Skocz do zawartości

BF6  

137 użytkowników zagłosowało

1. 1. Czy planujesz kupić grę?

• Tak - Preorder
    • Tak - kupuję na premierę
    • Tak - kupuję po premierze
    • Nie - A komu to potrzebne

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Ja dostałem dostęp do swojego jedynego konta na którym mam tysiące godzin rozegranych w batki. Pierwszy raz dostałem zaproszenie do batka. Jestem ciekaw ile procent osób dostaje zaproszenia. Ogólnie na bank w testach potrzebują osób dużo grających jak i nowych.

4 minuty temu, dawidoxx napisał(a):

A i nawet zaproszenia skopali, bo pierwsze maile wyslali do ludzi bez działającego przycisku do potwierdzenia zapisu 

Zobaczyłem dopiero jak już był drugi poprawny mail był na koncie. :E

Edytowane przez Kabor
  • Upvote 1
Opublikowano
41 minut temu, AndrzejTrg napisał(a):

Może i bym sobie w SP pyknął, tylko jak za 10-20% gry, kiedy MP mnie nie interesuje mam płacić pełną cenę to dziękuję :) 

Normalnie, po prostu musisz poczekac. SP nie trzeba przechodzic w dniu premiery, po jakims czasie beda obnizki czy dojdzie w abonamencie jak GP czy EA Play i sobie za grosze pykniesz.

Opublikowano
5 minut temu, Dominix napisał(a):

Normalnie, po prostu musisz poczekac. SP nie trzeba przechodzic w dniu premiery, po jakims czasie beda obnizki czy dojdzie w abonamencie jak GP czy EA Play i sobie za grosze pykniesz.

Wtedy to ja już o tym pamiętać nie będę :P a druga rzecz, cena jaką BFy trzymają np. taki BF V z 2018 i dalej na steamie 50$ :E wiem wiem że są kluczykownie, ale jak mam płacić prawie pełną cenę za 5-6h singla i 7 letnią grę to bardzo słabo to wygląda :) 

Opublikowano (edytowane)
2 minuty temu, AndrzejTrg napisał(a):

Wtedy to ja już o tym pamiętać nie będę :P a druga rzecz, cena jaką BFy trzymają np. taki BF V z 2018 i dalej na steamie 50$ :E wiem wiem że są kluczykownie, ale jak mam płacić prawie pełną cenę za 5-6h singla i 7 letnią grę to bardzo słabo to wygląda :) 

image.thumb.png.99ecc4fb3b02c478fa461989577beb69.png

Na przestrzeni tylko jednego roku, ile bylo obnizek? no troche i bylo, gra dostepna ostatnio za 5 dolcow.

Teraz ma cene to nie znaczy ze ja trzyma caly czas.

Logika czasami mnie zaskakuje i to ostro.

Pokolenie, "ja musze teraz grac a nie pozniej" jest straszne :D

Edytowane przez Dominix
  • Upvote 1
Opublikowano

BF V z 2018 i dalej na steamie 50$

Dominik ładnie to opisał, nawet BF2042 był za 13zł na steamie czy EA, warto pamiętać, że gry EA i Ubisoftu tanieją bardzo szybko, bo ich gry są jakie są i dlatego ceny lecą, trafiają do abo itd. 

Opublikowano
3 minuty temu, Dominix napisał(a):

Na przestrzeni tylko jednego roku, ile bylo obnizek? no troche i bylo, gra dostepna ostatnio za 5 dolcow.

Teraz ma cene to nie znaczy ze ja trzyma caly czas.

Logika czasami mnie zaskakuje i to ostro.

Pokolenie, "ja musze teraz grac a nie pozniej" jest straszne :D

Ja nie śledzę obniżek, tym bardziej current price jest na takim poziomie, a że kiedyś tam było to sory ale na mnie to nie działa, liczy się tu i teraz :) 

5 minut temu, Reddzik napisał(a):

Dominik ładnie to opisał, nawet BF2042 był za 13zł na steamie czy EA, warto pamiętać, że gry EA i Ubisoftu tanieją bardzo szybko, bo ich gry są jakie są i dlatego ceny lecą, trafiają do abo itd. 

