Skocz do zawartości

BF6  

137 użytkowników zagłosowało

1. 1. Czy planujesz kupić grę?

• Tak - Preorder
    • Tak - kupuję na premierę
    • Tak - kupuję po premierze
    • Nie - A komu to potrzebne

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Tego jeszcze nie było - umarłem w trakcie meczu na podboju, pojawiła się mapa z wyborem respa - myślę sobie "i dobrze bo i tak miałem się iść odlać", wracam a tu widzę ekran główny gry i nieskończony loading, znowu jedyna opcja to ALT+F4.

Zaczyna mnie ta beta podkurwiać powoli takimi numerami.

Edytowane przez caleb59
Opublikowano (edytowane)
Godzinę temu, maxmaster027 napisał(a):

Wiec predzej czy później wykryją te czity, zastanawiajace jest że to az tak dobrze działą

No nie dzialaja, to najlepsze czity DMA czyli zewnetrzne urzadzenie ;) kazdy antyczit wpusci czitera bo zbiera tez dane i to nie jest tak, ze banuje od razu.

529733163_701710879537948_4853447791263731321_n.thumb.jpg.b5610c31aad1c6616d967205029f3abc.jpg

528795393_701712446204458_4177969682532630861_n.thumb.jpg.ac12f6dd411e9c2c515b414b88aa514d.jpg

Edytowane przez Phoenix.
Opublikowano

Samo wykrycie zewnętrznego 

12 minut temu, Phoenix. napisał(a):

No nie dzialaja, to najlepsze czity DMA czyli zewnetrzne urzadzenie ;) kazdy antyczit wpusci czitera bo zbiera tez dane i to nie jest tak, ze banuje od razu.

529733163_701710879537948_4853447791263731321_n.thumb.jpg.b5610c31aad1c6616d967205029f3abc.jpg

Samo wykrycie zewnętrznych urządzeń PCI jest trywialne, bo sam OS o nich doskonale wie i niestety ukryć się ich zbytnio nie da. Problem powstaje, jak odróżnić np kartę sieciową od 'rogue device'? Poprzez zdumpowanie firmware, lub wysyłanie konkretnych zapytań do tychże urządzeń i oczekiwanie konkretnych odpowiedzi (na przykład sprawdzenie, czy karta sieciowa faktycznie działa jak karta sieciowa i leci przez nią net).

Przy poprawnie spreparowanym firmware który np działa jak karta sieciowa lub pci screen capture, a ponad to umożliwia bezpośredni dostęp do pamięci niestety detekcja nie jest możliwa/prowadzi do 'false positives'. 

Co do samego screenshota który udostępniasz, jest to najprawdopodobniej troll, choć ręki uciąć nie dam. 

Tak wygląda legitny ban:

obraz.thumb.png.d530f203b83a74235dcd55dd684b08bc.png

Opublikowano
12 minut temu, maxmaster027 napisał(a):

@caleb59myślę że jak na betę jest całkiem nieźle. Burzenie tych budynków daje jakas taka satysfkacje z mozliwosci wpływu na srodowisko/pole walki

Przecież to nie crashe, serwerowe sprawy z tymi nieskończonymi loadingami. Dobrze, że to rzadko kiedy występuje.

Opublikowano
5 minut temu, nozownikzberlina napisał(a):

Co do samego screenshota który udostępniasz, jest to najprawdopodobniej troll, choć ręki uciąć nie dam. 

Tak wygląda legitny ban:

Zaden trol ;) "wszystko jest "legitne". A twoj screen malo aktualny.

4 minuty temu, caleb59 napisał(a):

Przecież to nie crashe, serwerowe sprawy z tymi nieskończonymi loadingami. Dobrze, że to rzadko kiedy występuje.

W sumie to sie ciesze, ze zagram w drugim terminie, omina mnie te najwieksze balaczki pierwszej tury :D 

Opublikowano

O ile byłem negatywnie nastawiony tak zaczynam się przekonywac (nie grałem, tylko oglądałem gameplay).

Brakuje mi luźnej i szybkiej strzelanki, obecnie to tylko Battlefront 2 ale mam przesyt Gwiezdnymi Wojnami :E 

Opublikowano
4 minuty temu, Phoenix. napisał(a):

A twoj screen malo aktualny.

To znaczy? Screen jest z...  dzisiaj.

9 minut temu, Phoenix. napisał(a):

Zaden trol ;) "wszystko jest "legitne".

