Skocz do zawartości

BF6  

137 użytkowników zagłosowało

1. 1. Czy planujesz kupić grę?

• Tak - Preorder
    • Tak - kupuję na premierę
    • Tak - kupuję po premierze
    • Nie - A komu to potrzebne

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
2 godziny temu, Psiak napisał(a):

W betę grałem na NO AA i bez żadnych upscalerów, postrzępione tekstury jakoś nie raziły mnie w oczy kosztem przejrzystości. Zauważyłem teraz, że na DLAA i każdym wygładzaniu gra jest jakby rysowana ołówkiem, czasami w ruinach na dużych mapach nie widziałem tak dokładnie jak na wygładzaniu. Testował ktoś gdzie najlepsza jest wydajność i względnie najlepsza przejrzystość obrazu? Muszę się przemęczyć na wygładzaniu, kilka godzin i się przyzwyczaję %-) Na 5700x3d i 3060ti nie ma wodotrysków, ale na niskich i tylko z rysowaniem obiektów na medium wyciągam około 150 fps na dm. Chyba będzie trzeba wrócić do łask FG i przyjąć do siebie to, że teraz gry tak działają... Jestem graczem starej daty i nie zależy mi na grafice, ale w tym bf to wygładzanie robi robotę, jakby obraz na daleko jest bardziej klarowny, jaśniejszy. Minusem jest to otoczenie, dym, jakieś wybuchy, na no aa jest jakby lepsza widoczność, obraz jest czysty pomimo, że w obu przypadkach ziarnistość i tekstury na low. Dajcie proszę znać jak to u was wygląda, gdzie najlepiej wam się gra :heu:

Zamiast fg moze zrzuc z dlaa na dlls q? 

• Thanks 1
Opublikowano
Godzinę temu, Strilok napisał(a):

A co Ty za wyniki pokazujesz jak ty na boty grasz! To nie ma nic wspólnego z multiplayer.

No jakbym nie wiedział. Drużyny są mieszane to nie PvE 100%

24 minuty temu, skypan napisał(a):

Z botami to nożem tyle naciukasz :E

No to czekamy aż nożem zrobisz tyle na botach :wariat:

Opublikowano

To ze ja na swojej 4070 Ti mogę grac w "4K" ze wszystkim na full plus DLSSQ+FG w FPS wahającym się miedzy 90-120. Uważam za cud :hihot:

Mój kuzyn pruje na podobnym konfigu, tyle że na 4070S i 1080 w 165fps. Ale on ma detale na auto.

Gierka w ogóle jest jakaś taka bardziej kolorowa od bety, moim zdaniem trochę za bardzo. Mogliby dodać jakieś filtry aby każdy mógł sobie ustawić to pod siebie.

Bardziej mi się podobał poprzedni color grading. Błysk z lunety snajperów został tak znerfiony ze teraz czasem trudno go dostrzec.

Opublikowano (edytowane)

Generator klatek w grze multiplayer, no szanujmy się. Przez tego input laga przeciwnicy będą Cię częściej składać jak scyzoryk. DLSS obniża lekko zużycie VRAM i to się klei chociaż ja nadal na DLAA. Zobaczymy - jeśli poprawią zużycie VRAM odpalę znowu detale overkill i sprawdzę czy coś się zmieniło.

Edytowane przez caleb59
  • Upvote 2
Opublikowano (edytowane)
5 minut temu, Kadajo napisał(a):

To ze ja na swojej 4070 Ti mogę grac w "4K" ze wszystkim na full plus DLSSQ+FG w FPS wahającym się miedzy 90-120. Uważam za cud :hihot:

Mój kuzyn pruje na podobnym konfigu, tyle że na 4070S i 1080 w 165fps. Ale on ma detale na auto.

Gierka w ogóle jest jakaś taka bardziej kolorowa od bety, moim zdaniem trochę za bardzo. Mogliby dodać jakieś filtry aby każdy mógł sobie ustawić to pod siebie.