Może to trochę zły przykład ale w BF 2024 jak się nie mylę nie ma SP ;E 

I nie że robię jakąś dramę, bo i pewnie nawet jakby było za ten przysłowiowy 4-pak, gdzie gra jest nastawiona w 90% na MP to czemu singla nie dać po cenie zbliżonej do zawartości? I nawet jakby było za 50 zł czy 100 zł to jeszcze by zarobili, a takich ludzi którzy chcieli by tylko singla ograć jest pewnie dużo :) 

To tylko takie moje przemyślenia odnośnie gier MP z SP, gdzie ktoś ma w pupie tego MP. 

Opublikowano

Ta logika jest co by tu nie mowic, po prostu glupa. Bo byla obnizka to mnie nie obchodzi, no rece opadaja. Bo gra ma byc za 50zl bo mnie mutli nie obchodzi.

Pierwszy raz w swiecie gier widze kolega jest chyba.

• Confused 1
Opublikowano (edytowane)

Czytaj ze zrozumieniem :) nie że mnie nie obchodzi obniżka, tylko nie siedzę i nie śledzę codziennie takich rzeczy. Jaką mamy teraz cenę na steamie? I jak wcześniej pisałem, jestem tu i teraz. I napisałem że nie robię z tego powodu dramy, tylko no właśnie czytanie ze zrozumieniem. Napisałem gdzieś że gra ma być za tyle i tyle i koniec kropka i mam  to w dupie? Nie.  Więc sobie swojej narracji nie dopisuj. 

Edytowane przez AndrzejTrg
Opublikowano

Zaznaczyłem w ankiecie, że kupię grę po premierze, tyle że to będzie długo po premierze. BF 1 i BF V kupowałem tylko do singla i z BF 6 będzie to samo. Powiedzmy, że mogę dać max stówkę za kilka godzin kampanii. Właściwie to jeszcze mniej, niż stówkę. To sobie poczekam kilka lat.

Opublikowano

Widze ze pierwszy raz jestes na steam ze nie wiesz od czego jest lista zyczen. jak bedzie obnizka to o tym cie steam powiadomi. Nie musisz siedziec i czekac kiedy sie pojawi, sami ci powiedza. No ale znowu trzeba czekac, a jak ktos nie potrafi no to jego problem. A wydawca ma w pupie takich co ich tylko SP obchodzi. 

No rece opadaja.

Opublikowano (edytowane)
46 minut temu, AndrzejTrg napisał(a):

Może to trochę zły przykład ale w BF 2024 jak się nie mylę nie ma SP ;E 

To tylko przykład możliwych obniżek takowej gry z serii BF, ostatnio BF5, BF1, BF4 były w promocji jak się chce to idzie kupić tanio. Praktycznie cena bazowa nie spada, kupuje się na przecenach. Powtórzę gry EA bardzo szybko lecą z ceny, już na święta obstawiam, że będzie pierwsza obniżka, a jeszcze mamy tzw czarny piątek. Dodać do listy życzeń na steamie, czy EA app, dodatkowo dodać alert na ggdeals(lub pepper) i idzie upolować dobrą cenę, albo poczekać na jeszcze lepszą. Bo do roku czasu cena powinna spokojnie spaść, to nie Call of Duty gdzie trzymają ceny. 

edit

Nie dałem za BF2042 czy BF1 BF5 nie wiadomo ile, maks 50zł, BF2042 dałem 48zł a teraz chodził jeszcze taniej, za BF1 dałem 24zł, podobnie za BF5. Jak się chce to idzie upolować.

Edytowane przez Reddzik
Opublikowano (edytowane)

Rozumiem @AndrzejTrg, który chce sobie pyknąć w SP a MP go nie interesuje. EA zapowiedziała, że SP będzie można pobrać osobno od MP to w sumie dlaczego nie wycenili samego SP i nie zrobili osobnej ceny ? Nie wiem. W drugą stronę też to powinno działać i powinniśmy mieć możliwość zakupu tylko MP.

