie trzeba kupic gry zeby zagrać w otwartą betę dla wszystkich, tak jest i było w każdym bfie. A to że ten kto kupił zagra kilka dni wcześniej to też żadna rynkowa nowość.

Swoją drogą chłopaki już dziś grają przed oficjalnym jutrzejszym pokazem ;) 

Opublikowano (edytowane)
54 minuty temu, Dominix napisał(a):

Nie nastawiam sie pozytywnie czy neutralnie, bardziej negatywnie na to jak to wyjdzie, mimo ze z ostatnich bf-ow najlepiej mi sie gralo ostatnio w V. Movment, strzelanie byl jak dla mnie perfekcyjny, plynnosc przy poruszaniu byla bardzo satysfakcjonujaca. Mapy i ich wyglad byl swietny, brakowalo oczywiscie rozszerzeina konfiktu o bardzie znane rejony czy nacje, 2042 byl meh.

No i masz błędne wspomnienia bo V była znienawidzona przez losowy recoil - taka mechanika wprowadzona do gry, za każdym razem giwery miały randomowy recoil, można znaleźć na ten temat sporo informacji w necie. To był główny powód dlaczego bardzo mało grałem w V bo od początku czułem, że coś jest nie tak ze strzelaniem i żadna broń mi nie pasowała, nie mogłem nic sensownego dobrać bo każda miałem wrażenie miała krzywą lufę. :E 

Edytowane przez caleb59
  • Upvote 1
Opublikowano (edytowane)

Ja glownie z MP44 i zrobilem na tym  prawie 50k zabitych, nie wiem jak bardzo losowy, ale ja tego osobicie nie zauwazylem, pewnie dlatego ze na jakikolwiek spray-pattern nie patrzylem, po prostu seria i ciagniecie myszki w dol, jakos sie trafilo ;)

Tak jeszcze sprawdzilem statystyki z bf3 i 4, to celnosc mialem lepsza w BF V na takich szturmowych broniach niz w 3 czy 4 (w 3 i 4 byla na poziomie 16% a w V 22%) 

Edytowane przez Dominix
Opublikowano (edytowane)

Gunplay w BF5 był bardzo mizerny, z perspektywy czasu to był totalny gniot. BF1 przy tym to perełka :E 

I ten moment gdy przybywało wsparcie pociągu pancernego :yuppie:

Edytowane przez galakty
Opublikowano
5 godzin temu, skypan napisał(a):

I nie chodzi mi tu o płynność ruchu tylko właśnie o detekcję trafień. Wynik - ginę za przeszkodą.

jak  silnik gry jest skopany to desync  występuje nawet na serwerach z dobrym tickrate...   ;) 

• Upvote 1
Opublikowano (edytowane)
6 godzin temu, caleb59 napisał(a):

Powodzenia w matchmakingu z wyłączonym crossplay. :E To już nie te czasy.

To jest duża gra, tutaj jeśli będzie problem z matchmakingiem tzn. że gra okazała się znowu porażką ;)

Dla przypomnienia co robi PUBG, gra wydana z 8 lat temu, cały czas w TOP3 steama online:

- crossplay to opcja którą mogą sobie włączyć konsolowcy do grania XBOX+PS

- PC nie ma możliwości grania z konsolami i dają radę z matchmakingiem po 8 latach

Edytowane przez Wu70
  • Upvote 1
Opublikowano (edytowane)

Tego sie nigdy nie dowiesz bo nie ma zadnych oficialnych statystyk, jedyna jaka jest to ze steam, ale to jest imo mniejszosc.

Tak samo bedzie z BF6, chyba ze dodadza jakas informacje o ilosci graczy w grze.

image.thumb.png.854f9303eff0efd31fc8218bcb161e08.png

I jeszcze troche szersze info:

https://insider-gaming.com/battlefield-6-open-beta/

Cytat

Insider Gaming has learned that the Battlefield 6 Beta will have two betas in the month of August, which will be an open and closed beta.

According to sources, who wished to remain anonymous as they were not authorised to discuss Battlefield 6’s Beta plans, there’ll be two Betas during August, starting with the closed Beta on August 7th.

August 7th-8th will be a closed beta, where codes can be obtained through Twitch drops from one of the hundreds of content creators streaming the event during the multiplayer reveal, or codes can be obtained by pre-ordering the game. It’s believed among some sources that the Beta will then open up on August 9th – 10th as an ‘Open Beta’ phase.

It’s said that pre-orders for Battlefield 6 will be live during the Battlefield 6 multiplayer reveal event.

But that’s not all, a second Open Beta of Battlefield 6 will also take place from August 14th-17th.

As of yet, it’s currently unclear when, or if, the free-to-play Battle Royale mode will be mentioned in an official capacity at the event, or if EA is saving that announcement for later down the road.

Battlefield 6 is scheduled to release on October 10, 2025, on the Xbox Series S|X, PlayStation 5, and PC, for $69.99.

Edytowane przez Dominix