Tylko, że tak nie wyglądają komunikaty od ich anty-czita.

obraz.png.f0fbc8a73463446e594297859fb33e1b.png

obraz.thumb.png.0b1c6845a345337c3edeec2efb018141.png

Screen który udostępniasz to najprawdopodobniej fake. 

Opublikowano

Ja powiem tak. 

Jak widzę, przy podboju, jak wiara wskakuje na czołg i od razu go naprawia, bo zaczyna się dym po 5 sekundach to odechciewa mi się grać w takie coś. Przegrałem jakieś 12h, w różnych trybach. Jak na razie, rewelacyjnie mi się gra w trybie infantry only, bez pojazdów i tego całkowitego zniszczenia o którym piszecie, wprowadza straszny zamęt i chaos na monitorze. 

Jak na razie tego nie widzę, wolę Squad który jest zupełnie inną rozgrywką, chyba za bardzo tego oczekiwałem od BF6 i się trochę zawiodłem. 

Co do efektów, grafiki, wszystko jest ok, oprócz jakiś dziwnych animacji w menu i tej ostrości którą mam na 0, nadal czuje że jest jakiś filtr, w samej grze tego nie widać. 

Tak czy inaczej odskocznia na kilka partyjek po pracy spoko, ale męcząca jest. 

Opublikowano (edytowane)
36 minut temu, Sobtainer napisał(a):

Jak na razie, rewelacyjnie mi się gra w trybie infantry only, bez pojazdów i tego całkowitego zniszczenia o którym piszecie, wprowadza straszny zamęt i chaos na monitorze. 

Jest sporo osób, którym taka mikroskala przypadnie do gustu i choćby mapy z bety to ukłon w ich stronę. Ostatecznie rozmawiamy jednak o Battlefieldzie, serii która bez czołgów, transporterów opancerzonych, śmigłowców czy samolotów, nie ma dla mnie racji bytu. Cały ten chaos, walące się ściany, czołgi przejeżdżające przez murki, płoty i wszystko co stoi na drodze, to jest dokładnie to czego powinno się oczekiwać. W becie zagrałem kilka rund w Przełamanie i choć jest tam trochę funu, nie tego szukam. Wąskie pole bitwy, masa radosnych snajperów, ostrzeliwanie się zza dwóch skał - to nie jest Battlefield.  

Edytowane przez Vulc
Opublikowano

Tak, ale na przykład w Squadzie jak jedzie pojazd opancerzony, to jest respekt i strach i każdy się go boi. Tutaj tego nie czuć. Tutaj jest stado ludzi którzy go naprawiają w czasie rzeczywistym, im więcej tym lepiej i to mi się właśnie nie podoba :)

Opublikowano
15 minut temu, Sobtainer napisał(a):

. Tutaj jest stado ludzi którzy go naprawiają w czasie rzeczywistym, im więcej tym lepiej i to mi się właśnie nie podoba :)

Jest idiotyczne zadanie na zdobycie  skiną to małpy skaczą przy każdym czloglu z palnikami w łapie i wygląda to komicznie ;)

• Haha 1
  • Upvote 1
Opublikowano

Ja też raczej infantry bo powiem szczerze, że szukam poniekąd trochę zamiennika call of duty. W gry z serii cod gram od 20 lat. Jak wyszedł BF Bad company 2 a potem BF 3 to kupiłem sobie te gry i troche pogralem ale jednak w coda mi sie lepiej gralo to po czasie porzucilem je. Niestety w tym momencie jak chodzi o shootery to jest lipa bo zniszczyli moją ulubioną serię. Więc no taki BF bez pojazdów jest najbliżej tego co zawsze najbardziej lubiłem. 

Fajnie, że jest i opcja dla fanów BFa i osób, które szukają czegoś bardziej arcade.

Opublikowano

No i spoko, tryby infranty pojawiały się regularnie. Ja nie mam nic przeciwko, oby tylko ktoś pamiętał, że to jednak Battlefield i przygotował mapy godne tej nazwy. Nie oczekuję gigantów pokroju tych z czwórki czy jedynki (nawet nieszczęsny BF2042 miał kilka dużych map), bo to jednak jest odsłona skrojona pod obecne czasy, ale fajnie by było zobaczyć trochę skali i rozmachu.

Tak czy inaczej beta, po jakichś 6-7 godzinach, podoba mi się. Wracam regularnie po więcej i zaczynam po cichu rozważać zakup.