Jest jeszcze opcja abonamentu. Kampania pewnie będzie stosunkowo krótka więc te 85 zł można poświęcić na SP a później o niej zapomnieć :)

Zrzut ekranu 2025-09-09 194850.png

Edytowane przez skypan
  • Like 1
  • Upvote 1
Opublikowano (edytowane)

@Reddzik oczywiście, czaję o co Ci chodzi. Tylko ja bardziej działam na zasadzie, tu i teraz :) i tak w pierwszym poście napisałem że "może" bym miał ochotę to było czysto hipotetyczne założenie, więc przychodzi mi ochota np. na SP w BFie patrzę na ceny i ochota przechodzi :) a czy później mnie znowu najdzie to mogą nawet lata świetlne minąć aż znowu mnie najdzie. A czegoś takiego jak kupki wstydu czy coś w tym rodzaju nie toleruję i dlatego nie czaję się(jak się szczerbaty na suchary) na promocje :) więc nie poluję, tym bardziej że gram ile gram :) od listopada pykam tylko w ER gdzie mam ok. 130h a jeszcze nie skończyłem :) 

@skypan Ty przynajmniej rozszyfrowałeś o co mi chodzi :) i chyba nawet twórcy by lepiej na tym wychodzi :) abonament też jest w pewnym sensie rozwiązaniem, ale też to takie różowe do końca nie jest. 

Edytowane przez AndrzejTrg
Opublikowano
20 minut temu, skypan napisał(a):

Rozumiem @AndrzejTrg, który chce sobie pyknąć w SP a MP go nie interesuje. EA zapowiedziała, że SP będzie można pobrać osobno od MP to w sumie dlaczego nie wycenili samego SP i nie zrobili osobnej ceny ? Nie wiem. W drugą stronę też to powinno działać i powinniśmy mieć możliwość zakupu tylko MP.

Jest jeszcze opcja abonamentu. Kampania pewnie będzie stosunkowo krótka więc te 85 zł można poświęcić na SP a później o niej zapomnieć :)

Drogo. Singla Coda 7 ogra się za 50zł:E

Opublikowano

więc przychodzi mi ochota np. na SP w BFie patrzę na ceny

Rozumiem, mam podobne podejście, gram w to na co mam ochotę i tak też bywa, że kupuję ale nie dam pewnej sumy na swoje "zachcianki", stąd taka gra musi poczekać na inny czas, zdarzy się, że kupię najwyżej na tzw "potem" (ale była w promocji więc kupiłem), by zagrać za tydzień czy miesiąc, bo wtedy może nie być w promo. Trzeba to jakoś ograniczyć, a kupowanie BF6 do SP mija się sensem, gdyby to była cena jak za Cronosa czy SH2 jak teraz chodzi, to jeszcze myślę ok ale nie 250+.  

• Like 1
Opublikowano

Tutaj przy SP ma być haczyk dla tych, którzy będą cisnąć godzinami MP :P coś zapewne będzie do odblokowania za ogarnięcie singla, może jakaś fajna spluwa, skórka itp. :rotfl:

Co dla niektórych dobry trening i możliwość dopasowania ustawień ;)

Opublikowano
2 godziny temu, AndrzejTrg napisał(a):

Są też darmowi wydawcy :E :E :E jak co nie namawiam tylko informuje. 

Opublikowano
Godzinę temu, Phoenix. napisał(a):

Bo tak nigdy nie bylo i nie bedzie wiec skad to zdziwienie ?? Kampania jest nieodlaczna czescia pelnej gry i ceny.

Nigdy też nie dawali możliwości pobrania osobno MP i SP a teraz dali :)

Godzinę temu, sniper76 napisał(a):

Tutaj przy SP ma być haczyk dla tych, którzy będą cisnąć godzinami MP :P coś zapewne będzie do odblokowania za ogarnięcie singla, może jakaś fajna spluwa, skórka itp. 

Jak coś takiego będzie to odpalam "very easy mode" i przelatuję przez fabułę jak dzik przez kartoflisko  :E

• Haha 1
Opublikowano
35 minut temu, skypan napisał(a):

Nigdy też nie dawali możliwości pobrania osobno MP i SP a teraz dali :)

No i dobrze bo to powinien być standard, takim cod od wielu lat możesz instalować wszystko z osobna, przechodzisz kampanię i wywalasz z dysku. To po prostu zwykła oszczędność miejsca dysku.