Bardziej mi się podobał poprzedni color grading. Błysk z lunety snajperów został tak znerfiony ze teraz czasem trudno go dostrzec.

FG.jpg.d1bb21ae42d091601dc435be0a259461.jpg

Edytowane przez Doamdor
  • Haha 5
Opublikowano
3 minuty temu, caleb59 napisał(a):

Generator klatek w grze multiplayer, no szanujmy się. Przez tego input laga przeciwnicy będą Cię częściej składać jak scyzoryk. DLSS obniża lekko zużycie VRAM i to się klei chociaż jak nadal na DLAA. Zobaczymy - jeśli poprawią zużycie VRAM odpalę znowu detale overkill i sprawdzę czy coś się zmieniło.

Co ci mam powiedzieć. To działa :E

Pewnie dlatego, że jestem przyzwyczajony do IL na poziomie 16ms.

Opublikowano
13 minut temu, Kadajo napisał(a):

Boty wcale nie takie łatwe jak wam się wydaje bo cheatuja :hihot:

12 minut temu, Reddzik napisał(a):

W przeciwieństwie do gracza boty mają cheaty w postaci AIM assists, wallhacka itp Więc Pentium znalazł odpowiednich przeciwników, myślicie, że on gra bez hacków?:hihot:

Przede wszystkim nie ma kampy, każdy lata jak kot z pęcherzem. Multi i duże mapy to chaos i zachęta do kampy.

Opublikowano

Ja tam nie narzekam, nawet na full detalach w kampanii z dlss jakość(bez FG) mam ponad 120fps do 150, zależnie od lokacji, a w multi też nie narzekam grając na niskich plus tekstury ultra. Do tego proc się nie grzeje jak w becie. Gra działa bardzo dobrze.:thumbup:

Opublikowano
1 minutę temu, caleb59 napisał(a):

A byłeś pan na Moście Manhattańskim? Tam strasznie muli grę i to od razu jest wyczuwalne. Czyżby DLSS i generator klatek tak ładnie to maskowały? :E

Bylem, nie zauważyłem niczego nadzwyczajnego. Gra u mnie zachowuje się raczej wszędzie tak samo. A te skoki FPS tak naprawdę zauważam tylko wtedy jak odpale OSD z AB i widzę cyfry :hihot:

Aha, czasem jest tak ze jak się zrespie to zarwie, ale tez nie zawsze.

Opublikowano
1 minutę temu, Reddzik napisał(a):

Ja tam nie narzekam, nawet na full detalach w kampanii z dlss jakość(bez FG) mam ponad 120fps do 150, zależnie od lokacji, a w multi też nie narzekam grając na niskich plus tekstury ultra. Do tego proc się nie grzeje jak w becie. Gra działa bardzo dobrze.:thumbup:

My rozmawiamy o detalach overkill.

Opublikowano

Czitera już ktoś z was  zaobserwował  ? Ja jednego biegającego ze strzelbą  walącego bez  zatrzymania w biegu  kładł jednego za drugim do tego grał na  konsoli .

2 rozgrywki rzecz jasna na pierwszym miejscu  , z wynikiem  coś   30/2  gdzie cała reszta  okolice  ratio  1/1

Opublikowano

Na Portalu stawiasz sobie serwer z botami i grasz dalej :hihot:

5 minut temu, Pentium D napisał(a):

No i odebrali mi smak życia. Poligon z botami nie działa od 11 lvl :/ No to teraz przejść kampanię i konto na allegro.

A tak w ogóle to powinni dać te opcje co były w BF2042, czyli coop/solo z ekranu głównego.

• Upvote 1
Opublikowano (edytowane)
Godzinę temu, Kadajo napisał(a):

To ja w 1440p nie mam na full bo brakuje VRAMu (chyba że to memory leak) i mocy GPU, a Ty w 4K masz full? 

No tak, FG... Tego się nie włącza w grze MP... 

Edytowane przez galakty
  • Upvote 1